Ziare.com

Blaga - presedinte PD-L (Opinii)

de Alexa Vulpe
Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 15:20

   

Blaga - presedinte PD-L (Opinii)
Intr-o alta lume posibila, da. La congresul de anul acesta, nu. Vasile Blaga este un organizator cu performante. Fost sef de campanie al lui Traian Basescu in 2004, 2007 si 2009, Blaga are aura invingatorului.

Ea ar fi ramas intreaga daca si-ar fi condus la fel de bine propria campanie pe Bucuresti. Probabil ca si acolo a fost un bun organizator, dar i-au lipsit calitatile de candidat. Si, in general, lui Blaga pare ca ii lipseste dimensiunea politica, flexibilitatea si agilitatea boxerului care se confrunta cu adversari puternici.

Consecventa si ambitia ardeleanului nu prea se potrivesc cu politica alunecoasa de pe malurile Dambovitei. Ca sa mobilizezi ostile trebuie sa le arati in primul rand directia si pe urma sa le spui cum sa se aseze pe campul de lupta.

In politica sa fii prieten cu toata lumea nu e neaparat un avantaj. Singurul care si l-a exploatat la maximum a fost Calin Tariceanu, vechi politician ce nu a reusit sa se supere cu nimeni din 1990 pana in 2005. Si asta l-a ajutat sa supravietuiasca patru ani premier. Prieten cu Patriciu, Nastase, Geoana, Hrebenciuc, jovialul Tariceanu a legat si dezlegat aranjamente care l-au tinut patru ani in prim plan intr-o lupta acerba cu un alt fost prieten, Traian Basescu.

Acesta, intr-un moment de slabiciune, si-a tinut cuvantul si l-a pus premier. Probabil nu ar mai face aceeasi greseala a doua oara. Adica sa puna un premier prieten cu toata lumea. Ca sa stie si Blaga. El insusi prieten cu Geoana, cu Antonescu, cu Marko, mai simplu zis, omul fara dusmani.

"Colegul" slujbasilor de la MAI si-a pus piciorul in gips la marea remaniere din toamna, dar destinul s-a tinut de capul lui cateva saptamani mai tarziu. Si-a asumat demn raspunderea politica in speranta ca se va putea baza pe sefii de arme, pe care nu a vrut cu nici un chip sa-i sacrifice. Doar ca noul ministru i-a schimbat unul cate unul si astfel argumentele puterii lui Blaga in partid au inceput sa se naruie.

Ultimul dintre ele, si poate cel mai important, s-a prabusit la inceput de an. Era asul din maneca pentru o candidatura la sefia partidului - o alianta stabila, pana in 2019 (vorba lui Ponta), cu liberalii, gratie prieteniei cu Crin. N-a mai putut sa le promita colegilor pedelisti marea alianta de dreapta pentru ca prietenul Crin, dependent de micul ecran, a identificat dreapta in zona Antenelor.

Greseala lui Blaga este ca se bazeaza prea mult in actiunea politica pe relatiile personale bune pe care le are. In politica nu exista prieteni, doar interese. Povestea cu "tradatorul Crin" nu e prima pacaleala pe care secretarul general al PD-L o primeste.

Unii isi amintesc ca si in toamna lui 2009 a negociat cu prietenii de la UDMR sustinerea Guvernului Boc dupa retragerea PSD. Dupa ce i-au dus cu presul cateva zile pe negociatori, ungurii s-au coalizat cu PSD si PNL si au trantit Guvernul Boc fara sa clipeasca. Prietenul Marko si-a pus si el atunci piciorul in gips, iar prietenul Verestoy a dat din umeri neputincios.

Blaga s-a laudat intotdeauna ca a fost un constant sustinator al unei coalitii cu liberalii. Si in 2007, si in 2008, si in 2009. In 2007 ar mai fi stat in Guvern cu Tariceanu, chiar daca acesta pregatea alaturi de PSD suspendarea lui Basescu. In 2008 ar fi vrut coalitie cu liberalii, desi era politic mai intelept sa-l aduci langa tine la putere pe cel mai puternic adversar la prezidentiale - PSD-ul lui Geoana.

In 2009, cand era chiar util sa-i aduca pe liberali in Guvern, n-a reusit sa-i mai convinga pentru ca era criza economica prea adanca, iar prietenul Crin abia ce se incalzise sa devina succesorul lui Basescu.

Flerul politic nu l-a ajutat niciodata prea mult pe Vasile Blaga. E drept ca nici Boc nu are un nas mai bun, dar macar a fost dispus sa invete. Doi ardeleni, cu doua destine politice diferite.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7120 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
53 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

libidinosului schizofrenic parerea

puterea in cea mai mai adunatura de jeguri, PDL, o va prelua

gust de Aspen.

iar tu, schizo, vei incerca sa atingi vreo picatura cu limba ta lunga de un metru.

 

 

cu limba ta bifurcata,

evident ca ai sanse mai mari.

Linge!

 

 

Nu va mai lasati manipulati de toata media si incercati sa intelegeti sursa adevarata a problemelor care le traim astazi

Vizionati Awakening si alte documentare care explica logic si faptic de ce lumea noastră avansată tehnologic continua sa aiba probleme sociale serioase si care este cauza principală a acestor probleme, de ce sistemul monetar insusi si politicienii au devenit depasite de situatia actuala, dar mai ales adevarul despre criza economica mondiala creata intentionat si artificial in scopul subjugarii, manipularii mentale si sclaviei umane.
Trebuie sa ne trezim la lumea din jurul nostru, sa incercam sa intelegem problemele cu care ne confruntăm, de ce acestea exista, si cum le putem rezolva cu adevărat odată pentru todeauna, pana nu va fi prea tarziu. Daca nu intelegem adevaratele probleme cu care ne confruntam si nu constientizam mijloacele cu care le putem elimina, ne vom lovi la infinit de aceleasi probleme de care ne lovim dintotdeauna. Daca vreti sa va uitati nu tine decat 30 minute si se poate si descarca gratuit.
http://lumeaviitorului.blogspot.com

 

 

PDL .NU ERXISTA CA P[ARTID POLITIC DE CENTRU DREAPTA,PDL ESTE DOAR ORGANUL PUTERII DE STAT COM,UNISTE IN ROMANIA.

Iata care este istoricul PD(L)-ului si dovada ca aceasta ficina comunist-ceausista este continuatoarea politicii distructiv comuniste.
1. "Prima Conventie Nationala a F.S.N. are loc la 27-29 martie 1992 in Bucuresti. Delegatii la Conventie urmau sa voteze una din cele 3 motiuni sustinute de gruparile din partid. Motiunea "Viitorul azi", sustinuta de gruparea Roman cumuleaza cele mai multe voturi si devine programul politic al F.S.N..(DECI PD ESTE FSN) Totodata, conform Statutului, Petre Roman, sustinatorul motiunii adoptate, devine Presedinte F.S.N. Situatia nu este acceptata de gruparea Ion Iliescu care se desprinde din F.S.N. constituindu-se intr-o noua formatiune politica: P.D.S.R. "

Aceasta este prima mare inselaciune la adresa forurilor minternationale despre pluralismul politic in Romania postdecembrista.
a)FSN-PD ramane sa acumuleze toate fortele comunist-ceausist-securist-kgb-iste,

pe cand

b)kgb-ul Iliescu ion trece la formarea social-democratiei cea care va urma sa se alinieze(fatarnic,nu faptic)social-democartiei occidentale.

Acesta a fost primul p[as spre distrugerea democratizarii si reformarii staului roman postdecembrist,iar oficina FSN-PD a avut si are un rolul cel mai mare in acest aranjament securisto-kgb-isto-securist.

In ceea ce priveste PDSR-ul kgb-ului iliescu ion, aici sunt doua aspecte care pot fi clarificate dopar de actualul PSD:

a)Initial PDSR-ul a avut ca sarcina de partid in falsul pluralsm politic transformarea comunsitilor si kgb-lor din Romania in falsi capitalisti,conform ideiei gorbacioviste,sarcina reusita 100% ,deoarece mediul privat din Romania este ocupat doar de excomunisto-ceausisti si adepti ai stalinism-kgb-ului,

b)PSD-ul ar fi continuat democartizarea tarii cu pasi mici ,vezi legislatie de dupa 1993, dar fara cale de intoarcere spre totalitarism si comunsim,

FSN-PD ocupoat de cele mai mai mari grupari de crima-organizata si pro-terorism internatioanl au intors insa Romnaia dupa dec.2009 ,in cel mai brutal si criminal mod inpooi la dictatura stalinsit securist-comunista.

Aflata pe margine de prapastie Romania urmeaza sa se prabuseasca in cel mai crunt neocomunism,neocomunsim-PDL-ist care ar putea infesta si intreaga Uniune Europeana.

 

 

UNDE SUNT DRAGA, ADEVAR SI CEILATZI, COMENTATORI, CA SA NU ZIC, PROS.TANACI?

COMUNITATEA VREA COMENTARIILE LUI ADEVAR PE ACEASTA TEMA.

NU, CA TU, NU AI FI "COMENTATOR"... DAR II VREM SI PE CEI LATZI...

P.S.
TU AI INTELES DE CE "ADEVAR" SI CEILATI "COMENTATORI", SUNT A POLITICI LA PROFIL?

 

 

PDL NU MAI EXISTA S-A AUTODESFIINTAT INCALCANDU-SI PROPRIUL STATUT,IN CAZUL PDL-ului ACTIONEAZA LEGEA 14/2003 ART.46

Conform Statutului PDL scopul si obiectivul partidului este:

"art.4 alin1 din Statul PDL:

"Misiunea PDL ca partid popular este crearea unei societati moderne inRomania,bazata pe economie SOCIALA de piata si pe principiile responsabilitatii,subsidiaritatii,solidaritatii si...JUSTITIEI SOCIALE"

In fapt,PDL -UDRAE BASESCU BOC s-au dezis de propriul statut politic ,au transformat Romania cu ioeresponsabilitate intr-unlagar de exterminare umana, au in ceput cu pensionarii, au urmat bebelusii,copii cu handicapuri severe, au continuat cu invalizii de rasboi si cu militarii si nu se va opri pana cand poporul roman nu va fi reintors ingenunchioat la neocomunism.

Nici prezenta in cadrul PPE(Partidului Popular European)nu si-o mai justifica PDL,deoarece:

"Fondată in 1976, PPE militează pentru, transparent si eficient Europă democratică, care este aproape de cetătenii săi. EPP wants a prosperous Europe through the promotion of a free market economy with a social consciousness. PPE vrea o Europă prosperă, prin promovarea unei economii de piată libere, cu o constiintă socială."

Din dec.2009 ,pe parcursul anului 2010 si acum in 2011 regimul PDL-Basescu Traian nu mai vrea un stat de drept romanesc,social.

Securistii lui Basescu Traian si0-au dat masca jos.

conform legii 14/2003 ,legea partidelor politice art.46 PDL S-A AUTODIZOLVAT PRIN INCALCAREA PROPRIULUI STATUT:

"Art. 46.
(1) Un partid politic se dizolva pe cale judecatoreasca in urmatoarele conditii:
a) cand se constata incalcarea prevederilor art. 30 alin. (7) si ale art. 37 alin. (2) si (4) din Constitutie, de catre Curtea Constitutionala, precum si ale art. 3 alin. (3) si (4) din prezenta lege;
b) cand scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicita ori contrara ordinii publice;
c) cand realizarea scopului partidului politic este urmarita prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;

d) cand partidul urmareste alt scop decat cel care rezulta din statutul si programul politic ale acestuia;

e) ca urmare a inactivitatii constatate de Tribunalul Bucuresti conform art. 47 alin. (1);
f) ca urmare a neindeplinirii obiectivelor stabilite la art. 1 si 2, constatata de Tribunalul Bucuresti conform art. 48;
g) ca urmare a aplicarii art. 26.
(2) Cererea de dizolvare se adreseaza Tribunalului Bucuresti de catre Ministerul Public si se solutioneaza potrivit normelor de procedura stabilite la art. 26 alin. (2)-(5). "

 

 

Este ministrul..

Este ministrul care a avut cele mai bune performante in timpul aderarii la Comunitatea Europeana. Capitolul 14 JAI a trecut examenul datorita eforturilor lui si ale chestorului Fatuloiu. Cu Blaga la MAI, ]n martie 2011 era in Schengen. Asa....

 

 

Nu esti bucurestean

Asa ca vezi de primarul tau si lasa-ne pe noi cu al nostru.

 

 

@ adevar libidinos - "ARE ACELEASI CALITATI DE OM BLAND,CU BUN SIMT,FARA LIMBA DE LEMN SI IPOCRIZIE CA SI CEI MAI MULTI OAMENI AI PDL"

you're funny =))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))
ori ai nevoie de tratament mAedicamentos si terapie, ori tr sa radem impreuna la glumitele tale :))

 

 

Cob, zis si ORD

inarul

Ia spune, tu mizai inainte pe Andrei Sorcoi, prim secretarul PCR Bihor, si pe tov.N.Ceasca!
Ce te-a facut sa-ti mentii parerile? PCR->FSN->PDL->
Blaga, vamesul hot si Basescu, securistul comunist. Boc e numai utecist de frunte, cu armata facuta la securitate, e neantrenat.

 

 

aceeasi marie cu alta palarie!

sau ai vrea sa ne comunici ca fiind buldogul la carma pdl il sare pe base?????? chiar asa prosti ne crezi? va fi lider la fel ca boc si nik mai mult! nu il lasa base din lesa!iar tu tot portocaliu servil si cu 3 ochi care nu vad nimic vei fi!hi,hi,hi

 

 

@half

Uritule, postezi ..pe nas!!

 

 

Blaga - presedinte PD-L ...

:D Numai dupa detronarea lui Base...care de altfel, nu o sa riste sa accepte in fruntea liantului de sprijin al functiei presidentiale(PD), pe unul care ii cunoaste o mare parte din "bube"(trecut, conturi, boli, compromisuri, defecte...etc.)
Pana acuma se pare ca lesa lui Base e destul de tare incat sa controleze toate "lighioanele" partidului...

but who knows...

 

 

baga in fata pe ,...

"musca" ?

 

 

Mai sfarleaza cu FLOTeAza marinareasca de-acilisha...

"Aici este banii dumneavoastra", "Sa traiti bine", "V-am ciuruit" a sup.t la tzat.tza patriei in toete regimurili din 1990 incoace.... la greu.... nelipzitul BUF... stapaneste arta delapidarii de dinainte de '89... A stat ascuns la transportur si la primarie si nici n-a stiut sa faca bani pana in 2004... cand deodata brusc s-a spalat pe maini si a devenit prea-cinstit... intrand in afaceri la cel mai inalt nivel din tara... Nanashule... botezam... si primim medalioane la neveste dejaba... de la rromi la sabatorile campeneshti... Puterea nu se infrateste degeaba cu inter..romii... Caci unii au urechi la varf si rromii stiu tot ce misca- tara si daca nu le dai te dijmuiesc ei... ba te mai fac si de ras de te trezesti n pijamale... portocalezu-i frate cu rrom-anul... Shoricit-ai ?Hay sa m ai trecere si pe la serviciuri... ca doar crezi ca plecaram printre oi pe vapor... ITZA MISANDERSTANDING... GAZE-CLOSET !

 

 

Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor