PDL si PMP il contrazic pe Ponta: Sesizarea la CCR continua sa isi faca efectele

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 18:01
3222 citiri
PDL si PMP il contrazic pe Ponta: Sesizarea la CCR continua sa isi faca efectele

Vasile Blaga si Elena Udrea, reprezentantii PDL si PMP, cele doua formatiuni care au sesizat la CCR votul Parlamentului pentru noul Guvern, au comentat, miercuri seara, decizia presedintelui de a valida noul Executiv.

Intrebat la Realitatea TV daca este de parere ca Victor Ponta isi va respecta cuvantul si isi va asuma raspunderea pentru un nou program, Vasile Blaga a spus: "Eu discut in termeni de cuvant de onoare, ci in termeni de respectarea Constitutiei.

In momentul in care vii in fata Parlamentului cu o noua structura guvernamentala, ar fi trebuit sa vina si cu un nou program de guvernare, tocmai pentru ca incheiasera protocolul cu UDMR-ul. Daca ramane programul de guvernare, cel aprobat de USL in decembrie 2012, nu este nicio problema.

Numai ca noi consideram ca acest program de guvernare a fost modificat in forul de intelegere intre USD si UDMR. Din aceste considerente le-am spus ca trebuie sa vina in fata Parlamentului cu un nou program de guvernare si asta am contestat la CCR", a declarat Vasile Blaga.

Basescu a cazut la intelegere cu Ponta si accepta noul Guvern

La randul sau, intr-o interventie la Digi 24, Elena Udrea a comentat: "Iata ca se procedeaza constitutional si premierul vine cu un nou program de guvernare. PMP nu a vrut sa genereze un conflict, ci doar ca Ponta sa procedeze constitutional. Nu vom retrage contestatia de la CCR."

Presedintele PDL Vasile Blaga anuntase, inca de marti seara, ca parlamentarii democrat-liberali si cei ai Partidului Miscarea Populara au atacat la CCR votul Parlamentului privind noul Guvern.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca a ajuns la o intelegere cu premierul Victor Ponta si ca accepta noul Guvern, urmand ca ministrii sa fie validati in seara aceleiasi zile. "Sesizarea facuta de PDL si PMP la CCR va continua sa faca efecte, daca nu o retrag ei", a spus seful statului.

Victor Ponta a anuntat, miercuri seara, ca "obiectul contestarii la CCR dispare si Guvernul poate sa isi desfasoare activitatea in stabilitate".

Ulterior, premierul Ponta a afirmat ca saptamana viitoare va prezenta Parlamentului actualizarile programului de guvernare, adaugand ca, daca cineva din Opozitie va dori sa depuna motiune de cenzura, "o va depune".

"Obiectul contestarii la CCR dispare si Guvernul poate sa isi desfasoare activitatea in stabilitate", a spus Ponta.

#Blaga Udrea CCR Guvern, #validare Guvern Traian Basescu, #Guvern Ponta 3 UDMR , #PDL