Blaga: Congresul PPE din Bucuresti, la fel de important ca momentele Maastricht si Lisabona

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 21:03
3168 citiri
Blaga: Congresul PPE din Bucuresti, la fel de important ca momentele Maastricht si Lisabona
Foto: B1 TV

Vasile Blaga, presedintele PDL, este de parere ca tratatele semnate la Bucuresti in cadrul Congresului Partidului Popular European (PPE) sunt la fel de importante ca cele de la Maastricht, prin care s-a infiintat Uniunea Europeana, sau Lisabona, prin care s-au adus amendamente importante la cel dintai.

"La Bucuresti a avut loc cea mai mare manifestere de acest fel. Un congres emblematic, in care s-au trasat liniile politice pentru urmatorii 20 de ani. Va fi la fel de important ca tratatele de la Maastricht si Lisabona", a declarat Vasile Blaga, joi seara, la B1 TV.

Potrivit spuselor sale, liderii europeni din PPE au avut incredere in Romania si de aceea si-au sustinut congresul in Bucuresti. In schimb, el a acuzat faptul ca Partidul Socialistilor Europeni, "familia" politica din care face parte PSD, a renuntat la organizarea congresului in capitala Romaniei, asa cum era stabilit in urma cu un an, din cauza faptului ca nu are incredere in premierul Victor Ponta si USL.

"Ambele partide mari europene, socialistii si PPE, au dorit sa-si tina congresul la Bucuresti tocmai pentru a-si sprijini partidele surori. Asa au planificat anul trecut. Socialistilor le-a fost rusine de Ponta si toti au vazut ca nu mai este cazul sa vina la Bucuresti, vazand cate gafe face omul asta, ca nu renunta la functie, desi a fost dovedit plagiator", a comentat Blaga.

In schimb, PPE ar avea incredere ca PDL nu va lua calea populismului. "Noi spunem ca deciziile de la Bucuresti ni se potrivesc de minune. Am discutat despre cei 500 de milioane de cetateni UE, despre faptul ca europeanul este subiect si nu obiect al istoriei, ca europeanul trebuie sa produca, pentru a putea mentine, in continuare, la un anumit nivel, cheltuielile sociale. Nu ne va mai da nimeni bani", a adaugat presedintele PDL.

Acesta a precizat ca, din cauza suspendarii presedintelui Traian Basescu, a trecerii Monitorului Oficial la Guvern sau a problemelor legate de Curtea Constitutionala, USL a pierdut mult in lupta cu PDL. Astfel, Alianta Romania Dreapta ar castiga, potrivit spuselor sale, 30 la suta din voturi la parlamentare.

"Inainte de a incepe atacul la institutiile statului, erau dupa castigarea alegerilor locale, undeva la 60%. Acum sunt la 48%. Eu vorbesc despre institutul CSOP. Panta este clar negativa, din iulie. Lumea a putut sa-l vada inclusiv pe domnul Antonescu, presedintele interimar al Romaniei. Mai are putin si este sub 20%", a subliniat Blaga.

El a recunoscut ca PDL a pierdut mult la alegerile locale, din cauza faptului ca organizatiile locale au fost lasate "prea libere" si nu a existat o coordonare la nivel central, dar si din cauza ca, in mai multe organizatii, nu au fost promovati oameni care chiar sa creada ca se pot bate de la egal la egal cu USL. "Astept ca toti sa intram in aceasta batalie politica. Suntem in linie dreapta pentru alegeri", a spus Blaga.

Nu in ultimul rand, presedintele PDL si-a dat cu parerea asupra costurilor necesare organizarii unui miting electoral asemanator celui facut de USL, miercuri, evaluandu-le la 2 milioane de euro.

PDL, pregatit sa conteste la CCR infiintarea Comisiei de Ancheta pentru judecatori

Presedintele democrat-liberalilor a mai adaugat ca PDL este pregatit sa conteste la Curtea Constitutionala hotararea luata de Parlament privind infiintarea unei Comisii de Ancheta pentru judecatori, imediat dupa ce USL va publica aceasta decizie in Monitorul Oficial.

"Pe de o parte, crezi ca il duci in eroare, ca sa nu spun un cuvant si mai urat, pe Barroso cand tu vii in Parlamentul Romaniei, nu mai departe decat acum doua saptamani si vii si propui o Comisie de Ancheta ca sa ii chemi pe procurori sa dea socoteala pentru ca isi fac datoria, uitand ca suntem totusi un stat membru al UE, ca exista separatia puterilor in stat?", a acuzat Blaga.

Potrivit spuselor sale, USL "nu a avut curajul" sa publice hotararea in Monitorul Oficial. "Suntem pregatiti sa o contestam la CCR. Nu se poate ca sa incalcam pana acolo separatia puterilor in stat, nu se poate sa iti treaca prin cap sa chemi la ordin CSM-ul", a conchis liderul PDL.

Citește și:
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, 5 februarie, că până în acest moment nu au fost făcute solicitări pentru închiderea școlilor din...
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...