Cum a facut PDL praf dreapta romaneasca (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 25 Mai 2013, ora 18:29
2478 citiri
Cum a facut PDL praf dreapta romaneasca (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai grav decat autodistrugerea Partidului Democrat Liberal e nebanuita performanta a pedelistilor de a pune cruce insasi dreptei romanesti, atata cata era si asa cum era perceputa la noi.

Traian Basescu a distrus PDL, insa democrat liberalii au avut grija sa faca praf dreapta politica. Presedintele a compromis un partid subjugandu-l, facand ce a vrut din el, insa pedelistii au provocat greata si lehamitea fata de masurile pe care le-au impus, pretinzand ca asta-i adevarata dreapta.

Austeritatea care le-a fost sugerata pe linia Merkel-UE a capatat in mainile lor forme morbide, accente tragice si tuse cinice - toate garnisite in coruptie institutionalizata si incompetenta in cantitati nesfarsite. Rezultatele lor inca dezastruoase in sondaje, neputinta de a se ridica fie si cu o zecime dupa virgula sunt consecintele guvernarii lor dezastruoase. Dar, in acelasi timp, si nota de plata pe care acum sunt obligati sa o achite de catre cei de care si-au batut joc.

Daca o fi adevarat ca Traian Basescu creste firav in sondaje, atunci la fel de limpede e ca Partidul Democrat Liberal abia mai respira, daca nu cumva si-a dat ultima suflare. Cu Blaga in frunte, cu Udrea mereu pe picior de plecare spre miscari mai populare, cu jumatate de partid adormind cu frica in san, in fiecare noapte, de grija mascatilor care dimineata le-ar rupe usa ca sa-i salte in catuse, si cu restul membrilor in incapacitate de plata a datoriilor si vietii scumpe pe care au dus-o in greii ani de guvernare si dictatura a austeritatii.

Austeritatea s-a dovedit a fi cel mai prost raspuns pe care Uniunea Europeana a putut sa il dea in fata crizei economice mondiale. Pentru ca nu a fost suficient sa aflam ca birocratii europeni si cei de la FMI au gresit calculele si sa ne supunem docili taierilor si reducerilor bugetare, pe care astazi toata lumea le regeta, a trebuit sa fim si cobaii experimentelor "hard" impuse gratie inventivitatii guvernantilor autohtoni. In Europa, doar Merkel si ultimii ei sustinatori mai cred orbeste in austeritate, iar greseala a inceput sa fie recunoscuta.

La noi insa, PDL si mai ales Traian Basescu ii dau inainte cu poezia invatata pe de rost despre "Salvarea tarii" prin sacrificarea de sine si guvernarea vizionara. Lipsa curajului de a-si recunoaste si asuma esecul a ce va fi peste timp numit "catastrofa din 2009 - 2012 este si motivul pentru care nicio miscare politica nu se poate ridica de la pamant in vecinatatea lui Traian Basescu sau a PDL. Daca PDL a lipit austeritatea de doctrina de dreapta atat de bine, prezentand-o ca unica solutie economica posibila, nu trebuie sa mire pe nimeni decesul lor la pachet cu doctrina in sine.

Cum in Romania abia incep sa se cristalizeze marile curente ideologice, poporul votand inca in functie de lideri, carisma si scandal, marea reforma a dreptei s-a dovedit un proiect care a ingropat-o pentru ani buni. Iar cat timp PNL este tinut prizonier in USL de candidatura lui Crin Antonescu la presedintie, nici nu exista vreo sansa de renastere. Noroc doar ca nu prea suntem firi estetice, atasate mai adanc de ideologii si alte fineturi doctrinare. Pentru ca altfel ar trebui sa ne pregatim de o lunga perioada in care stanga va face legea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#PDL dreapta romaneasca, #PDL distrugere Basescu , #PDL