Alianta PDL-PNL: Blaga dezvaluie cum va fi desemnat candidatul la prezidentiale (Video)

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 13:51
4496 citiri
Alianta PDL-PNL: Blaga dezvaluie cum va fi desemnat candidatul la prezidentiale (Video)

Conducerea PDL a decis oficial, miercuri, ca va face o alianta electorala cu PNL, negocierile urmand sa inceapa la ora 17:00, iar Vasile Blaga a explicat cum va fi desemnat candidatul unic al celor doua formatiuni politice la prezidentiale.

Seful PDL a tinut sa precizeze ca partidul sau e deschis la negocieri pentru ca doreste ca dreapta sa reprezinte o "alternativa pentru Romania" in fata PSD, principalele obiective fiind mentinerea orientarii euro-atlantice, respectarea justitiei si a statului de drept, dezvoltarea economica si crearea de locuri de munca.

"Dorim sa colaboram pe termen scurt, mediu si lung (...) Dorim construirea in timp a unui singur mare partid de centru-dreapta in Romania", a mai declarat Vasile Blaga, dupa sedinta BPN.

Liderul PDL a salutat dorinta PNL de a face parte din Partidul Popular European, precizand ca prin inscrierea celor 6 eurodeputati PNL numarul europarlamentarilor romani din PPE va ajunge la 15.

Vasile Blaga a anuntat ca la ora 17:00 vor incepe negocierile cu "conducerea interimara a PNL". "Dorim o constructie politica nu impotriva a cuiva, ci pentru Romania si pentru romani", a punctat acesta.

Intrebat de jurnalisti cum va fi desemnat candidatul unic al PDL-PNL la prezidentiale, Vasile Blaga a raspuns: "PDL are in acest moment un candidat, si unul foarte puternic - Catalin Predoiu; impreuna cu liberalii vom stabili criteriile dupa care vom avea un singur candidat, m-as bucura sa fie al PDL".

In ciuda insistentelor jurnalistilor prezenti la conferinta de presa, Vasile Blaga nu a dezvaluit ce criterii are PDL in vedere.

In schimb, a respins categoric ideea unor alegeri interne in PDL pentru stabilirea viitorului candidat comun al celor doua partide la prezidentiale, spunand ca "nu poti impune criterii unui alt partid", ci fiecare partid are propriul mod de a-si stabili candidatul.

"Avem propuneri dar discutam acolo. (...) Cum adica sa il desemnam noi, daca nu si l-au desemnat ei? Noi il avem pe al nostru, sa vedem ce vor desemna ei, analizele ca atare si vom avea un singur candidat", a explicat presedintele PDL care va fi mecanismul prin care va fi desemnat candidatul la presedintie.

In ceea ce priveste celelalte formatiuni politice de dreapta, Vasile Blaga a spus ca "pe parcurs vor veni si alti colegi".

"Avem o experienta cu PNL, eu cred ca foarte repede vom cadea de acord asupra ofertei economice, importanta chiar si in dezbaterea prezidentiala (...) Ultima se construieste echipa care sa puna in practica acest lucru", a mai spus Vasile Blaga.

Intrebat ce a impiedicat pana acum dreapta sa se uneasca, Vasile Blaga a replicat "Astazi, fiecare partid din zona dreptei stie ce forta are. Astazi s-a dovedit ca nu exista electorat sau partide captive", fara sa detalieze.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....