PDL cere demisia lui Ponta pentru cazul ISC - Nastase

Joi, 24 Mai 2012, ora 12:29
5577 citiri
PDL cere demisia lui Ponta pentru cazul ISC - Nastase
Foto: B1 TV

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, joi, ca PDL cere demisia din functie a premierului Victor Ponta, dupa ce seful Inspectoratului de Stat in Constructii, Constantin Adrian Balaban-Grajdan, a decis sa retraga plangerea pentru prejudiciul creat institutiei de Adrian Nastase, in dosarul "Trofeul Calitatii".

"In prima sedinta de Guvern, Victor Ponta a trecut in subordinea sa Inspectoratul de Stat in Constructii - cu ce scop? (...)Cu asemenea manevre, Guvernul Ponta incearca sa se substituie Justitiei (...)Cerem demisia imediata a domnului Constantin Grajdan, a domnului prim ministru Victor Ponta, cel care l-a numit", a spus Blaga.

El a considerat "le fel de dubioasa" numirea lui Daniel Constantin la Ministerul Agriculturii, in conditiile in care aceasta institutie trebuie sa recupereze un prejudiciu tocmai de la seful neoficial al acestuia, Dan Voiculescu.

Guvernul USL vrea sa-si subordoneze statul

Vasile Blaga a acuzat ca Guvernul Ponta are 2 scopuri - sa-i scape pe liderii USL de Justitie si sa-si subordoneze institutiile democratice.

"USL vrea un stat la dispozitia lui. Riscam sa ne intoarcem in 2004, la perioada Guvernului PSD, cand Justitia primea ordine de la PSD. Orice nume ar lua socialistii, fie ca se numesc PSD, fie ca USL, lucrurile sunt la fel", a adaugat Blaga.

Vor un presedinte subordonat

Blaga a acuzat si faptul ca USL devine un factor de risc pentru democratie, amintind ca schimba sistemul de vot si legile pentru a-l putea suspenda mai usor pe presedintele Traian Basescu.

"Masurile de reducere a atributiilor Curtii Constitutionale - vor sa nu fie controlati de nimeni si trasi la raspundere. Vor sa modifice Legea referendumului (...) vor sa isi subordoneze presedintele, vor sa reduca importanta votului popular", subliniaza Blaga.

Ponta si greva USL, vinovati pentru caderea leului

Presedintele Senatului a fost acuzator si la adresa afirmatiilor lui Ponta, care le spusese celor de la Romania TV ca "fac rau" cu titlurile lor alarmiste despre prabusirea leului.

"A devenit un factor de risc si pentru democratie. Nu presa e responsabila de caderea leului, ci Guvernul Ponta si instabilitatea creata din iarna, prin greva parlamentara", a conchis Blaga.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#Blaga demisie Ponta Grajdan, #Blaga demisie Ponta Nastase , #PDL