Blaga: Afirmatiile lui Antonescu insulta CE si presa internationala

Luni, 16 Iulie 2012, ora 23:25
1396 citiri
Blaga: Afirmatiile lui Antonescu insulta CE si presa internationala
Foto: cronicadeiasi.ro

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat luni seara ca "afirmatiile periculoase" ale lui Crin Antonescu referitoare la "campania de denigrare" a Romaniei reprezinta in opinia lui o "insulta" la adresa Comisiei Europene si a presei internationale.

"Presedintele interimar (Crin Antonescu - n.red.) a vorbit despre o campanie de denigrare a Romaniei si citez 'o crima impotriva Romaniei'. Aceste afirmatii periculoase sunt o insulta la adresa Comisiei Europene, a statelor membre si a intregii prese internationale", a spus el.

Presedintele PDL a precizat ca atunci cand cele mai importante publicatii internationale spun acelasi lucru, Crin Antonescu ar trebui 'sa constientizeze' ca nu mai poate 'pacali' pe nimeni referitor la situatia din tara.

"Cand cel mai mare ziar din Franta cu orientare de stanga 'Le Monde' publica o analiza extrem de severa a regimului Ponta-Antonescu. Sau cand cotidianul american 'Washington Post', tot colectivul de redactie al acestuia a semnat materialul de astazi, tot de orientare de stanga, avertizeaza impotriva pericolelor in care se afla democratia in Romania. Cand publicatii importante din toata Europa spun acelasi lucru, domnul Antonescu ar trebui sa constientizeze ca domnia sa nu mai poate pacali pe nimeni despre situatia din tara", a explicat democrat-liberalul.

Antonescu: Romania nu este un tolerat si un parazit in UE si in NATO

Crin Antonescu a promulgat Legea referendumului

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a afirmat luni ca Romania "se afla sub un asalt de dezinformare" in cadrul UE si a catalogat actiunile unor politicieni romani disperati ca pierd puterea drept "o crima impotriva acestei tari".

"Romania se afla sub un asalt de dezinformare, Romania se afla intr-o situatie extrem de dificila in care a fost adusa de iresponsabilitatea unor oameni disperati ca-si pierd scaunul si puterea si din punctul meu de vedere, ceea ce in aceste zile, acesti oameni au facut in presa internationala, in mediile politice internationale, europene si nu doar, este un lucru pe care nu l-as putea califica altfel decat din punct de vedere moral, crima impotriva acestei tari care si-a castigat cu greu dar in mod cinstit dreptul de a fi considerata o tara democratica, dreptul de a fi partener egal in toate structurile europene si euroatlantice, dreptul de a avea o credibilitate nestirbita", a spus presedintele interimar.

Blaga a mentionat ca asteapta din partea "cuplului Antonescu-Ponta sa puna in aplicare si restul solicitarilor Comisiei Europene care nu inseamna altceva decat revenirea la statul de drept si la valorile europene".

"Oricat da inapoi acum dupa atatea abuzuri regimul Ponta-Antonescu, raul impotriva Romaniei este deja facut si va fi nevoie de foarte multa munca in viitor pentru a reveni la pozitia pe care o avea Romania in Uniunea Europeana acum doua luni de zile", a conchis Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Blaga Antonescu, #Blaga reactie Antonescu , #presedinte PDL