Blaga si Predoiu, intalnire cu Merkel la Berlin - care sunt temele de discutie

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 10:32
2454 citiri
Blaga si Predoiu, intalnire cu Merkel la Berlin - care sunt temele de discutie

Presedintele PDL, Vasile Blaga, insotit de o delegatie formata din mai multi lideri democrat-liberali, se afla intr-o vizita in Germania, unde reprezentantii PDL s-au intalnit cu Angela Merkel.

Printre subiectele de discutie se numara alegerile europarlamentare si situatia interna din Romania.

Delegatia PDL s-a intalnit, marti, cu Angela Merkel in cadrul vizitei intreprinse la Berlin, la grupul CDU-CSU din Bundestagul german, in organizarea Fundatiei Konrad Adenauer. Delegatia PDL se va deplasa si la Dresda.

"E o invitatie facut de CDU. E o invitatie facuta de ei, pentru a prezenta modul in care ei si-au prezentat campania electorala pentru Angela Merkel si pentru a stabili niste contacte pentru campania viitoare pentru europarlamentare, cu ce ne pot ajuta ei samd", a spus, pentru Ziare.com, consilierul presedintelui PDL, Mihai Somfelean.

Acesta a precizat ca este vorba despre o vizita de cinci zile, la invitatia partii germane, aratand ca vor fi mai multe teme de discutie intre democrat-liberali si politicienii germani.

"Se mai discuta despre ce se intampla in momentul de fata in Romania, despre alegerile din Parlamentul European, pentru ca va fi desemnat un nou presedinte al Comisiei Europene si se fac alegeri si acolo. Sunt tot felul de discutii care privesc si ce se intampla in Parlamentul European", a mai precizat consilierul lui Vasile Blaga.

Tot marti, delegatia PDL a participat la o intalnire la Cancelaria Federala a Germaniei cu Christian Heusgen, director al Departamentului de Politica Externa, de Securitate si pentru Dezvoltare in cadrul careia s-a discutat despre situatia politica interna a Romaniei si viziunea PDL asupra politicii regionale si europene.

De asemenea, delegatia PDL condusa de presedintele Vasile Blaga a avut un pranz de lucru cu presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul german, Gunther Krichbaum.

Din delegatia PDL prezenta la Berlin mai fac parte Catalin Predoiu, prim-vicepresedintii PDL Anca Boagiu si Andreea Paul, secretarul general Gheorghe Flutur, europarlamentarul Monica Macovei, vicepresedintii PDL Mircea Hava, Raluca Turcan, Romeo Raicu, Ioan Balan, Alin Popoviciu si Alexandru Nazare, secretarul general adjunct Costica Canacheu, secretarul executiv Radu Carp si presedintele OT-PDL Sorin Moldovan.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....