Ziare.com

De ce merita Vasile Blaga sa fie presedinte PD-L?

de Camelia Badea
Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 19:02

   

De ce merita Vasile Blaga sa fie presedinte PD-L?
Liderul senatorilor PD-L, Cristian Radulescu, il sustine pe Vasile Blaga in competitia pentru sefia PD-L deoarece este un lider politic credibil, care a dovedit solidaritate cu membrii echipei sale, un partener de dialog flexibil pana la incheierea negocierilor si care isi respecta ulterior cuvantul dat.

"Sunt anumite momente in cariera lui care i-au permis sa demonstreze un anumit leadership si anumite valori de echipa. Cred ca le-a demonstrat si ca are puterea credibilitatii", a subliniat Cristian Radulescu intr-un interviu acordat Ziare.com, in care isi explica sustinerea acordata lui Vasile Blaga.

Cine ar fi cel mai bun presedinte al PD-L? - Sondaj Ziare.com

- De ce il sustineti pe Vasile Blaga?

- Dincolo de ideile pe care le lanseaza fiecare candidat, conteaza foarte mult credibilitatea pe care acesta o inspira, ca va reusi sa aduca la realitate lucrurile enuntate.

Motiunile celor doi candidati principali se refera si la masuri economico-sociale si la principii ideologice, fiindca in clipa in care motiunea ar fi adoptata ea ar deveni programul partidului pentru urmatorii ani, deci trebuie sa contina si lucruri de definire ideologica si de relationare cu societatea.

Motiunile nu pot sa difere mult, diferenta consta in principal pe de o parte in abordarea problemelor interne, care definesc directia in care va merge partidul, si pe de alta parte in chestiunile care, in privinta guvernarii, ar putea fi mai bune, respectiv oamenii cu care se va face guvernarea, la toate nivelurile, si relationarea cu populatia, comunicarea cu populatia.

- Care sunt principalele diferente intre viziunile celor doi lideri PD-L? De exemplu, vorbeati despre "abordarea problemelor interne de partid"

- Vasile Blaga propune, si e vorba si de credibilitatea pe care o are, lucruri care tin de cultura organizationala a partidului. Propune incluziune, in sensul ca si cei mai tineri si cei mai experimentati trebuie sa fie la fel de bine cotati, primiti si lasati sa conlucreze, folosind si entuziasmul unora si capacitatea celorlalti.

Sa nu li se spuna celor tineri "mai du-te mucosule si mai lipeste niste afise!" sau celor mai in varsta "trebuie sa schimbam generatia si ne trebuie figuri noi". Sa fie folosit de la fiecare ceea ce este bun.

Trebuie solidaritate, in sensul ca sa se regaseasca atat la bine, cat si la rau, atat la guvernare, cat si in opozitie, aceleasi relatii corecte intre membri si aceeasi distributie a responsabilitatilor cat si a premiilor.

Si trebuie respectul fata de prestatia fiecaruia, nu sa te trezesti ca dupa un efort inuman ti se poate spune ca trebuie sa mergi acasa.

Sunt lucruri bazale pentru orice organizatie institutionala, fiecare doreste sa aiba anumite certitudini de solidaritate, de recompensa si respect, de apartenenta. Dincolo de aceste vorbe trebuie ca liderul sa inspire credibilitate.

Blaga este un om pe care il stiu de 20 de ani si care poate garanta anumite lucruri. Si la Ministerul de Interne, unde a fost, toate parerile lasate sunt extrem de bune. El a putut sa promoveze acolo o echipa de oameni extrem de tineri care au devenit curand profesionisti de elita, iar pe de alta parte are in partid o multime de prieteni vechi de 20 de ani sau chiar mai mult.

Vasile Blaga a dovedit solidaritate atunci cand a facut el pasul inapoi si si-a dat el demisia, cand se cerea demisia comandantilor de arme din Ministerul de Interne. Deci sunt anumite momente in cariera lui care i-au permis sa demonstreze un anumit leadership si anumite valori de echipa. Cred ca le-a demonstrat si ca are puterea credibilitatii.

- Sunt diferente si in privinta relatiilor cu celelalte partide de pe scena politica? De multe ori liderii Opozitiei au spus ca ar conlucra mult mai bine cu un partid condus de Vasile Blaga.

- Cred ca ei se refera la o anumita flexibilitate si capacitate de dialog pe care o are Blaga.

- Si probabil si la o anumita independenta fata de Traian Basescu, cred ca la asta se refereau

- Nu stiu la ce se refereau ei, dar fiecare isi doreste un partener care pana cand se bate palma sa fie indeajuns de flexibil, iar dupa ce se bate palma sa isi respecte cuvantul dat. Si imaginea pe care a proiectat-o pana acum Vasile Blaga e cam pentru toata lumea aceasta.

- Vasile Blaga propunea la un moment dat schimbarea denumirii partidului, mai este de actualitate aceasta tema?

- Aceasta chestiune, daca va fi, va fi ulterioara alegerilor.

- Exista riscul scindarii partidului sau al dezertarii unor parlamentari nemultumiti de rezultatul lor?

Nu cred in asa ceva, nu am semne in aceasta privinta, si in orice caz in ceea ce ii priveste pe sustinatorii lui Vasile Blaga chiar daca vor pierde nu se pune problema sa abandoneze corabia.

Ceea ce reprezinta o diferenta intre sustinatorii unei motiuni si ai celeilalte e faptul ca in jurul lui Blaga sunt oameni care au avut o optiune stabila inca de la inceput, in timp ce in partea cealalta sunt multi care intr-o saptamana au schimbat lista. Sunt o gramada, chiar in primii zece.

De ce merita Emil Boc sa ramana presedintele PD-L?

S-a dat startul in cursa interna din PD-L

Incepand de luni, cei doi pretendenti principali la fotoliul de lider al democrat-liberalilor, carora li se adauga si Theodor Paleologu, au inceput intalnirile cu militantii din tara ai partidului.

Incepe lupta in PD-L - vezi cum au plecat in cursa Boc, Blaga si Paleologu

Rezultatele se vor vedea la Conventia din 14-15 mai, cand PD-L isi va alege noua conducere.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2648 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PDL are multi oameni de valoare, nu numai Blaga sau Blejnar! Uite, de exemplu ar putea candida la presedintia PDL si Bercea Mondial, sau Edmond Talmacean, niste oameni foarte talentati ! Doar i-ati vazut cum danseaza de frumos!

Am sa candidez si eu la alegerile din PDL! Si fiindca trebuie sa revin in atentia publicului, am sa chem cativa prieteni satanisti si gay si o sa ne ocupam de troite! Cat mai multe troite! Si o sa ne ocupam si de cativa pensionari si someri pe care sa-i zdrobim sub roti…pe trotuar de preferinta.

 

blaga-berceanu-videanu-boureanu- sfintii din politica romaneasca

lipsesc severin, nastase, herbenciu pentru a fi o formatie politica de "elia"....

 

Cand comentezi dupa....ureche

De multe ori comentam dupa ce am citit diferite pamflete.

daca ptr blaga nu am certitudini, ptr berceanu; videanu si boureanu nu am indoieli ca nu-s mai valorosi decit severin, nastase si alti politicieni de acelasi rang

blaga are ghinionul de a fi sustinut de persoane mult prea "dubitabile". Nu uitati, urechea reprezinta 20 de certitudini.....

de ce? sa-i scape de puscarie pe fostii lui colegi de trafic si evaziune de la vami...

ca doar si porku Blaga a fost vames si a furat la greu!

ALEGERI IN FSN - ARIPA UTC

pai aici candideaza fosti UTC-isti de frunte.

de fapt toata conducerea pdl e din fosti UTC-isti, pe alocuri si securisti.

Ceausescu s-ar mandri cu voi!

DE CE NU MERITA ANTONESCU SA FIE PRESEDINTELE PNL...

In primul rand, asa cum se cunoaste, Crin Antonescu a fost turnător al Securitătii.
Avea origini cum nu se poate mai sănătoase, rusesti, de fapt, găgăuze, avea tot ce-i trebuie pentru a indeplini o astfel de functie: pe cea de turnător la Securitate. După ce a fost abandonat de mama sa si crescut de tată, i s-a părut că abandonul ar fi ceva normal, pentru că nu degeaba a convins-o si pe amanta sa la vremea respectivă, Adina, care ulterior i-a devenit nevastă să o facă, adică să-si abandoneze copii.
Pe numele său real LAURENŢIU-GEORGE-CRIN ANTONOV, deci nu Antonescu, ci Antonov, lifta kaghebistă a primit mai apoi nume de cod, Porumbacu.

S-a insurat cu Aurelia Antonescu, o femeie deosebită, lovită de cancer ovarian.
Recent o doamnă medic de la Spitalul Bagdasar-Arsenie, care a tratat-o pe doamna Aurelia si care a fost prietenă cu aceasta dezvăluia: "Lovită de o cumplită boală, cancer ovarian, doamna Aurelia Antonescu afla, la inceputul anului 2004, că sotul său, Crin Antonescu, tatăl fetitei lor, in virstă, atunci, de 3 ani, are o amantă de ceva timp, pe nume ADINA.....

DE CE NU MERITA ANTONESCU SA FIE PRESEDINTELE PNL...

Foasta lui sotia l-a intreabat si acesta a recunoscut că este indrăgostit de amanta sa.
Atunci, Aurelia Antonescu a căzut intr-o depresie groaznică, boala a recidivat si aceasta s-a aruncat de la etaj.
Inselată, disperată, bolnavă, si-a luat viata.

De fapt, el se incurcase cu Adina Vălean incă din perioada 1997-1999, la Ministerul Tineretului si Sportului, unde au lucrat impreună.
Mai tarziu, in 2007, după alegerile europarlamentare la care a obtinut, tot datorită lui Crin si lui Patriciu un post de eurodeputat, Adina Vălean s-a decis să divorteze!

In baza dovezilor incontestabile de adulter, divortul avea să se incheie prin 2008, din vina ei.
Instanta a declarat-o pe Adina mamă denaturată si i-a incredintat sotului, lui Eugen, cei doi copii ai lor.
De altfel, in toate aparitiile sale publice, de după căsătoria ei cu Crin Antonescu, Adina Vălean nu a vorbit niciodată despre această problemă a sa, ca si cum nu ar fi fost!
Aurelia Antonescu s-a sinucis pe data de 1 iulie 2004, la mai bine de 5 ani după ce Adina devenise amantă a sotului ei.

DE CE NU MERITA ANTONESCU SA FIE PRESEDINTELE PNL...

Pe de altă parte, nici Crin Antonescu nu vrea să vorbească nimic despre sinuciderea Aureliei Antonescu, ba chiar reactionează deosebit de violent atunci cand este intrebat in legătură cu aceasta, asa cum a făcut in campania electorală de anul trecut, ascunzand in mod vădit ceva.
Nu se pune problema durerii fată de o fiintă dragă.
Dacă l-ar fi durut, intr-adevăr, nu asa ar fi procedat. Ar fi vorbit despre ea la modul frumos si nu s-ar mai fi insurat niciodată, in niciun caz cu Adina Vălean!!!!

Dincolo de neglijentă, probabil că el a inlesnit sinuciderea femeii, infractiune prevăzută de Codul Penal si se teme de acest lucru.
Nu ne trebuie criminali pesedinti nici de partid, nici de stat.
Cu atat mai putin de stat!
Ce i-o fi venit lui Dinu Patriciu să schimbe conducerea partidului?
Dinu Patriciu o cunostea, la randul său, de foarte mult timp, pe Adina Vălean.
Erau membri ai PNL in aceeasi filială, respectiv in Prahova...

DE CE NU MERITA ANTONESCU SA FIE PRESEDINTELE PNL...

Anul acesta, ziarul Ziarul a publicat in mai multe randuri niste fotografii infătisand-o pe Adina Vălean iesind de la Dinu Patriciu de acasă!!!

Fotografiile erau de anul trecut si de la inceputul acestui an.

Stand in jur de o oră si jumătate sau două ore de fiecare dată, unele dintre vizite fiind chiar si nocturne, este clar Adina Vălean ii este amantă sau oricum prietenia lor este destul de apropiată.

Oare nu o fi contribuit cu nimic această boarfă la decizia bruscă a lui Dinu Patriciu de schimbare a conducerii PNL?

De ce a protejat-o si inăltat-o Dinu Patriciu pe această panaramă care nu s-a remarcat prin absolut nimic si i-a făcut amantul presedinte de partid din senin, aducandu-i chiar lui si nimănui altcuiva mari deservicii?

Poate că dragostea i-a luat mintile marelui om de afaceri! Nu se stie niciodată!

Consider că este o chestiune nu numai de un maxim interes public, dar si de o gravitate deosebită!

Călcand peste cadavrele altora, abandonanu-si si propriii copii, această netrebnică aspiră să devină prima doamnă a Romaniei!

E incredibil de grav!

DE CE NU MERITA ANTONESCU SA FIE PRESEDINTELE PNL...

Din respect pentru Mirela Prodan,va aduc la cunostiinta ca domnia sa este autoarea acestor randuri iar eu doar le-am reprodus de pe link-ul:

http://opiniicetatenesti.com/article.php?story=20101009135910138

Eu il cred pe domnul ala de la Vaslui, Radulescu.

Si-mi place cum judeca el; simplu si cu convingere.

Oare Blaga l-ar sustine daca el, Radulescu ar candida ?

Așa-i,securistule.Cristian Rădulescu e un informator,turnător și ...portocaliu securist.Ca de obicei.

"Eu nu inteleg de ce eu am facut politie politica, dar Cristi Radulescu, care a fost informatorul meu, cind eram la USLA, n-a facut politie politica. Sa-l intrebati cite note imi dadea, ce informatii stringea, sa spuna citi bani primea pentru asta. A fost informatorul meu si cind era student, si mai tirziu, cind era om in toata firea", a afirmat Giugula. Acesta a precizat ca Radulescu a fost "agent al USLA platit de Securitate", in vreme ce el era "ofiter activ platit de stat". "Eu cer CNSAS sa-mi publice dosarul, ca n-am nici o problema. Sa mi-l dea, ca il public eu! Sa vedem, Cristi Radulescu isi publica si el dosarul, daca se stie nevinovat?".

VOTAȚI securistul portocaliu Rădulescu.Mană-n mană cu vameșul Bleaga.

Populistii PDL/UDMR, dusmanii poporului

Atunci cand vedem un munte de gunoi in 2012, nu e nevoie sa ne bagam nasul in el. Nasul iti spune ca este gunoi, iar tu il ocolesti.

 

Blaga este necesar imperios sa fie presedintele PDL

Iar domnul Cristian Radulescu are multa dreptate.Merita felicitari,pentru ca demonstreaza ca intre gand si fapta este unitate.Ceilalti care sunt acum pe la "doua capete' AR TREBUI MARGINALIZATI TOTAL.

 

De ce merita Blaga sa fie presedintele PDL...

... pentru ca nu a reusit sa fie primar de Bucur...

 

De ce ?

pentru ca nu mai tine capul plecat in fata lui Basescu si sa faca ca si Boc ,raspunde : "sa traiti sefu,am inteles!".

 

"Sa traiti sefu,am inteles!?".

Te-ai uitam cam mult la "Animat Planet"....

chiar mie nu-mi arde de ,..

animal planet,GRESIT.

Pentru Costelus 2011

Ai dreptate Blaga trebuie sa devina presedintele partidului pentruca e solidar....cu hotii din partid.
Dealtfel il recomanda si rezultatele obtinute pe vremea cand era "Regina" vamilor.

Pauza prezidentiala

De o buna bucata de vreme presedintele Basescu nu mai zice nimic. Dupa ce a tras directia in care trebuie sa mearga lucrurile in PDL, s-a retras in camerele Palatului Cotroceni. Partidele au ramas singure in piata. Discuta, dezbat, se cearta pe diverse teme.

Democrat liberalii se pregatesc de congres. Unii sunt de partea lui Emil Boc, asa cum a indicat si Traian Basescu, altii mizeaza pe Vasile Blaga. Opozitia se pregateste de guvernare.

PSD a comandat un sondaj din care reiese clar ca Antonescu va castiga prezidentialele din primul tur. Este drept ca in acest moment este cam singurul candidat anuntat oficial. La fel de adevarat este ca prezidentialele vor avea loc in 2014, la o distanta de doi ani de parlamentare. Pana atunci va mai trece multa apa murdara pe Dambovita.

In ce apa se scalda politicienii acum? Destul de tulbure. Unii par sa inteleaga destul de bine in ce directie se indreapta Romania. Sunt convinsi ca PDL va pierde alegerile la o distanta apreciabila de opozitie. Nu sunt siguri insa ca USL va administra tara mai eficient. Vechea garda din PSD, cadre experimentate, la fel ca garda din PNL, au cam disparut. Noua generatie din spatele lui Victor Ponta si Crin Antonescu nu are experienta guvernarii, la fel ca si tinerii functionari din PDL. S-a produs o ruptura intre generatii. PDSR era un partid de functionari scoliti de comunisti, disciplinati si muncitori. Ca au ajunsi pe urma corupti este o alta problema.

Liberalii lui Tariceanu erau, de asemenea, experimentati, fie ca proveneau din randul functionarilor de stat, fie din cel al oamenilor de afaceri. Marginalizati sau retrasi de buna voie din primele randuri, nu mai exista garantia ca USL va sti administra tara mai bine decat PDL.

Probabil ca pe acest lucru se bazeaza si Traian Basescu, si implicit Emil Boc, atunci cand spun ca vor castiga alegerile. Ei simt ca opinia publica ar putea fi sensibilizata si va intelege ca USL este mai mult o stare de spirit decat o structura politica solida.

Daca Traian Basescu a intrat in pauza sau nu vom afla abia cand va izbucni un scandal, in interiorul PDL sau inafara. Pe moment presedintele nu are cu cine dialoga. Un exemplu recent il reprezinta scrisoarea deschisa a senatorului Dan Voiculescu. Presedintele Basescu a ignorat-o total. Ba am putea spune ca ea a fost trecuta cu vederea si de catre aliatii PC-ului. Nu a bagat-o in seama nici Crin Antonescu, nici Victor Ponta. Oare nu s-o fi suparat mogulul?

Aparenta absenta a presedintelui se repercuteaza si asupra opozitiei. Cu cine sa mai vorbeasca la modul serios purtatorii de mesaje social democrati si liberali? PDL pana la congres, contrar asteptarilor, se inchide in sine. E un semn ca nu se va schimba nimic esential nici dupa 15 mai. Poate ca din aceasta cauza isi permite si Basescu sa mai atipeasca putin.

 

PSD a comandat un sondaj din care reiese clar ca Antonescu va castiga prezidentialele din primul tur?

Deci nu mai trebuie ca populatia sa se prezinte la alegeri, daca deja se stiu rezultatele!?

INTREBAREA ERA :De ce merita Vasile Blaga sa fie presedinte PD-L?

Eu am incercat sa raspund la intrebare,iar tu incepi sa imi bati apa in piua ca laptele este negru si ca porcul zboara!!!!
Te-ai uitat cam mult la "Animat Planet" !!!!

@Dutty

1. "De o buna bucata de vreme presedintele Basescu nu mai zice nimic"

Pe perioada congreselor se fac putine declaratii publice dar se trag multe sfori in culise.

2. "PDSR era un partid de functionari scoliti de comunisti, disciplinati si muncitori. Ca au ajunsi pe urma corupti este o alta problema"

Este aceeasi problema. Ca tot despre aceiasi oameni e vorba.
Cei scoliti de comunisti au fost niste dobitoci incapabili. Singurele lucruri la care se pricepeau erau furturile si coruptia. Au adus regimul comunist la sapa de lemn iar dupa 1989 au continuat acelasi lucru cu noua Romanie capitalista.

3. "...scrisoarea deschisa a senatorului Dan Voiculescu. Presedintele Basescu a ignorat-o total"

Ii dau dreptate lui Basescu. Imi spui si mie ce motive ar avea un om intreg la minte sa asculte delirul unui securist ?

4. "Cu cine sa mai vorbeasca la modul serios purtatorii de mesaje social democrati si liberali?"

Ca sa aiba cu cine, in primul rand ar trebui sa inceapa sa vorbeasca serios. Deocamdata doar racnesc lozinci demagogice.

Blaga presedinte al PD-L? Asta ar mai lipsi!

Basescu nu s-a putut apuca de curatenia prin vami pana ce nu l-a dat afara pe Blaga de la Interne. Asta ar mai lipsi, sa vina Nashul Cel Mare sa pastoreasca intregul PDL.

 

Exact, blaga nu e decat o scursoare comunista, la fel ca toti ceilalti...si din PDL si din PSD si din toate partidele!

Deci e o alegere la fel de marsava ca oricare alta!

Dl Boc nu are nicio problema de credibilitate. Nu a fost niciodata implicat in afaceri necurate, este un ardelean cinstit cu moralitate deosebita. Opozitia ar vrea pe Blaga- la care ar mai putea gasi cate ceva motive sa arate cu degetul.

Totusi, si Blaga are reale calitati pentru a fi presedinte de partid. El are, insa, doua batalii pierdute. Una la functia de primar general al Capitalei si alta la Ministerul de interne. Aici a dezamagit multa lume, mai ales prin felul cum a gestionat greva de la Cotroceni. Poate ca la carma partidului ar fi mai ferm, pentru a introna o disciplina necesara. Oricum este de dorit sa ramana seful partidului Boc pentru a avea mai multa autoritate si in functia de premier. Pentru ca e normal sa ramana mai departe premier. Dece ar face PDL-ul jocurile si placerea USL-ului? Boc a suferit destul atunci cand a fost cel mai greu si e normal sa culeaga si ceva satisfactii.

 

Nu neg

Eu va cred ca Boc esre un ardelean cinsit, dar nu e priceput deloc sa conduca o tara.Poate o turma de oi?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor