Vasile Blaga: Trebuie sa revenim la statutul PDL din 2004

Duminica, 17 Martie 2013, ora 15:26
2154 citiri
Vasile Blaga: Trebuie sa revenim la statutul PDL din 2004

PDL trebuie sa revina la statutul din anul 2004, care responsabiliza oamenii in domeniile in care sunt buni experti, a declarat duminica, la Piatra Neamt, presedintele PDL, Vasile Blaga.

"Am facut propunerea catre comisia de statut sa revenim la statutul din 2004, care este mai bun decat cel actual. Atunci erau responsabilitati ale vicepresedintilor pe domenii: doctorii cu domeniul sanatate, profesorii cu domeniul educatiei, aveam politici publice in fiecare departament, aveam fisa militantului. Trebuie sa revenim la toate acestea", a afirmat Vasile Blaga.

Presedintele PDL a vorbit si de momentul in care crede ca a inceput declinul partidului.

"Am fost noi suficient de drepti noi unii cu altii in ultimii patru ani? De ce unii au avut libertatea sa spuna ce ii taie capul iar altii nu au avut libertatea sa spuna nimic, ci doar sa taca. La ultima Conventie, din 2011, cand a fost ales presedinte domnul Boc, era si premier, a doua zi au inceput membrii propriului cabinet sa ii ceara demisia, le trebuiau premier tehnocrat.

Atunci a inceput sa cada totul si am ajuns din nou, in 2012, sa organizam alegeri, dar sa nu fim la guvernare. Acest partid nu a fost niciodata la guvernare cand a organizat alegeri generale. O singura data am fost la putere, cand am organizat alegerile prezidentiale din 2009 si cand am castigat cu un vot si jumatate pe fiecare sectie de votare. In rest, am fost intotdeauna in opozitie", a spus Vasile Blaga.

Vasile Blaga si-a prezentat duminica la Piatra Neamt motiunea cu care candideaza pe 23 martie, la Conventia Nationala a PDL, pentru functia de presedinte al partidului.

De la intalnire a lipsit, din motive medicale, presedintele filialei PDL Neamt, Gheorghe Stefan, care si-a anuntat totodata sustinerea motiunii depusa de Elena Udrea.

De altfel, in interventia pe care a avut-o, europarlamentarul Traian Razvan Ungureanu, sustinator al lui Vasile Blaga, a declarat ca spera ca "alegerile sa nu fie castigate la 'pinalti'", facand astfel aluzie la porecla primarului municipiului Piatra Neamt.

Citește și:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...