Blaga: Ponta inventeaza subiecte, sa distraga atentia de la plagiat

Luni, 11 Februarie 2013, ora 11:27
2815 citiri
Blaga: Ponta inventeaza subiecte, sa distraga atentia de la plagiat
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat, luni, ca europarlamentarii democrat-liberali sunt de acord cu bugetul multianual pentru perioada 2014-2020, iar Traian Basescu trebuie felicitat pentru banii pe care i-a obtinut pentru tara noastra, chiar daca premierul Ponta inventeaza teme de discutie pentru a distrage atentia de la subiectul plagiatului.

Acordul la care au ajuns liderii europeni cu ocazia summitului de la Bruxelles prevede un buget multianual al Uniunii Europene de 960 de miliarde de euro, prima scadere bugetara din istoria Blocului comunitar. Comisia Europeana solicitase un buget de 1.003 miliarde de euro.

Parlamentul European va dezbate bugetul pentru perioada 2014-2020 la sesiunea sa plenara din luna iulie. Fara acordul Parlamentului, bugetul nu va putea intra in vigoare.

De altfel, presedintele Traian Basescu a facut, duminica, un apel la europarlamentarii romani sa voteze bugetul Romaniei pentru 2014-2020.

Romania a obtinut la Bruxelles un buget cu 18% mai mare pentru exercitiul financiar 2014-2020, respectiv 39,8 miliarde de euro. Premierul Victor Ponta s-a declarat insa "total dezamagit" de suma primita de Romania in urmatorul exercitiu financiar multianual al Uniunii Europene aferent perioadei 2014 - 2020.

"Inainte de a face o tema din fondurile pe care Romania le-a obtinut le Bruxelles - si trebuie sa il felicitam pe domnul Basescu pentru banii pe care i-a obtinut pentru Romania - premierul Ponta sa isi faca treaba in tara si sa se ocupe de guvernare", i-a trasmis, luni, Vasile Blaga prim-ministrului.

Ministrul german al Educatiei a demisionat, dupa ce i-a fost dovedit plagiatul

Prin declaratiile sale, Victor Ponta "nu face decat sa accentueze ca nu il intereseaza modul in care este guvernata tara, il intereseaza doar propria imagine. De fiecare data cand este intr-o situatie dificila - si este, pentru ca in bugetul pe care l-a prezentat nu a venit cu nicio solutie de cretere economica a tarii - inveteaza teme dupa teme", a apreciat liderul democrat-liberal.

Acesta a amintit de ministrul german al Educatiei, Annette Schavan, care a demisionat sambata, dupa ce Universitatea Heinrich Heine din Dusseldorf a decis in urma cu cateva zile sa ii retraga titlul de doctor acuzand-o ca a plagiat in lucrarea de doctorat.

"Atent la ceea ce s-a intamplat in Germania, unde fostul ministrul al Educatiei, la 30 de ani dupa ce si-a luat doctoratul, a demisonat in urma acuzatiilor de plagiat, premierul Ponta trebuie sa distraga publica, pentru ca nu isi va da demisia nici in ruptul capului pentru plagiat", a conchis Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Blaga Ponta scandal buget, #Blaga PDL voteaza buget, #Ponta plagiat acuzatii , #PDL