Consultarile de la Cotroceni pe tema Brexit au inceput. Iohannis: Sa cautam si sa gasim solutii pentru Romania

Luni, 04 Iulie 2016, ora 17:46
3101 citiri
Consultarile de la Cotroceni pe tema Brexit au inceput. Iohannis: Sa cautam si sa gasim solutii pentru Romania
Foto: Digi24

Consultarile de la Palatul Cotroceni, convocate de presedintele Klaus Iohannis pe tema Brexit, au inceput, seful statului afirmand in deschiderea reuniunii ca trebuie gasite "cele mai bune solutii" pentru pozitionarea Romaniei fata de iesirea Regatului Unit din UE.

"Asa cum am promis ultima data cand ne-am intalnit in acest format, v-am invitat sa continuam discutia pe tema Brexit, sa cautam si sa gasim solutii pentru a pozitiona Romania cat se poate de bine", a spus Iohannis, in debutul consultarilor.

La Palatul Cotroceni prezenti premierul Dacian Ciolos, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, presedintele PSD, Liviu Dragnea, copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, copresedintele ALDE Daniel Constantin, presedintele UNPR, Valeriu Steriu, si liderul grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian.

Singurul absent este Calin Popescu Tariceanu, care a anuntat ca are altceva in program.

La finalul reuniunii, presedintele Klaus Iohannis va sustine o declaratie de presa.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, Klaus Iohannis va propune infiintarea unui grup de lucru care sa evalueze impactul deciziei Marii Britanii Romaniei, sa identifice masurile care se impun in acest context, "cat si oportunitatile care pot aparea pentru Romania in situatia creata".

O astfel de runda de consultari a avut loc la Palatul Cotroceni si inainte de Consiliul European de marti si miercuri. Seful statului a spus atunci ca pentru toata lumea este clar ca Uniunea Europeana are mult de lucru.

"Trebuie sa redefinim proiectul european, trebuie sa il facem mai bun, mai usor de inteles, mai performant. Aceleasi lucruri sunt valabile si pentru Romania", a punctat atunci Klaus Iohannis.

La Bruxelles, dupa Consiliul European, presedintele a declarat ca in negocierile care vor fi purtate in perioada urmatoare Romania va umari cu prioritate apararea intereselor comunitatii romanesti, existand deja asigurari ca aceasta nu va avea de suferit in acest moment.

"Premierul britanic a fost foarte ferm in ceea ce priveste viitorul Marii Britanii si a spus foarte clar ca Marea Britanie va respecta referendumul, asta insemnand clar ca se va proceda, atunci cand toata lumea este pregatita, la negocierea iesirii Marii Britanii din UE. (...) Este destul de clar ca nu vom avea o notificare din partea Marii Britanii pana in toamna acestui an si in consecinta nu vom avea ce negocia", a spus seful statului, la Bruxelles.

Vezi ce declaratii a mai facut presedintele dupa Consiliul European.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Blaga consultari Iohannis Brexit, #Iohannis consultari partide Brexit , #PNL