Editorial: Sa juri ca Berceanu il saboteaza pe Blaga!

Autor: Cristian Mihai Chis
Marti, 12 Aprilie 2011, ora 12:21
3870 citiri
Editorial: Sa juri ca Berceanu il saboteaza pe Blaga!

E foarte frumos ce a spus Vasile Blaga la depunerea candidaturii. PD-L "are nevoie de o rupere de ritm, e timpul sa alegem un presedinte care sa recastige increderea electoratului". Te-ai fi asteptat sa vina alaturi de un palc de razesi prospeti, cu crucea in frunte, cum le sta bine urmasilor lui Traian, ca moartea e crestina, si cand colo, ce sa vezi?

O haita de "gruppie", formata din frustrari groaznice. Sorin Frunzaverde, care ar fi putut sa deschida lista PD-L pentru europarlamentare dar n-a fost sa fie, n-a devenit sef al diplomatiei sub Emil Boc (neadmiterea in Schengen l-a facut sa constate cu ciuda falimentul politicii externe, de cand astepta sa se manifeste!), n-a apucat nici Apararea, motiv pentru care-l priveste pe Gabi Oprea ca pe o durere de dinti.

Cristian Boureanu, un etern nemangaiat pentru ca nu a fost inclus in garniturile guvernamentale, fiind preferati Gh. Pogea si (cumplita lovitura) Sebastian Vladescu. Si Radu Berceanu, care l-ar beli pe premier daca ar putea, deoarece a fost indepartat de la Transporturi fara sa i se aduca vreo vina in afara faptului ca n-a facut nimic. Decat sa devina si mai bogat. Sufleteste.

Cel mai vocal, ca de obicei, a fost acesta din urma. Nu si inteligent. De fapt, cele debitate in trei minute ar face de rusine un licean calificat in faza pe judet la un concurs de debates: "Cu Emil Boc ca premier si presedinte am cam vazut ce se poate face", a spus Berceanu, explicand apoi ca daca in fruntea Guvernului ar fi stat alta persoana decat numarul unu din partid, populatia ar fi inteles mai bine de ce se iau anumite masuri.

Tot el a declarat apoi ca Boc ar trebui sa ramana in fruntea Executivului pana la finele anului, astfel incat efectul pozitiv al reformelor sa se resfranga acestui Cabinet. Plus doua rautati pe care le consider acte ratate: "unii se pozitioneaza acolo unde cred ca va fi castigatorul" si "n-am inteles de ce s-a dorit plecarea lui Boc din Guvern, adica noi, la partid, sa avem pe unul dat afara de la guvernare?".

Sa vedem ce am inteles: la partid nu mai ramasese nimeni care sa explice de ce taie si spanzura Boc, prin urmare in echipa domnului Blaga sunt niste incompetenti care-si doresc sa desluseasca natiunii reformele. Adica ce n-au facut pana acum. Daca Boc ramane in fruntea Guvernului, si castiga Blaga, echipa sa va reusi sa se trezeasca si sa recupereze mesajul despre reforma, care e buna.

Apoi, se deduce din afirmatiile lui Berceanu, daca reforma e buna, dar Boc e dat afara din Guvern, inseamna ca partidul ar capata o persoana nepotrivita pe post de presedinte. Si le va spune romanilor ce n-a putut sa spuna din pozitia de premier cu un activ de baza puternic in organizatie, dar mut, format din Berceanu si Videanu. A propos, n-am retinut cum joaca Adriean.

Asa ca, domnule Blaga, sunteti un meserias (o spun crezand sincer in asta), dar echipa, care contrasteaza cu calitatile dumneavoastra, deoarece contine multa lene si neimplinire transformata in ura si dorinta de razbunare, va trage in jos. Nu face decat sa induca un sentiment descurajant pentru electoratul putin ramas alaturi de PD-L, si altul aflat in expectativa, neconvins: ca in partid nu se schimba nimic, ca haita se mobilizeaza dupa aceleasi principii, cu aceleasi erori de comunicare, unde face rating, iata, Edmond-dansatorul.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com