Conventia Nationala PDL: Cine se pregateste sa candideze

Marti, 26 Iunie 2012, ora 20:20
2781 citiri

Vasile Blaga, singurul candidat pentru functia de presedinte al PDL, a declarat, marti, ca in cadrul Conventiei Nationale de sambata vor lua cuvantul Gheorghe Flutur, Cristian Preda, Andreea Paul, Dorin Florea si Mihai Stanisoara.

"Lista cu numele celor cinci vorbitori a fost depusa aseara la comisia de organizare a Conventiei Nationale, deci este publica, nu mai este niciun secret ", a precizat Vasile Blaga pentru NewsIn.

Anca Boagiu candideaza pentru o functie de vicepresedinte al PDL, cel mai probabil inscrierea oficiala a candidaturii va fi depusa miercuri dimineata la Comisia de organizare a Conventiei Nationale, au declarat surse din partid.

De altfel, potrivit unor surse politice, toti cei cinci lideri PDL care vor rosti discursuri la evenimentul de sambata vor candida pentru functii in cadrul Biroului Permanent National. De asemenea, "pentru posturi de vicepresedinti isi vor mai depune candidaturile George Scripcaru, Cezar Preda, Sulfina Barbu, Teodor Baconschi.

In schimb, Elena Udrea, Ioan Oltean si Roberta Anastase nu si-au exprimat intentia de a candida si cel mai probabil vor ramane in afara BPN", au mai aratat sursele citate.

Andreea Paul (Vass) a anuntat, marti, ca isi va depune candidatura pentru functia de vicepresedinte in Biroul Politic National al PDL. De asemenea, Cristian Preda a declarat, zilele trecute, ca vizeaza postul de prim-vicepresedinte al partidului. Tot marti, Teodor Baconschi a spus ca va candida pentru prim-vicepresedinte, insa deocamdata, potrivit unor informatii, nu ar fi sustinut decat pentru o functie de vicepresedinte.

Termenul pentru depunerea candidaturilor expira miercuri.

Citește și:
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Mai mulți vicepreședinți din PSD au transmis că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2023, deși liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, a înclinat...
PNL susține comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2024: ”Sunt suficiente argumente şi de natură constituţională”
PNL susține comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2024: ”Sunt suficiente argumente şi de natură constituţională”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 30 ianuarie, că există suficiente argumente pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, inclusiv de natură...