Cand Vasile Blaga fuge de Crin Antonescu (Opinii)

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 16:53
3792 citiri
Cand Vasile Blaga fuge de Crin Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Fug pedelistii de Bucuresti ca dracul de tamaie. Dupa ani buni in care Capitala a reprezentat bastionul dreptei, PDL a reusit in cativa ani de guvernare sa piarda mare parte din electoratul care, candva, alegea pe oricine, numai sa nu fie de-al lui Iliescu - Nea Nelu, cel care a adus minerii in Bucuresti.

Ceea ce au reusit odinioara anonimi precum Crin Halaicu sau Viorel Lis n-a fost in stare sa repete Silviu Prigoana in acest an, pierzand la pas in fata lui Sorin Oprescu. Primariile de sector au fost si ele acaparate de suflarea social-liberala, care acum nici nu concepe sa nu puna mana pe majoritatea colegiilor din Bucuresti.

E lupta mare, in aceste zile, pe desemnarea candidatilor USL pentru colegiile bucurestene, care le-ar asigura un loc sigur de deputat sau senator in Parlamentul Romaniei. Capitala este vazuta ca o trambulina fara hopuri pentru accesul in Legislativ. Deci, dupa ani buni de domnie a dreptei peste Bucuresti, iata ca rosul nu mai e atat de respingator pentru locuitorii capitalei Romaniei.

Vazand ca bucurestenii le-au dat peste nas la alegerile locale, iar sondajele nu sunt prea incurajatoare, pedelistii incearca acum sa-si revina din KO, migrand catre zone de unde ar putea smulge mai usor cateva voturi, care sa le asigure inca patru ani linistiti in viitorul Parlament.

Daca uselistii duc lupte interne grele pentru a capata un loc intr-un colegiu bucurestean, pedelistii isi fac grabiti bagajele pentru a prinde un avion de Arad, Neamt, Cluj sau Bihor, judete considerate a fi ultimele bastioane ale fostilor portocalii, actuali purtatori ai mesajului Romaniei Drepte. Membrii ARD merg in tara si se bazeaza pe ajutorul unui Gheorghe Falca sau Gheorghe Stefan.

Asa se face ca ditamai seful de partid, in speta Vasile Blaga, nu risca sa se inhame la un duel direct cu Crin Antonescu, seful liberalilor. Liderul PDL a abandonat colegiul 5 din sectorul 3, acolo unde in urma cu 4 ani isi castiga postul de senator, luandu-si zborul catre un colegiu din Timis, unde poate ar avea ceva sanse de reusita, tinand cont ca omul e nascut in Bihor.

Greu de inteles de ce Vasile Blaga a refuzat o confruntare directa cu un concurent pe masura, in conditiile in care il face praf pe unde apuca pe liderul liberalilor. Asta era momentul sa arate romanilor ca PDL inca mai poate, iar Crin Antonescu, intr-adevar, poate fi batut mar.

Exemple in acest sens mai sunt multe. MRU va candida intr-un colegiu din Arad, desi locuieste in Bucuresti, iar Elena Udrea s-a orientat repede catre judetul Neamt, fieful celebrului Pinalty, zis Gheorghe Stefan, desi acum patru ani electorii din Drumul Taberei o trimiteau triumfal in Parlament pe doamna Udrea.

Un traseism care arata ca nu interesul pentru alegator primeaza atunci cand cineva isi doreste un post de parlamentar, ci interesul personal este mai presus de toate. Poate sa-mi spuna doamna Udrea sau domnul Ungureanu ca atunci cand va fi zi de audienta la biroul lor parlamentar din colegiul in care poate vor castiga se vor duce saptamanal la intalnirea cu cetatenii? Greu de crezut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#USL colegii alegeri Bucuresti, #Blaga candidat Timis, #MRU candideaza Arad, #Udrea candidat Neamt, #PDL fuge Bucuresti , #PDL