ARD face bilantul guvernarii USL: Au promis miere, au oferit fiere

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 15:00
1870 citiri
ARD face bilantul guvernarii USL: Au promis miere, au oferit fiere

Alianta Romania Dreapta a analizat in detaliu promisiunile si realizarile Guvernului USL de la momentul investirii. Rezultatul este un document in 47 de puncte, in care sunt evidentiate "minciunile si abuzurile" guvernului condus de Victor Ponta.

"Au promis miere, au oferit fiere", se intituleaza analiza ARD, in care se detaliaza "sase luni de minciuni, incompetenta, abuzuri si distrugere a reputatiei internationale a Romaniei".

Printre cele 31 de "minciuni si dovezi de incompetenta ale lui Victor Ponta si ale guvernului USL", liderii ARD enumera reintregirea salariilor pentru bugetari sau existenta de competente si solutii economice pentru Romania.

"USL si Victor Ponta au mintit. S-a facut in iunie o crestere de 8%. Restul de 8% este la stadiu de intentie. Intre timp, inflatia mult sarita din prognoze, devalorizarea leului si cresterile record de preturi au mancat complet reintregirea pe jumatate a salariilor.

(...) USL a furnizat exclusiv dovezi de incompetenta si lipsa de solutii economice pentru Romania. Cel mai bun exemplu al incompetentei economice a guvernului USL este privatizarea de la Oltchim. Oltchimul nu functioneaza, muncitorii de la Oltchim nu stiu ce ii asteapta. Guvernul USL raspunde pentru esecul de la Oltchim, un obiectiv cu 6.000 de salariati. Companiile straine serioase au fost descurajate sa participe la privatizarea Oltchim din cauza circului pe care l-au facut Victor Ponta si oamenii lui din guvern", sustin liderii ARD.

Documentul Opozitiei continua cu insiruirea "celor mai grave abuzuri ale guvernarii USL", in numar de 16. Pe primul loc se afla suspendarea lui Traian Basescu. "Cel mai mare abuz al guvernarii USL, suspendarea presedintelui a fost realizata in doar 48 de ore, fara ca presedintele sa fi incalcat Constitutia, in ciuda avizului negativ al Curtii Constitutionale si cu singurul scop de a pune mana pe puterea totala in Romania".

Alte "abuzuri" identificate sunt "desfiintarea comisiei care urma sa se pronunte in cazul plagiatului lui Victor Ponta", "votul Senatului Romaniei in cazul Mircea Diaconu" sau "refuzul Ministerului Educatiei de a-i retrage titlul de doctor lui Victor Ponta".

Concluzia analizei realizate de ARD, detaliata in 12 puncte, este ca leul a scazut, somajul a crescut, tot mai multi romani au datorii la banci iar Romania a ratat obiectivul aderarii la Schengen in 2012.

"Guvernarea mincinoasa si incompetenta a USL a avut o serie de efecte negative importante pentru economia romaneasca si pentru cetatenii Romaniei. Scandalul politic declansat din dorinta de a acapara puterea absoluta, lipsa de preocupare fata de probleme reale ale tarii si atitudinea anti-occidentala a USL au costat Romania", se arata in finalul rechizitoriului ARD.

O.A.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...