Vasile Blaga, despre un posibil blat intre PSD si PNL pe cazul Sova

Joi, 04 Iunie 2015, ora 22:42
3775 citiri
Vasile Blaga, despre un posibil blat intre PSD si PNL pe cazul Sova
Foto: Realitatea Tv

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, ca nu a fost blat intre PNL si PSD la votul privind incuviintarea arestarii si retinerii senatorului Dan Sova.

El a mentionat ca a auzit niste teorii pe aceasta tema, insa toate sunt neadevarate.

"Nici pe departe (nu a existat blat intre PNL si PSD - n.red.). In primul rand, pentru ca toti liberalii au votat la vedere. Toti cei 53. Apoi s-a emis o alta teorie, anume sa nu validam votul, adica sa nu fim in sala. Dar am votat 66 de parlamentari in favoarea cererii.

Nu votam acolo sa il vad pe domnul Sova (in arest, n.red.), nu suntem noi instanta de judecata, ci spuneam ca procurorii il pot prezenta in fata unei instante si judecatorii luau aceste decizii. Nu noi, senatorii, luam aceste decizii.

Dar ca sa revin, s-a spus mai departe sa nu validam votul. Daca am fi lipsit toti liberalii, oricum ar fi votat alti 13 senatori in favoarea cererii. Probabil din acesti 13 au fost senatorii domnului Geoana, sau de la UDMR, UNPR, nu am de unde sa stiu exact", a spus Blaga la Realitatea Tv.

Dan Sova, greu de arestat: Cine sunt liberalii care au lipsit de la votul din Senat

El sustine, insa, ca PSD-ul l-a salvat pe Sova printr-o mobilizare exemplara.

"N-am vazut in viata mea o asemenea mobilizare de forta pentru apararea unui om, a domnului Sova, asta te duce cu gandul la faptul ca reprezinta un element important in ecuatia de putere din PSD", a explicat Blaga.

Intrebat de ce au lipsit de la vot 11 senatori liberali, el a spus ca au fost si cazuri in care absentele au fost motivate, dand exemplul Ancai Boagiu, care a participat la o reuniune a PPE.

Blaga crede ca Senatul s-a facut din nou de ras si anunta masuri impotriva unor senatori PNL

El a negat insa ca s-ar fi intalnit cu seful senatorilor PSD, Ilie Sarbu, pentru a pune la cale un blat si a punctat ca saptamana viitoare se vor analiza, in partid, cazurile celor 11 politicieni liberali care au lipsit de la vot si se va decide soarta lor, daca vor fi sanctionati cumva sau nu.

"Niciodata nu am discutat despre asta in spatiul public, inainte de a discuta saptamana viitoare in partid. O sa vedeti saptamana viitoare. Miercuri avem si Biroul Politic National, va fi precedat de o sedinta a comisiei de unificare. O sa punem lucrurile la punct pentru ca vine motiunea", a mai spus Blaga.

Acuzatii de blat

Au existat cateva voci, in frunte cu liderul PMP Eugen Tomac si cu fostul presedinte Traian Basescu, care au acuzat PSD si PNL de blat.

Cum rezultatul votarii a inregistrat 66 voturi pentru ridicarea imunitatii si 72 voturi impotriva, prezenta la vot a celor 11 senatori liberali ar fi dus la 77 de voturi pentru ridicarea imunitatii.

"Cum este improbabil ca 11 senatori sa se fi imbolnavit toti, deodata, este clar ca s-a produs o intelegere pe sub masa, un blat, pentru a fi salvat Sova", a transmis liderul PMP.

La randul sau, Traian Basescu a opinat ca PNL a incheiat o intelegere pentru votul din Parlament in cazul lui Dan Sova. "Ce ma surprinde este numarul mare de absenti de la PNL, ceea ce inseamna ca o intelegere a existat. (...) Scutul facut de parlamentari in jurul lui Sova este o noua martea neagra si un razboi deschis in fata justitiei. Justitia se afla in moment de cumpana, pe care majoritatea politicienii vor sa o aduca din nou sub control, intr-o intelegere intre PNL si PSD", a sustinut fostul presedinte.

Cine a lipsit de la vot

Senatorii PNL Antonescu Crin, Boagiu Anca, Bodea Cristian Petru, Chiru Gigi Cristian, Dumitrescu Iulian, Popa Mihaela, Popescu Corneliu, Popescu Dumitru Dian, Mihai Neagu, Grigoras Viorel, Florian Daniel Cristian au lipsit de la vot.

De asemenea, si Ionita Aurel Dan, si Tataru Dan, din partidul lui Mircea Geoana, aliat al PNL, nu s-au prezentat la vot. Absenti au fost si Tudor Chiuariu si Varujan Vosganian, afiliati grupului PNL, in timp ce de la Putere au lipsit sapte senatori si inca trei de la UDMR.

In urma votului, senatorul PNL Mario Oprea a anuntat ca PNL va contesta la Curtea Constitutionala procedura.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Blaga blat PNL PSD Sova, #Blaga blat vot Sova, #plat vot Sova , #PNL