Blaga revine in forta si vrea sa schimbe statutul PNL: Contestatarii conducerii au gresit

Joi, 11 Octombrie 2018, ora 14:31
9474 citiri
Blaga revine in forta si vrea sa schimbe statutul PNL: Contestatarii conducerii au gresit
Foto: Facebook/Vasile Blaga

Fostul co-presedinte al PNL, Vasile Blaga, considera ca liberalii care au criticat conducerea, dupa esecul referendumului, au gresit, deoarece decizia de a vota fiecare dupa propria constiinta a fost luata la nivelul partidului, nu de o singura persoana.

Blaga ar mai fi spus, joi, in Biroul Poilitic National care are loc la Parlament, ca statutul PNL trebuie schimbat, acesta fiind unul "sindicalist", care impiedica presedintele sau Biroul Executiv sa ia masuri impotriva celor care nu fac performanta.

"Astazi PNL are cel mai sindicalist statut posibil. Presedintele sau BEx-ul nu pot lua masuri ferme impotriva celor care nu se implica, nu fac performanta", a precizat fostul co-presedinte al PNL, conform unor surse din partid.

Vasile Blaga ar fi sustinut, de asemenea, ca, daca partidul va obtine la vot pana in 30% la europarlamentare, "va fi crima si pedeapsa pentru PNL".

Referitor la criticile aduse conducerii PNL, Blaga considera ca sunt gresite, pentru ca a fost vorba despre o decizie a mai multor persoane.

"Eu cred ca au facut cel putin doua greseli. Prima pentru ca decizia foarte corecta de a lasa fiecare coleg sa voteze asa cum doreste dupa propria constiinta a fost luata de conducerea partidului, nu a fost luata de o persoana. Cine a dorit sa mearga la vot a votat. Eu am fost si am votat pentru, adica da. Nu mi-a spus nimeni sa ma duc sau sa nu ma duc. Pe de alta parte, si momentul a fost nefericit, pentru ca presiunea era pe cei care votau", a afirmat fostul co-presedinte PNL, Vasile Blaga, in Parlament.

In ciuda criticilor aduse, Blaga nu crede ca trebuie sa fie aplicate sanctiuni.

"Nu pot sa spun ca nu (a afectat conducerea partidului-n.red.) Da, sigur... dispute interne de acest gen...Eu intotdeauna am insistat in permanenta ca orice discutie de orice fel sa fie discutate in sedinta.

Atunci minoritatea se supune majoritatii. Fiecare isi asuma. Nu cred ca trebuie vorbit de sanctiuni", a adaugat Vasile Blaga.

De ce vrea sa candideze la europarlamentare

De asemenea, fostul co-presedinte al PNL a sustinut ca se considera competent pentru a deveni europarlamentar din partea PNL, deoarece are experienta.

"Eu cred ca voi putea contribui in grupul PPE la destule lucruri bune pentru Romania din zona in care ma pricep, evident, tot ce inseamna parcursul pe care l-am avut in Schengen. Nu cred ca sunt prea multi oameni care au conexiuni la Bruxelles, cu cei cu care am negociat la momentul respectiv. Partidul va hotari mai departe", a conchis Blaga.

Despre candidatii PNL care s-au inscris pentru alegerile europarlamentare, Vasile Blaga a raspuns: "Eu cred ca sunt oameni cu foarte multa experienta, care pot spune multe lucruri la Bruxelles". Printre cei care s-au inscris pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare se numara Vasile Blaga, Crin Antonescu sau Mircea Hava.

Comentariile lui Blaga vin in contextul in care liberalii Alina Gorghiu, Adriana Saftoiu, Mihai Voicu, Iulia Scantei, Mara Calista, Cezar Preda si Catalin Predoiu au postat duminica seara, pe Facebook, un mesaj comun impotriva conducerii PNL, despre care spune ca dezbina si propune o politica retrograda.

"Conducerea PNL a aruncat partidul intr-o noua aventura si catre un nou esec politic care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneste, ci dezbina. Nu modernizeaza, ci propune o politica retrograda. #ajunge", se arata in mesaj.

Citește și:
Spor aberant încasat de șefa DSP Bacău: „Luarea deciziilor îi afectează memoria și vederea“
Spor aberant încasat de șefa DSP Bacău: „Luarea deciziilor îi afectează memoria și vederea“
Medicii de la Direcția de Sănătate Publică Bacău au emis un buletin de analiză în baza căruia directoarea instituției, Mihaela Arim, încasează un spor de 12% pentru „solicitare...
Adio dosar cu șină și copie legalizată! Ce prevede amendamentul votat de parlamentari
Adio dosar cu șină și copie legalizată! Ce prevede amendamentul votat de parlamentari
Deputaţii au adoptat miercuri, 7 decembrie, o propunere legislativă privind simplificarea şi eficientizarea prestării serviciilor publice, reducerea timpilor în relaţia cu publicul şi...