Vasile Blaga, despre migratia primarilor: Vom sesiza cancelariile europene

Marti, 26 August 2014, ora 14:21
2206 citiri
Vasile Blaga, despre migratia primarilor: Vom sesiza cancelariile europene
Foto: Nasul TV

Vasile Blaga, presedintele Partidului Democrat Liberal (PDL) intentioneaza sa sesizeze cancelariile europene cu privire la legiferarea migratiei primarilor, adaugand ca aceasta actiune este caracteristica Partidului Social Democrat (PSD).

Blaga este de parere ca o ordonanta prin care sa se aprobe migratia politica a primarilor reprezinta o actiune antidemocratica prin care se incalca principiile statului de drept.

"Este o actiune absolut antidemocratica. Intreprindem o serie de actiuni in aceasta perioada. Noi am dat un proiect de lege care nu incurajeaza racolarea primarilor", a declarat el.

Presedintele PDL a mai spus ca niciodata el nu a incurajat aceasta actiune de racolare a primarilor.

Iohannis: Ar fi o eroare daca guvernul ar da ordonanta privind migratia primarilor

Intrebat cu privire la faptul ca in 2006, pe vremea Aliantei DA, a fost promovat un proiect de lege identic, Blaga a declarat ca nu este si nu a fost nici atunci de acord cu un asemenea proiect.

In urma sesizarii cancelariilor europene, Blaga asteapta reactii din partea unor responsabili importanti, mai ales ca un astfel de lucru nu s-a mai intamplat pana acum.

"Ma astept la pozitii publice din partea oficialilor europeni", a mai spus Blaga.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca ordonanta de urgenta care ii va elibera pe alesii locali de sub interdictia de a-si schimba partidul, gest care in acest moment duce la pierderea mandatului, ar putea fi adoptata de guvern pana la inceputul lunii septembrie.

#Vasile Blaga migratia primarilor, #sesizarea cancelariilor europene, #Blaga impotriva migratiei primarilor , #PDL
Comentarii