Blaga: La DNA am fost intrebat despre masina, nu despre bani

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 14:35
2954 citiri
Blaga: La DNA am fost intrebat despre masina, nu despre bani
Foto: Arhiva Hepta.ro

Copresedintele PNL Vasile Blaga sustine ca procurorii care l-au citat, luni, la DNA, in calitate de martor, l-au intrebat despre masina sa cu care chestorul Liviu Popa a facut accident, dar nu si despre banii care ar fi fost gasiti in ea, conform relatarilor din presa.

"Asa cum am mai spus, luni am fost chemat la DNA, nu cunosc dosarul, pentru ca am fost chemat in calitate de martor, dar eu am fost intrebat doar despre masina mea. Niciodata, procurorul nu mi-a sugerat, nu ca mi-a pus vreo intrebare, despre bani care s-ar fi gasit, sau liste, din ce am mai citit. Acestea sunt niste ineptii. Ca nu avea ce sa se gaseasca in masina", a declarat Vasile Blaga.

El a spus ca procurorii nu l-au intrebat nimic despre asa ceva, acuzand ca "unii asa inteleg sa faca precampanie".

"Nici gand, nu m-au intrebat procurorii nimic despre aceste lucruri, pentru ca acestea sunt niste dezvoltari de precampanie. Unii asa inteleg ei sa faca precampanie. Nici nu poate fi vorba de asa ceva", a subliniat Blaga.

Vasile Blaga a fost chemat luni dimineata pentru audieri la DNA.

"In urma cu doua saptamani, fiind in concediu, domnul chestor Popa (Liviu Popa - n.red.), eu l-am rugat sa ia masina - pentru ca este Diesel, din 2011 si trebuie miscata - si a avut un accident usor la Brasov. S-a deschis, cum este si normal, un dosar penal si au fost date legate de cand am masina, unde sta masina, lucruri de genul acesta", a spus Vasile Blaga, dupa ce a dat declaratii la DNA.

Chestorul Liviu Popa a fost eliberat, joi, din functie de catre ministrul de Interne Dragos Tudorache, in contextul in care procurorii DNA au facut o serie de perchezitii intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie comise in perioada 2012-2014, iar marti l-au chemat pe Liviu Popa la audieri, impreuna cu alti ofiteri de politie.

DNA nu a dat prea multe informatii legate de dosar, insa, potrivit ebihoreanul.ro, in afara de Liviu Popa, ceilalti patru sefi de politii sunt suspectati ca au protejat activitatea infractionala a unor oameni din afaceri.

Presa a relatat, citand surse, ca in masina lui Vasile Blaga, condusa de Liviu Popa, au fost gasiti 700.000 de euro.

Citește și:
Ministrul Muncii nu se grăbește cu supraimpozitarea pensiilor speciale: „Nu am avut încă această discuție”
Ministrul Muncii nu se grăbește cu supraimpozitarea pensiilor speciale: „Nu am avut încă această discuție”
Ministrul Muncii Marius Budăi a afirmat că încă nu a fost o discuţie privind supraimpozitarea pensiilor speciale, neexistând prevederi în acest sens în PNRR, doar un articol care...
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Bucureștiul are nevoie de o strategie inversă celei folosite de Budapesta din 2011, de când a adoptat „Cadrul strategic al politicii naționale”, dacă vrea să inverseze trendul pe care se...