Blaga: Alianta cu PNL va fi o fuziune prin comasare. Nu as vota niciodata cu Udrea

Joi, 29 Mai 2014, ora 16:58
3458 citiri
Blaga: Alianta cu PNL va fi o fuziune prin comasare. Nu as vota niciodata cu Udrea

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a spus joi ca alianta cu PNL va fi o fuziune prin comasare. Totodata, el a subliniat ca nu ar vota niciodata cu Elena Udrea la alegerile prezidentiale.

Liderul democrat-liberal a tinut sa sublinieze ca alinta cu liberalii nu va reprezenta o fuziune prin absorbtie.

"Va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbtie intre cele doua partide, adica se merge pe principiul egalitatii. Nu fuzioneaza prin absorbtie PDL-ul cu PNL-ul, ca nu intram noi in PNL sa ocupam functiile din acest partid si nu intra nici PNL-ul in PDL", a spus Blaga, la Gandul Live.

De asemenea, intrebat daca este pregatit pentru functia de premier, in cazul in care PNL va da candidatul la Presedintie, liderul PDL a raspuns: "Pregatit sunt de functia de premier, dar nu voi da niciun nume".

"Cred ca am experienta politica, administrativa, am fost membru in atatea guverne, si pe zone diferite, sigur, legate de administratie", a mai afirmat presedintele democrat-liberal.

Blaga: Si noi, si eu, si PNL am facut greseli

Vorbind despre alegerea candidatului la prezidentiale, Vasile Blaga a precizat ca se va realiza initial o cercetare sociologica, pentru a se afla profilul candidatului, dupa care se va alege un candidat din fiecare partid si apoi va avea loc un sondaj de opinie.

"Cred ca la toate aceste criterii raspunde Catalin Predoiu. Nu stiu daca Antonescu va dori sa candideze. Nu exista niciun motiv sa renuntam la Predoiu. Dupa ce vom stabili profilul, vor fi doua sondaje", a mai declarat liderul PDL, apreciind ca ar fi bine daca in a doua parte a lunii iulie s-ar sti care este candidatul la Presedintie din partea dreptei.

Nu in ultimul rand, Vasile Blaga a precizat ca, personal, nu vede o colaborare cu Elena Udrea, adaugand ca aceasta "nu a lasat loc de buna ziua" cand a plecat din partid.

"Nu as vota niciodata cu Elena Udrea la prezidentiale", a mai spus presedintele PDL.

PNL si PDL s-au aliat: Candidat unic la Presedintie

Conducerile PDL si PNL au decis miercuri sa sustina un candidat unic la alegerile prezidentiale, in cadrul sedintei comune pentru formarea unui pol de dreapta puternic, capabil sa faca opozitie PSD.

Vasile Blaga este cel care a anuntat ca "doua partide nu pot decat sa fuzioneze ca sa formeze un mare parid de centru-dreapta", precum si ca cele doua partide au decis sa aiba un candidat unic la Presedintie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Blaga alianta PNL, #Blaga PDL PNL, #Blaga candidat prezidentiale, #fuziune PDL PNL , #presedinte PDL