Basescu se duce la vot. Blaga spune ca nu-l deranjeaza

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 13:57
2157 citiri
Basescu se duce la vot. Blaga spune ca nu-l deranjeaza

Presedintele PDL Vasile Blaga spune ca nu-l deranjeaza pozitia presedintelui suspendat Traian Basescu, care a anuntat, marti seara, ca se va duce la referendumul din 29 iulie si va vota.

"Nu ma deranjeaza deloc pozitia domnului presedinte. Eu v-am spus pozitia Partidului Democrat Liberal, a membrilor si simpatizantilor lui, care au cerut pur si simplu Colegiului Director sa luam aceasta decizie. Fiecare presedinte de organizatie si-a prezentat mandatul cu care a venit de acasa. Deci aici nu este o decizie a 89 de oameni in numele a 350-400 de mii de membri si al catorva milioane de simpatizanti pe care ii avem, nu despre asta este vorba. Asta este pozitia colegilor nostri", a declarat Vasile Blaga la RFI Romania.

Basescu: Toata Europa stie ca Ponta minte, trebuie alt premier

Pe de alta parte, liderul PDL a subliniat ca "prezenta sau neprezenta la un vot la referendum este pur si simplu un drept constitutional al fiecaruia dintre noi": "Nimeni nu ma poate obliga sa ma duc sa votez si sa validez hotararea celor 256 de parlamentari, cum nimeni nu ma poate obliga sa nu ma duc. Noi nu obligam pe nimeni!".

Traian Basescu si USL pot coabita foarte bine pana la alegerile din noiembrie

In opinia presedintelui PDL, Traian Basescu si USL pot coabita "foarte bine" pana la alegerile parlamentare din luna noiembrie a acestui an. Insa, pentru asta e nevoie ca ambele parti sa-si faca datoria in fata tarii.

Blaga: PDL nu retine buletinele alegatorilor. E o copilarie!

"Presedintele va putea coabita foarte bine cu USL-ul si a facut declaratii in acest sens. Guvernul nu are decat sa-si faca datoria, presedintele sa-si faca la randul lui datoria, pentru ca toata lumea are treaba. Guvernul trebuie sa guverneze, sa nu-si mai petreaca 70% din timp, asa cum declara domnul Ponta, in actiuni politice de combatere a presedintelui, va trebui sa vina cu masuri economice reale, pentru anul 2012, pentru ca tot ceea ce anunta dansii anunta pentru 2013, toate masurile, cu multe dintre ele suntem de acord, dar ei spun ca le vor aplica din 2013, nu aplica nimic din 2012.

Rezultatul inactivitatii Guvernului in zona economica este ca leul a ajuns unde a ajuns si ca cei 8% cu care au crescut salariile bugetarilor au fost deja 'mancate' de inflatie si de caderea leului, care reprezinta deja o scadere a puterii de cumparare de 10%. Are ce face Guvernul, are ce face si presedintele si pot coabita foarte bine. Pot coabita foarte bine pana la alegerile din noiembrie", considera Blaga.

Presedintele suspendat Traian Basescu a anuntat, marti seara, in cadrul unein emisiuni difuzate de TVR 1, ca va merge la vot la referendumul de duminica, 29 iulie.

Citeste mai multe despre Basescu se duce la vot. Blaga spune ca nu-l deranjeaza pe RFI Romania.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...