Cearta in PDL Iasi din cauza lui Blaga: Unii vor sa plece, altii sa ramana in fruntea PDL

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 15:29
2404 citiri
Cearta in PDL Iasi din cauza lui Blaga: Unii vor sa plece, altii sa ramana in fruntea PDL

Liderul PDL Iasi, Gabriel Surdu, a declarat ca Vasile Blaga ar trebui sa ramana la sefia partidului intrucat "nu s-ar gasi acum un lider mai bun", in timp ce senatorul PDL de Iasi Dumitru Oprea sustine ca Blaga ar trebui sa faca singur pasul inapoi si sa spuna "pa".

Gabriel Surdu a declarat, marti, ca deocamdata PDL ar trebui sa ramana cu varianta Vasile Blaga la conducerea partidului.

"Eu unul optez sa ramanem in varianta asta. Sa se formeze grupul parlamentar, apoi putem sa analizam. In plus, nu stiu daca am gasi vreun lider mai bun ca Vasile Blaga", a afirmat Surdu.

Lider PDL: Nici Blaga, nici altii nu trebuie schimbati azi. Marea problema a PDL

El a mai spus ca PDL ar fi trebuit sa mearga singur in alegerile parlamentare, nu sub sigla ARD, intrucat nu a fost timp suficient pentru a explica alegatorilor faptul ca democrat-liberalii se afla intr-o alianta.

"ARD a aparut tarziu. USL are doi ani de cand s-a format, noi am avut o luna. A fost greu, multi alegatori nici nu au stiut unde este PDL pe buletinul de vot", a spus liderul PDL Iasi.

La randul sau, senatorul de Iasi Dumitru Oprea a spus, referindu-se la eventuala demisie a lui Blaga, ca "dupa niste experiente triste orice om face pasul inapoi".

"Vasile Blaga nu poate sa conduca in continuare partidul, cu injuraturi. Dupa mine ar trebui sa spuna 'pa'. Dupa niste experiente triste, orice om face el pasul inapoi. Nu cred ca mai tin sentimentalismele", a spus Dumitru Oprea.

Blaga, despre demisie: Dupa razboi, multi viteji se arata

El nu a putut indica numele vreunei persoane din PDL care ar putea prelua sefia partidului.

In urma alegerilor de duminica, senatorul Dumitru Oprea, care a candidat pentru un nou mandat in colegiul din municipiul Iasi, a obtinut 19,3%, in timp ce contracandidatul sau de la USL, Marin Burlea, a inchis colegiul, cu un scor de 61%, si a obtinut mandatul de senator.

Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad si purtator de cuvant al filialei PDL, a declarat, luni, ca presedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie sa-si depuna mandatul, intrucat a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind "o chestie de onoare", pentru a se porni discutii privind o miscare de dreapta.

In urma alegerilor de duminica, ARD a obtinut 16,52% din voturi pentru Camera Deputatilor si 16,72% din voturi la Senat.

Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga, politicianul PDL care a trecut în PNL și, după ce l-a susținut pe Traian Băsescu, și-a exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis în vederea propulsării fostului primar la...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PDL Iasi Vasile Blaga, #Vasile Blaga demisie PDL, #Vasile Blaga, #Dumitru Oprea demisie Vasile Blaga , #PDL