Vasile Blaga, la sediul DNA: Am fost citat ca martor intr-un dosar de abuz in serviciu

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 11:52
3324 citiri
Vasile Blaga, la sediul DNA: Am fost citat ca martor intr-un dosar de abuz in serviciu

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a ajuns, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a fost citat ca martor.

"Am fost citat ieri dupa amiaza (miercuri - n.red.) in calitate de martor intr-un dosar de abuz in serviciu, dar nu stiu despre cine este vorba", a declarat Vasile Blaga.

Acesta a precizat ca nu crede ca este vorba despre dosarul in care Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de procurorii anticoruptie pentru ca ar fi pretins de la un om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorala din acest an.

Ludovic Orban, audiat la DNA: Intotdeauna am respectat legea si deciziile justitiei

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Vasile Blaga a fost chemat de procurorii DNA sa dea declaratii in calitate de martor intr-un dosar privind suspiciuni de coruptie privind retrocedari ilegale facute de ANRP.

Intrebat daca avea cunostinta de neregulile de la ANRP, Blaga a spus "nu am fost implicat, procurorii vor face lumina in aceste cazuri".

Procurorii anticoruptie au investigat in ultimii ani mai multe presupuse fapte de coruptie de la ANRP, unele dintre dosare fiind deja trimise in judecata. In cauzele ramase in curs de instrumentare la DNA au fost audiati, de la inceputul acestui an, ca martori, printre altii, Emil Boc, Catalin Predoiu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea.

Totodata, Vasile Blaga le-a spus jurnalistilor ca a fost dezamagit de faptul ca Ludovic Orban este suspectat de fapte de coruptie.

Vorbind despre inlocuitorului lui Orban in cursa pentru primaria Capitalei, Marian Munteanu, co-presedintele PNL a spus ca nu crede acesta are vreo legatura cu legionarismul, asa cum se vehiculeaza in presa.

Intrebat de ce nu candideaza chiar el, Blaga a spus ca desi a obtinut un scor bun atunci cand a candidat el a pierdut si nu il mai intereseaza o noua incercare.

A.G.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com