Negoita, seful de campanie al candidatului Blaga

Vineri, 28 Martie 2008, ora 14:45
2571 citiri
Negoita, seful de campanie al candidatului Blaga

Primarul sectorului 3, Liviu Negoita, va fi coordonatorul campaniei electorale a lui Vasile Blaga, in batalia politica a acestuia pentru Primaria Capitalei, in vreme ce Adriean Videanu va fi seful de campanie al PD-L la nivel national, au declarat, vineri, surse democrat-liberale, informeaza NewsIn.

Chiar daca anuntul oficial va fi facut abia dupa summit-ul NATO, conducerea PD-L a stabilit ca secretarul-general al partidului Vasile Blaga sa fie lansat in cursa pentru ocuparea postului de primar general. "Lucrurile sunt clare. Vasile Blaga va candida in proportie de 99,99%", au declarat surse din PD-L.

Intelegerea pentru tandemul Blaga-Negoita a fost facuta inainte de a fi stabilite candidaturile, secretarul general al PD-L exprimandu-si, la randul sau, disponibilitatea sa-i coordoneze campania primarului de la sectorul 3, in cazul in care acesta ar fi dorit sa candideze la Capitala.

Cat priveste strategia de imagine, democrat-liberalii au apelat si in acest an la Agentia GMP, condusa de Felix Tataru, cu care lucreaza inca din 2000, cand actualul presedinte Traian Basescu a candidat pentru functia de primar-general.

Si in cazul primariilor de sector candidaturile sunt aproape decise, in conditiile in care termenul limita de depune a acestora spre validarea conducerii PD-L expira luni, 31 martie.

Astfel, pentru sectorul 1, democrat-liberalii inclina spre a-l nominaliza pe actualul viceprimar al Capitalei Razvan Murgeanu. In cazul in care, pentru a da mai multa forta echipei de la Primaria Generala, Murgeanu va fi preferat pentru un tandem primar-viceprimar cu Blaga, locul sau la sector va fi luat de fostul pesedist Vasile Gherasim, inscris in PD in urma cu trei ani.

La sectorul 2, PD-L vrea sa-l arunce in lupta electorala pe viceprimarul Daniel Ionescu. La sectorul 4 favorit este Radu Silaghi, iar la 6, actualul primar Cristian Poteras.

Deocamdata, nu s-a luat o decizie definitiva in privinta candidatului pentru primaria sectorului 5, in discutie fiind numele fostului sef al ANAF, europarlamentarul Sebastian Bodu, al deputatului Cristian Radulescu, care conduce interimar filiala democrat-liberalilor din sector. Un alt nume vehiculat pentru sectoarele 4 si 5 a fost cel al lui Silviu Prigoana, insa, sustin surse din partid, liderii PD-L nu au avut deocamdata o discutie oficiala sau o oferta concreta pentru omul de afaceri.

Termenul dat de conducerea PD-L pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale expira pe 31 martie, dosarele urmand a fi validate pe 7 aprilie, iar lansarea oficiala a candidatilor sa fie facuta pe 11 aprilie, intr-o manifestare organizata la Sala Palatului din Bucuresti, mai noteaza NewsIn.

O femeie din Bucureşti şi-a înjunghiat de două ori soţul, la interval de 13 ore. Bărbatul a reușit să ajungă la un magazin pentru a cere ajutor
O femeie din Bucureşti şi-a înjunghiat de două ori soţul, la interval de 13 ore. Bărbatul a reușit să ajungă la un magazin pentru a cere ajutor
O femeie din Capitală a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la interval de 13 ore. După a...
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
#Vasile Blaga, #Liviu Negoita, #PDL, #Bucuresti, #Primarie Capitalei, #alegeri , #PDL