Ce spune Vasile Blaga despre un Guvern PNL sustinut de o parte a PSD

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 07:43
2774 citiri
Ce spune Vasile Blaga despre un Guvern PNL sustinut de o parte a PSD

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, ca nu vede posibila in Romania urmatorilor doi ani o coalitie liberala cu un PSD condus de Victor Ponta, dar a adaugat ca o sustinere a unei noi majoritati parlamentare care sa dea un nou guvern din partea unor parlamentari social-democrati este absolut posibila.

"Sa vedem cum s-au creat marile coalitii si in Germania si in Austria, in urma unor alegeri. Noi am avut o astfel de incercare in 2009 si nu a functionat. (...) Orice este posibil, dar dupa alegerile generale, nu acum.

Eu nu cred ca vom putea noi sa gandim astazi un guvern de mare coalitie cu un PSD condus de domnul Ponta. Este de neacceptat acest lucru din foarte multe puncte de vedere. Sa ne uitam numai la ce s-a intamplat in ultimul an, ce s-a intamplat in campania electorala, care a fost de departe (...) cea mai murdara, cea mai urata campanie electorala din cate am vazut eu. Si am vazut multe campanii electorale, toate duse cu acordul sau avandu-l prim solist pe Victor Ponta. Acesta este adevarul. Chiar daca noi am avut taria si in principal Klaus Iohannis a avut taria sa nu-i raspunda la acele marsavii.

Iohannis: Imi doresc un guvern PNL. Cu cat mai repede, cu atat mai bine (Video)

Deci nu vad o mare coalitie, este chiar imposibila, intre noi, PNL, si PSD-ul condus de Victor Ponta. Ne despart foarte multe abordari", a declarat copresedintele PNL, intrebat la Realitatea TV daca vede Romania urmatorilor doi ani guvernata in formula noul PNL si un nou PSD, stanga-dreapta, dupa modelul german.

Despre o coalitie a PNL cu un nou PSD, Blaga a afirmat: "Am spus-o de la inceput. Nu vad o mare coalitie inte PNL si PSD, dar participarea la sustinerea Guvernului (unui nou Executiv - n.red.), deci la o noua majoritate, a unei parti din PSD este absolut posibila".

Copresedintele PNL a relatat ca au existat discutii cu Mircea Geoana si mai multi colegi ai acestuia, intrebat daca acea parte din PSD poate fi una controlata de fostul presedinte al social-democratilor.

Iohannis vrea un Guvern PNL. Ponta: Executivul pe care il conduc e cea mai buna varianta pentru Romania

"Domnul Geoana nu este singur, chiar daca-l trateaza cu dispret unii dintre colegii domniei sale. (...) Nu este singur in demersurile domniei sale", a adaugat Vasile Blaga.

Copresedintele PNL a precizat in context ca pentru realizarea unei noi majoritati parlamentare liderii liberali intentioneaza sa aiba discutii cu UNPR, UDMR, dar si cu parlamentarii independenti.

"Guvernul nu poate sa cada decat printr-o motiune de cenzura, dar ca sa cada printr-o motiune de cenzura trebuie sa ai majoritate in Parlament, dar trebuie sa ai majoritate in ambele Camere, nu numai in Parlament. (...) Cu cine poti face aceste majoritati. Efectiv cu actualii parlamentari, inainte de 2016. Pe ei i-au trimis romanii in Parlament.

Si atunci discutiile trebuie avute si am inceput astfel de discutii si vom avea in continuare cu cei care sunt in Parlamentul Romaniei si o sa antamam discutii si cu UNPR si cu UDMR, cu independentii, ca sunt deja foarte multi.

Dar eu vad tot mai multi pesedisti nemultumiti de Victor Ponta, pentru ca tot mai multi isi dau seama ca nu pot ramane blocati in Ponta si in Guvern. Pana la urma, sunt romani si tin si la viitorul Romaniei. (...) Deci eu cred ca intr-o perioada de timp pe care nu v-o pot eu spune foarte clar acum se pot crea majoritati in cele doua Camere (...) care sa creeze, desigur, posibilitatea construirii unui alt Guvern", a mai declarat Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Blaga PSD Guvern , #PDL