PDL vrea sa atace la CCR Guvernul Ponta 3 (Video)

Marti, 04 Martie 2014, ora 15:18
1573 citiri
PDL vrea sa atace la CCR Guvernul Ponta 3 (Video)

Presedintele PDL Vasile Blaga a anuntat, marti, ca va ataca Guvernul Ponta 3 la Curtea Constitutionala, in cazul in care premierul nu isi asuma raspunderea pentru schimbarea programului de guvernare prin semnarea acordului cu UDMR.

Vasile Blaga a precizat, la Realitatea TV, ca PDL a hotarat in unanimitate sa atace noul cabinet al lui Victor Ponta la CCR, pentru ca programul de guvernare a fost modificat indirect dupa incheierea protocolului cu maghiarii, care au venit cu solicitari suplimentare. In plus, el a mentionat ca democrat-liberalii vor vota impotriva Guvernului Ponta 3.

"PDL va vota la vedere impotriva Guvernului Ponta 3. Acest partid (PDL - n.red.), care a fost garantul respectarii Constitutiei, va urmari cu atentie evolutia lucrurilor si daca pana ieri (luni - n.red.) nu vedeam niciun motiv sa atacam la CCR, dupa ce am vazut acordul dintre USD si UDMR, am vazut ca e vorba despre o modificare a programului de guvernare.

El e modificat indirect prin incheierea acestui protocol. Am luat decizia unanima sa atacam la CCR noul Guvern daca lucrurile vor continua in aceasta maniera", a afirmat seful PDL.

Intrebat daca va mai ataca noul cabinet al lui Victor Ponta din cazul in care prim-ministrul isi va asuma raspunderea pentru programul de guvernare modificat in urma acordului cu UDMR, Blaga a raspuns: "Daca Guvernul isi asuma raspunderea, nu mai exista obiectul atacarii la Curtea Constitutionala".

Acordul USD-UDMR a fost facut public luni si cuprinde mai multe cerinte din partea maghiarilor. In primul rand, reorganizarea teritoriala ar urma sa se faca in functie de specificul local etnic si cultural. Acordul mai prevede, printre altele, infiintarea unei linii maghiare la Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures, dar si arborarea steagului minoritatii pe institutiile publice, alaturi de cel al Romaniei si Uniunii Europene.

Noii ministri si cei care au preluat portofolii noi in Guvernul Ponta 3 au fost audiati, marti, in comisiile de specialitate si au primit avize favorabile, urmand ca votul de investitura sa fie dat in jurul pranzului in Parlament.

Citeste si:
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Preşedintele Klaus Iohannis susţine marți, 5 iulie, o conferință de presă începând cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni, conform unui comunicat al Administrației Prezidențială. Aceasta...
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului director ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului director ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Tudor Simota, fost director general al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), schimbat după doar cinci zile de activitate, a dezvăluit că funcția din care a fost înlocuit era...