Ce sansa uriasa are PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 31 Mai 2012, ora 19:57
9940 citiri
Ce sansa uriasa are PDL (Opinii)
Foto: Arhiva

Imi imaginez ce vartej e in mintile si sufletele pedelistilor in aceste momente. Oare crapa USL, oare pica Ponta, oare urcam in sondaje?

Norocul teribil al PDL a fost ca Guvernul MRU a cazut la motiune si USL a intrat la guvernare cu sapte luni inainte de alegeri. Nu a convenit nimanui pe moment, ambele tabere fiind constiente de dezavantajele enorme pe care le pierd.

PDL - controlul alegerilor, distribuirea banilor si aparatul de propaganda detinut prin intermediul statului. USL - erodarea pana la alegeri, riscul unor frictiuni interne ce ar putea conduce la fracturi iremediabile plus surprize ce pot aparea din contextul economic international.

Acestea sunt lucrurile pe care ambele formatiuni erau constiente ca le-au pierdut in mod sigur. In acelasi timp, pierderea unuia inseamna, mai mult sau mai putin sigur, castigul celuilalt.

Acum, cand scandalul lui Nastase il sufoca pe Ponta si bruiaza grav functionarea USL, afectand nu mai putin si imaginea de ansamblu a USL, pedelistii ar trebui sa fie mai mult ca niciodata decenti. Sa stea cuminti, rabdatori si cu mult bun simt in bancile lor, sa astepte ca presa sa isi faca treaba si sa se roage ca oamenii sa inteleaga singuri ceea ce se vede cu ochiul liber de pe luna. Altfel, fortand nota, urland ca disperatii si prezentandu-se drept porumbeii cinstei si onoarei, risca sa enerveze si mai mult audienta.

Pentru ca lumea inca nu a uitat. Si poporul, oricat de scurta i-ar fi memoria, inca nu a avut timp sa isi vindece ranile grave produse de guvernarea pedelista. Daca astazi PSD cu Ponta in frunte demonstreaza ca reinstaurarea vechii ordini din perioada lui Nastase e la o palma distanta, PDL sa nu uite ca ei au fost marii inselatori ai neamului, care in loc sa traga in tepele lui Traian Basescu din Piata Victoriei marii corupti au pus in ele oameni simpli si nevinovati.

Inainte sa arunce bolovanii in Nastase si in Ponta sa isi aminteasca de zidul pe care l-au facut in Parlament pentru Ridzi si Pasat, cum le-au aparat fanatic pe Roberta Anastase si Elena Udrea de mana lunga a justitiei sau cum au spart usa lui Mihai Razvan Ungureanu sa isi ceara banii pentru primariile din tara. Sa nu uite si, mai ales, daca vor ca gafele si greselile uriase ale lui Ponta in cazul ISC - Nastase - Grajdan sa se contabilizeze in dreptul lor, sa faca dovada ca sunt dispusi sa se lepede ei primii de Satana.

Ocazia perfecta - dupa esecul pe care il vor inregistra la alegerile locale. PDL se poate curata cu adevarat, ba, daca isi doreste sa castige alegerile din toamna, ar putea chiar cocheta cu o reformare in profunzime. In functie de rezultatele de la sfarsitul lunii viitoare, alde Udrea, Anastase, Pinalti, Botis, Boc, Oltean, Falca si ceilalti "fruntasi" ar putea fi trasi pe linia moarta.

Lepadandu-se macar de simbolul sfidarii permanente a bunului simt, respectiv de Elena Udrea si Roberta Anastase, PDL ar putea castiga toate procentele pierdute de USL si chiar mai mult decat atat. In cazul unui astfel de scenariu, as putea sa pun prinsoare chiar, mai ales daca restauratia lui Ponta merge inainte cu tupeu, ca la toamna PDL ar putea da marea lovitura. If only...

Pentru asta insa ar trebui sa se rupa, implicit, si de Traian Basescu. Ar avea chiar si pretextul perfect pentru o astfel de ruptura: faptul ca "a dat tara pe mana copilotului". Pentru asta insa in PDL trebuie sa se nasca un om care sa aiba curaj. Pentru asta ar trebui sa apara un alt Traian Basescu din timpul lui Petre Roman, care sa-i spuna presedintelui "ai fost cel mai bun si mi-a parut bine, dar la revedere!" Sa fie Vasile Blaga omul?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Călăul și victima? Adrian Cioroianu vs. Emilia Șercan
Călăul și victima? Adrian Cioroianu vs. Emilia Șercan
E normal să rămână în funcție șeful unei instituții publice care a amenințat o jurnalistă, i-a compromis investigația și s-a folosit de funcția sa pentru a scotoci în datele ei...
”Greii” europeni care vin Congresul de la București din 6-7 martie. Printre cei prezenţi va fi cancelarul Austriei, Karl Nehammer
”Greii” europeni care vin Congresul de la București din 6-7 martie. Printre cei prezenţi va fi cancelarul Austriei, Karl Nehammer
Deputatul european Siegfried Mureşan a anunţat luni, 4 martie, că 11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi...
#PDL alegeri locale, #Vasile Blaga, #Elena Udrea presedinte PDL Bucuresti, #alegeri parlamentare , #PDL