Vasile Blaga: PD-L va castiga alegerile din 2012

Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 18:01
1581 citiri
Vasile Blaga: PD-L va castiga alegerile din 2012

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Oradea, ca de numele formatiunii sale se va lega scoaterea Romaniei din criza, intrarea in Spatiul Schengen, anul viitor, dar si castigarea alegerilor din 2012 ,daca partidul va fi condus ca pe vremea lui Traian Basescu.

"Eu cred ca este nevoie, mai mult decat oricand, de unitate puternica si de o echipa consolidata, care sa respecte regulile jocului exact asa cum a fost condus acest partid, atunci cand a fost condus de Traian Basescu: democratie totala pana la luarea deciziei, dupa care cui nu-i convine pleaca.

Va garantez ca, in ce ma priveste, spre un astfel de demers voi milita si convingerea mea este ca noi vom castiga astfel alegerile din 2012. Si tot noi ducem anul viitor si Romania in Spatiul Schengen", a spus Vasile Blaga, cu ocazia alegerilor din PD-L Bihor.

El a adaugat ca, desi a trebuit sa ia o serie de masuri "extrem de nepopulare, dar absolut necesare", pentru a face fata crizei mondiale fara precedent, PD-L este "primul partid care a avut curajul sa faca o reforma a acestui stat".

Totodata, s-a aratat optimist in privinta trendului formatiunii in sondaje, precizand ca in ultimul an si jumatate au fost alegeri in 28 de localitati din tara, iar reprezentantii PD-L au castigat in peste 85% dintre ele.

Blaga a mentionat ca vor trebui reluate unele dintre temele de principii care au consacrat partidul, printre care lupta impotriva coruptiei.

"Vreau sa aduc aminte ca nu membri ai PD-L l-au condus la Parchet pe Bivolaru sau pe Patriciu, ci membri altor partide au facut acest lucru si nu stiu sa ne fi opus vreodata parchetelor sau instantelor atunci cand au avut probleme colegi de ai nostri.

De aceea, le recomand tuturor celor care sunt nemultumiti in partid sa candideze pentru ca responsabilitatea unei candidaturi pentru conducerea acestui partid revine fiecaruia", a subliniat Blaga.

In opinia acestuia, criza economica a avut si rolul unui test pentru partid, deoarece in aceasta perioada cei din functii au trebuit sa demonstreze ca au capacitati manageriale si s-au cernut si caracterele: au ramas cei puternici si pleaca cei care nu inteleg ca este nevoie mai mult ca oricand de unitatea partidului.

De asemenea, increderea oamenilor, afectati de masurile economice dure luate, se poate reconstrui prin evidentierea faptului ca PD-L este "singurul partid care a fost cinstit cu electoratul".

Citeste si:
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Sursa: AGERPRES