PDL, Forta Civica si PNTCD au infiintat Alianta Romania Dreapta

Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 12:28
6249 citiri
PDL, Forta Civica si PNTCD au infiintat Alianta Romania Dreapta
Foto: Realitatea TV

Liderii PDL, Forta Civica si PNTCD au semnat, duminica, la sediul central al PDL protocolul Aliantei partidelor de dreapta. Alianta se va numi Alianta Romania Dreapta (ARD).

Astfel, Vasile Blaga, presedintele PDL, Mihai Razvan Ungureanu, de la Forta Civica, si Aurelian Pavelescu, PNTCD, au semnat acordul de infiintare.

"Credem ca prezenta noastra la aceeasi masa, faptul ca ne-am pus numele in josul paginii dovedeeste ca se poate si in Romania trece peste orice afinitati cand scopul este larg. Ma bucur ca alinata despre care am vorbit din luna mai astazi capata substanta. Imi doresc sa castige in folosul cetatenilor romani", a spus Mihai Razvan Ungureanu, adaugand ca pornesc la drum cu speranta.

Alianta Romania Dreapta a stabilit impartirea colegiilor: PDL are partea leului

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat ca in sfarsit s-a trecut de la vorbe la fapte pentru a constitui adevaratul pol de centru-dreapta.

"Suntem singura forta politca din Romania care ramanem fideli pricipiilor statului de drept", a spus Aurelian Pavelescu.

Blaga a mai anuntat ca in saptamana ce urmeaza va fi pusa la punct platforma-program a Aliantei si ca vor defintiva programul de guvernare.

Acum, a mai spus Mihai Razvan Unguresanu, important este ca membrii aliantei este sa se concentreze pe alegerile din 9 decembrie.

Dupa semnarea protocolului Blaga, Ungureanu si Pavelescu au mers la Biroul Electoral Central pentru a inregistra Alianta. Prim vicepresedintele PDL, Cezar Preda, a fost cel care a depus actele de inregistrare.

"Suntem partide care au constituit o alinata. Ne vom bate cu USL, care a demonstrat ca nu vrea sa fie europeana, ca vrea numai scandal. Vreau sa le transmit copresedintilor USL, ca fost militari ca eu cred ca au facut armata, ca AMR-ul acestui Guvern si carierei sale politice arata 84 de zile. Domnule Ponta, au mai ramas 84 de zile", a spus Preda la sediul BEC.

Acesta a mai spus ca oamenii care vor candida din partea aliantei trebuie sa fie oamnei integri, morali si "nu veniti in plitica asa cum arata astazi spectrul politic".

PDL, Forta Civica si PNTCD semneaza protocolul aliantei

Daca la inceput se vorbea despre faptul ca din alinta va face parete si Noua Republica, partidul lui Mihail Neamtu nu a finalizat procedurile juridice de inregistrare ca partid politic, asa ca nu a putut sa se inscrie in Alianta Romania Dreapta.

Mihail Neamtu: Structuri guvernamentale impiedica Noua Republica sa devina partid

Deranjat vizibil de ceea ce se intampla, Neamtu a acuzat in urma cu cateva zile implicarea unor structuri guvernamentale care au determinat intarzierea oficializarii ca partid a Noua Republica.

Totusi, candidatii Noua Republica vor fi trecuti pe listele PNTCD.

La iesirea de la BEC, Cezar Preda a spus ca Mihai Neamtu face parte cu trupul si sufletul din aceasta alianta pentru ca el s-a consacrat ca sustinator al acesteia, insa "naivitatea si tineretea" l-au impiedicat sa inteleaga in ce consta inscrierea unui partid.

"Am plecat in aceasta alianta cu patru partide si chiar daca au semnat trei, Neamtu face parte din alianta cu trup si suflet", a mai spus Preda.

#PDL Forta Civica PNTCD, #PDL semnat protocol, #PDL Alianta Romania Dreapta , #PDL