ARD face bilantul guvernarii USL: Au promis miere, au oferit fiere

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 15:00
2554 citiri
ARD face bilantul guvernarii USL: Au promis miere, au oferit fiere

Alianta Romania Dreapta a analizat in detaliu promisiunile si realizarile Guvernului USL de la momentul investirii. Rezultatul este un document in 47 de puncte, in care sunt evidentiate "minciunile si abuzurile" guvernului condus de Victor Ponta.

"Au promis miere, au oferit fiere", se intituleaza analiza ARD, in care se detaliaza "sase luni de minciuni, incompetenta, abuzuri si distrugere a reputatiei internationale a Romaniei".

Printre cele 31 de "minciuni si dovezi de incompetenta ale lui Victor Ponta si ale guvernului USL", liderii ARD enumera reintregirea salariilor pentru bugetari sau existenta de competente si solutii economice pentru Romania.

"USL si Victor Ponta au mintit. S-a facut in iunie o crestere de 8%. Restul de 8% este la stadiu de intentie. Intre timp, inflatia mult sarita din prognoze, devalorizarea leului si cresterile record de preturi au mancat complet reintregirea pe jumatate a salariilor.

(...) USL a furnizat exclusiv dovezi de incompetenta si lipsa de solutii economice pentru Romania. Cel mai bun exemplu al incompetentei economice a guvernului USL este privatizarea de la Oltchim. Oltchimul nu functioneaza, muncitorii de la Oltchim nu stiu ce ii asteapta. Guvernul USL raspunde pentru esecul de la Oltchim, un obiectiv cu 6.000 de salariati. Companiile straine serioase au fost descurajate sa participe la privatizarea Oltchim din cauza circului pe care l-au facut Victor Ponta si oamenii lui din guvern", sustin liderii ARD.

Documentul Opozitiei continua cu insiruirea "celor mai grave abuzuri ale guvernarii USL", in numar de 16. Pe primul loc se afla suspendarea lui Traian Basescu. "Cel mai mare abuz al guvernarii USL, suspendarea presedintelui a fost realizata in doar 48 de ore, fara ca presedintele sa fi incalcat Constitutia, in ciuda avizului negativ al Curtii Constitutionale si cu singurul scop de a pune mana pe puterea totala in Romania".

Alte "abuzuri" identificate sunt "desfiintarea comisiei care urma sa se pronunte in cazul plagiatului lui Victor Ponta", "votul Senatului Romaniei in cazul Mircea Diaconu" sau "refuzul Ministerului Educatiei de a-i retrage titlul de doctor lui Victor Ponta".

Concluzia analizei realizate de ARD, detaliata in 12 puncte, este ca leul a scazut, somajul a crescut, tot mai multi romani au datorii la banci iar Romania a ratat obiectivul aderarii la Schengen in 2012.

"Guvernarea mincinoasa si incompetenta a USL a avut o serie de efecte negative importante pentru economia romaneasca si pentru cetatenii Romaniei. Scandalul politic declansat din dorinta de a acapara puterea absoluta, lipsa de preocupare fata de probleme reale ale tarii si atitudinea anti-occidentala a USL au costat Romania", se arata in finalul rechizitoriului ARD.

O.A.

Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcţia de preşedinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcţia de preşedinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a anunţat că va intra în cursa pentru Cotroceni, dar trebuie să obţină aprobarea partidului, precizând că va merge în filialele partidului pentru a...
Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
Ordonanţa de urgenţă, OUG 84/2024, care prevede reținerea permisului de conducere pentru şoferii ce refuză testarea sau ies pozitiv la testul pentru alcool ori substanţe psihoactive şi...
#ARD guvernare USL, #ARD abuzuri USL, #ARD minciuni USL , #presedinte PDL
  1. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcţia de preşedinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  2. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
  3. ”Deputatul Shaormă” vrea să spele imaginea mentorului său Dumitru Buzatu. Războiul absurd pe care îl duce cu presa
  4. Dezbateri cu scântei în Parlament la adoptarea ”legii urșilor”. Deputat USR: „Mimați / V-ați urcat pe o tragedie”
  5. Donații dubioase ale unor candidați AUR cu venituri modeste, puși pe poziții neeligibile. „Ne întrebăm de unde provin aceşti bani”
  6. ”Triumful corectitudinii” la Primăria Sectorului 5. Cum plănuiește fiul lui Piedone să cheltuiască 20 de milioane de lei
  7. Principalele modificări cerute de USR la legea privind urșii. „Nu trebuie să mai aşteptăm fel şi fel de avize”
  8. George Simion, enervat de alertele de caniculă: „Aceste minți bolnave caută să bage frica în oameni”
  9. Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
  10. Trecutul profesional al parlamentarilor, secret de stat. De ce își ascund politicienii CV-urile. „Trei luni de zile am fost linșat”