Cine va conduce PNL dupa demisia lui Blaga? Doua nume vehiculate

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 14:39
7462 citiri
Cine va conduce PNL dupa demisia lui Blaga? Doua nume vehiculate
Foto: site PNL

Dupa demisia lui Vasile Blaga din functia de copresedinte al PNL, exista mai multe variante vehiculate pentru conducerea partidului, care pana azi era asigurata de acesta alaturi de Alina Gorghiu.

Liderii liberali ce provin din fostul PDL urmeaza sa se intruneasca, joi, intr-o sedinta in care sa formuleze o propunere pentru functia de copresedinte al PNL, ramasa vacanta.

Potrivit unor surse citate de News.ro, cele mai mari sanse sa ocupe acest post le au Gheorghe Falca (primarul Aradului) si Catalin Predoiu (fost ministru si candidat la Primaria Capitalei). Amandoi sunt acum prim-vicepresedinti ai partidului.

In acest moment, se cauta solutiile juridice pentru a-l desemna pe noul copresedinte.

Mai exista si varianta convocarii unui congres extraordinar, insa este putin probabila inainte de alegeri. Cat despre ideea de a ramane PNL cu un presedinte unic in persoana Alinei Gorghiu, aceasta nu ar fi pe placul aripii PDL din partid.

Dupa fuziunea PDL si PNL, conducerea noului partid era asigurata de doi co-presedinti, Alina Gorghiu din partea fostului PNL si Vasile Blaga din partea fostului PDL.

Vasile Blaga este urmarit penal pentru trafic de influenta intr-un dosar in care mai apare si Gheorghe Stefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamt.

Procurorii DNA spun ca Vasile Blaga si Gheorghe Stefan ar fi cerut "un procentaj cuprins intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract astfel incheiat" de anumite firme cu o companie din domeniul energetic, primind pentru ei si pentru formatiunea politica din care faceau parte suma totala de aproximativ 25.000.000 de lei.

Pe de alta parte, PNL a anuntat ca Vasile Blaga nu isi va depune candidatura pentru un nou mandat de parlamentar.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Predoiu Falca presedinte PNL , #PNL