Blaga isi doreste ca PNL sa intre la guvernare de Paste: Populatia vrea schimbarea

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 15:57
2854 citiri
Blaga isi doreste ca PNL sa intre la guvernare de Paste: Populatia vrea schimbarea

Copresedintele Partidului National Liberal (PNL), Vasile Blaga, a declarat sambata, la Oradea, ca el, personal, si-ar dori ca PNL sa intre la guvernare de Pasti, dar este nevoie de o majoritate parlamentara care sa asigure succesul unei motiuni de cenzura.

"Sunt multi colegi care dau termene, si eu cred ca nu fac bine. Si eu, si dna Gorghiu ii mai calmam... Eu mi-as dori sa intram la guvernare de Pasti. Nicio problema. Dar trebuie sa ai o majoritate parlamentara care sa iti asigure succesul unei motiuni de cenzura. De aceea, noi am trimis acest program de guvernare tuturor formatiunilor politice din parlament, mai putin PSD-ului, si cei care vor achiesa la el vor semna o motiune de cenzura. Avem raspuns pana acum din partea domnului Geoana si, in continuare, vom discuta cu fortele politice din Parlament, ca asa-i in democratie", a declarat Blaga.

PNL tot incearca sa faca majoritate: Discuta inclusiv cu oameni din PSD

El a precizat ca programul de guvernare este aproape finalizat, fiind discutat si dezbatut cu numeroase sindicate, cu societatea civila, dar ca, in acelasi timp, este necesara si constructia partidului.

"Nu este simpla constructia unui mare partid politic, asa cum este astazi Partidul National Liberal. Avem nevoie de oameni integri, de buni profesionisti, care trebuie cautati de acum, pentru toate structurile acolo unde esti chemat sa nominalizezi oameni cand vii la guvernare. Pentru ca, in fiecare zi, suntem intrebati cand preluam guvernarea. Este evident ca populatia vrea schimbarea.

Asta se demonstreaza si in scorul foarte mare pe care il are, cel putin in analize, PNL. Ca o fi 45, ca o fi 48, ca se apropie de 50, este clar ca exista o dorinta publica. Dar, pe de alta parte, noi am spus in permanenta ca guvernarea se poate prelua doar constitutional si va fi preluata atunci cand, printr-o motiune de cenzura, guvernul Ponta va cadea. Eu cred ca este obligatoriu sa cada, daca ne gandim doar la boacanele facute in ultimul timp", a spus Vasile Blaga, dand ca exemplu "haituiala" la care ANAF-ul a supus micii intreprinzatori.

Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a apreciat activitatea de fuziune ce a avut loc deja in organizatiile din judetul Bihor si a multumit acestora pentru aportul deosebit pe care l-au avut la castigarea alegerilor prezidentiale.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Vasile Blaga PNL guvernare, #Guvern PNL, #PNL guvernare , #PNL