Vasile Blaga cere demisia lui Victor Ponta: Plagiatul a fost dovedit

Autor: Ana Ilie
Sambata, 30 Iunie 2012, ora 11:29
2679 citiri
Vasile Blaga cere demisia lui Victor Ponta: Plagiatul a fost dovedit

Vasile Blaga, candidat la presedintia PDL, a cerut demisia premierului Victor Ponta, sambata, la Conventia Nationala Extraordinara. Blaga a aratat ca plagiatul premierului a fost dovedit si ca Romania risca sa piarda mult din cauza incompetentei USL.

"Sunt la putere (USL - n.red.) de cateva luni si vedem coruptie, amatorism, plagiat. Romania risca sa piarda mult din cauza incompetentei USL (...) Plagiatul a fost dovedit clar. S-a inventat un nou Grajdan si il cheama Pop. Pentru asta ii cerem demisia primului ministru", a spus Blaga, in discursul de la Conventie.

Blaga a subliniat ca PDL a ramas singurul partid important de centru dreapta din Romania, si are un singur adversar politic, stanga socialista, condusa de Victor Ponta si Crin Antonescu: "Vreau sa fie clar pentru toata lumea: PDL are un singur adversar politic! Acest adversar este stanga socialista care poarta numele USL, condusa de Ponta si Antonescu, personaje care dovedesc ca principalul lor scop este acela de a acapara statul si a restaura un regim strain de valorile unei democratii autentice. PDL a ramas singurul partid important de centru-dreapta! Din punct de vedere ideologic si doctrinar, PNL nu mai exista! El s-a dezintegrat in USL!".

Blaga a continuat sa atace guvernarea USL, aratand ca aceasta nu si-a indeplinit niciuna dintre promisiunile electorale si nu-si face datoria fata de tara.

"Acum, la Putere este un alt guvern. Si dupa cum vedem, ei n-au nicio intentie de a-si face datoria fata de tara. Sunt la putere de cateva luni si tot ce vedem este imaturitate si amatorism, confuzie si discurs populist, minciuni, coruptie si plagiat.

Consecintele acestui mod de guvernare sunt extrem de grave pentru tara. Romania risca sa piarda enorm ca urmare a incompetentei si incoerentei promovate de USL. Decontul ineficientei si demagogiei USL se va vedea in curand. Ce am castigat noi in planul credibilizarii Romaniei pierd ei, cu o nonsalanta de nedescris.

Stau si ma gandesc ce decizii majore, de mentinere a stabilitatii sau de crestere economica, a luat acest guvern? Va rog sa ma credeti ca nu gasesc trei decizii cu adevarat importante pentru dezvoltarea economiei tarii! Din pacate, nu gasesc nici macar una singura!".

Cum se va schimba partidul dupa Conventie?

Blaga a vorbit pe larg si despre pozitia sa in interiorul partidului, despre cum vede viitorul PDL si ce este de facut de-acum incolo.

"Am dovedit de-a lungul anilor, in intreaga mea cariera politica, ca sunt un om al dialogului! Nu am fost si nu sunt omul care sa sape transee in partid; nici atunci cand nu mi-au convenit multe lucruri, am ales calea continuitatii. Sunt un om dedicat performantei si revigorarii partidului!", a spus Blaga.

Acesta a continuat: "Va marturisesc ca m-a durut fiecare plecare a unuia sau a altuia dintre fostii colegi, insa nu cred ca sunt foarte fericiti pentru alegerea pe care au facut-o. Dar asta e viata, fiecare la un moment dat poate sa greseasca... Eu stiu, insa, ca in viata nu poti sa alegi de mai multe ori si intotdeauna invingatori sunt aceia care respecta si lupta in orice conditii pentru principiile si angajamentele pe care si le asuma!".

In inceputul discursului sau, Vasile Blaga si-a expus viziunea pentru viitorul partidului, care trebuie sa se reorganizeze si sa iasa din Conventie mai unit ca oricand. "Dorim sa relansam PDL ca principal catalizator ar fortelor politice de dreapta si de centru-dreapa. Este necesar ca PDL sa se reorganizeze, nu este un demers usor. Este necesara solidaritate. Din aceasta conventie, PDL trebuie sa iasa mai unit ca oricand, iar eu ma angajez sa fiu garantul acestui demers".

Pedelistul a admis ca in perioada in care partidul s-a aflat la guvernare s-a neglijat buna-functionare a PDL, insa lucrurile trebuie sa se schimbe. "In perioada in care ne-am aflat la putere, fiind concentrati mai mult pe actul guvernarii, am neglijat viata interna de partid! Pentru noi, este esential sa repornim rapid motoarele activitatii interne ale partidului! In perioada imediat urmatoare imi propun dinamizarea activitatii departamentelor de specialitate, care trebuie sa fie inima ce pune in functiune partidul!".

Blaga a explicat ca modul de lucru in PDl se va schimba radical daca este ales presedinte: "Niciun membru al BPN nu va fi lipsit de responsabilitati de care va raspunde saptamanal, nu vom lucra ca la gramada ca pana acum! Fiecare va trebui sa raspunda pentru increderea pe care i-o acordati".

Mai mult, PDL va apara alesii sai locali, asupra carora se fac presiuni: "In legatura cu alesii locali, tin sa precizez ca nu vom permite nicio actiune a USL de intimidare si santaj a lor. PDL isi va apara cu tarie alesii locali, primarii, presedintii de Consilii judetene, consilierii locali si judeteni amenintati de restauratia socialista! Se fac presiuni enorme pentru a nu mai candida! Dar sunt barbati care vor lupta pentru partidul nostru pentru ca il iubesc!".

Vasile Blaga a incheiat indemnand membrii PDL sa iubeasca partidul si exprimandu-si increderea in viitorul acestuia. "Candidez cu speranta si incredere in viitorul PDL. Asa cum v-am spus intotdeauna, iubiti acest partid, ca merita".

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Vasile Blaga demisie Victor Ponta, #Vasile Blaga candidatura presedinte PDL, #Blaga discurs conventie PDL , #PDL