De ce i-au luat lui Vasile Blaga butoanele? (Opinii)

Sambata, 31 Martie 2012, ora 23:52
8736 citiri
De ce i-au luat lui Vasile Blaga butoanele? (Opinii)
Foto: Antena1

Daca ar admite ca a gresit, cand a incercat sa-i lege lui Vasile Blaga de gat o imagine de catana imbecila, situata pe acelasi nivel intelectual cu Marian Vanghelie sau un dulap de haine - "PDL nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte" -, Traian Basescu si-ar da singur un cap in gura.

Oricum, e tardiv. Nu fitele de juna visand la Margaret Thatcher de dincolo de gardul regimentului, docilitatea de elev eminent inscris la cercul de botanica pentru a scapa de un tata general, si adoratori de ocazie care vor sa se stabileasca pe langa gospodaria unitatii sunt ceea ce trebuiau partidului - ca sa impart pe... caprarii insusirile leadership-ului actual al PDL. Ci exact de o catana vanjoasa, cu putere de munca si talentul necesar coagularii tuturor psihologiilor existente in sandramaua portocalie. De o incrucisare intre Coras, Dobrin si Boloni, ca tot suntem in weekend. De Vasile Blaga.

Cu "buldogul" la butoanele PDL, o intamplare nefericita precum plecarea lui Sorin Frunzaverde taman langa veleitarul pus la zid, pana mai ieri, de conducerea unui partid din care facea parte si fugarul, n-ar mai fi existat. Sau daca s-ar fi produs - ca nici fostul "prim" nu isi doreste decat puterea si a mirosit in mainile cui se va afla ea de la anul -, poate ca domnul Furnzaverde ar fi ramas independent. Sau daca n-ar fi ramas, n-ar fi existat pericolul ca PDL sa piarda jumatate din comunele dintr-un judet.

Pentru ca doi erau, in Romania, organizatorii de partid prin excelenta: Octav Cozmanca si Vasile Blaga - sa ma ierte presedintele Senatului, dar reliefez aici un lucru pozitiv, iau mereu ce e bun din insusirile unui om.

Vasile Blaga ar fi simtit pericolul cu cateva luni inainte sa se produca. L-o fi adulmecat si acum, insa probabil si-a spus omul, satul, ca de vreme ce si-au asumat altii inteligenta managementului, atunci sa se spele pe cap cu ea. Posibil sa-si rada in barba - "v-am spus eu!" -, dar din cate il cunosc, il doare inima. E mult mai mult decat "sunt trist, ca dupa plecarea fiecarui coleg din partid".

De ce i-au luat lui Vasile Blaga butoanele partidului? Cred ca se intreaba tot mai multi pedelisti. In orice caz, nu e momentul unei revolutii institutionale. Un congres extraordinar pentru debarcarea lui Emil Boc cand mai sunt doua luni pana la alegerile locale ar reprezenta bomboana de pe coliva.

Solutia, insa, e identificarea, printre "grei" sau mai "subtiri, dar cu potential", a activistilor care pot sa mobilizeze ostirea de asa maniera incat sa nu ajunga, ea, ostirea, in pragul suicidului. Intelegand prin asta impacarea cu ideea ca jocurile sunt facute, ca exista viata si dupa patru ani in opozitie - greu de crezut, dar nu imposibil, daca se gaseste vointa de a reforma partidul din temelii.

Iar acel sfat al batranilor, dirijati de Vasile Blaga, sa-i stea de-a dreapta lui Emil Boc, cu functiuni de ambasadori plenipotentiari, si sa sune din trambita prin toate cotloanele. Fara asta, am mai spus-o, USL castiga totul. Fara sa miste un deget.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vasile Blaga PDL, #Frunzaverde plecat PDL, #alegri PDL , #PDL