Blaga strange semnaturi pentru candidatura la sefia PDL

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 08:41
2184 citiri
Blaga strange semnaturi pentru candidatura la sefia PDL
Foto: Arhiva

Lupta pentru sefia PDL a inceput inca din momentul in care Emil Boc si-a dat demisia, in urma rezultatelor alegerilor locale. Pana acum, insa, un singur candidat pare sigur: Vasile Blaga.

Presedintele Senatului nu si-a exprimat oficial intentia de a candida, dar a depus la partid o motiune.

"Vasile Blaga este singurul care a depus o motiune la partid si, inteleg, intentia de a candida. Timp mai exista si pentru alti colegi care doresc sa-si depuna o motiune. Banuiesc ca vor fi minim doua motiuni care vor fi depuse, din ceea ce am simtit in interiorul partidului", a declarat, marti seara, la Digi 24, senatorul PDL Traian Igas.

Surse din PDL au declarat, pentru Evenimentul Zilei, ca marti seara incepuse deja strangerea de semnaturi pentru depunerea candidaturii, Blaga avand in jur de o suta dintre care peste 35 erau lideri de filiale judetene.

Candidaturile pentru sefia PDL se pot depune pana joi, ora 18.00

Conventia Nationala Extraordinara a democrat-liberalilor va avea loc sambata viitoare, pe 30 iunie, printre alti posibili candidati fiind Cristian Preda, Monica Macovei, Teodor Paleologu sau Sever Voinescu. Acestia au anuntat ca vor depune o motiune, acelasi lucru urmand sa-l faca si primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Falca a evitat sa raspunda daca va candida la functia de presedinte al PDL. "Nu voi candida nici la functia de prim-vicepresedinte, nici la cea de vicepresedinte sau secretar general", a spus Falca.

In ciuda acestui fapt, public si-au anuntat sustinerea pentru Falca senatorul Traian Igas si Theodor Paleologu. "Ideal ar fi cineva care a castigat la alegerile locale. Ar putea fi Gheorghe Falca, pentru ca el a avut o deschidere fata de societatea civila", a spus Paleologu.

Radu F. Alexandru: Blaga, oxigen pentru PDL. A promis ca face o constructie cu MRU

Pe de alta parte, au existat si voci care au militat pentru cuplarea PDL cu Initiativa Civica a lui Mihai Razvan Ungureanu mai ales ca Preda si Macovei sunt implicati de Ungureanu si de Ioan Stanomir in acest proiect. Vasile Blaga a dat de inteles ca nu are nimic impotriva unei cuplari cu Ungureanu, dar ca acesta si miscarea lui trebuie mai intai "nu sa suga din partid", ci sa se defineasca si sa fie mai intai masurata intr-un sondaj.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Vasile Blaga candidat sefie PDL, #Blaga sustinere sefia PDL, #Conventia Nationala PDL , #PDL