Blaga, de acord cu alegeri interne pentru desemnarea prezidentiabilului in PDL

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 11:36
2417 citiri
Blaga, de acord cu alegeri interne pentru desemnarea prezidentiabilului in PDL
Foto: Digi 24

Presedintele PDL, Vasile Blaga, s-a declarat de acord cu organizarea de alegeri interne in partidul pe care il conduce, pentru stabilirea prezidentiabilului. Democrat-liberalii nu au, deocamdata, niciun nume clar pe care sa il arunce in lupta la alegerile pentru Cotroceni din 2014.

"Este o idee pe care eu o imbratisez. Sa vedem cum se va putea pune in vigoare din punct de vedere tehnic", a declarat Vasile Blaga, luni, inainte de sedinta Biroului Permanent National al PDL.

Intrebat cand va avea partidul un prezidentiabil, liderul democrat-liberal a raspuns: "Sunt termene pana la care colegii mei transmit secretarului general si o sa le analizeze, nu e nicio graba".

Senatorul PDL a mai spus ca, la aceste alegeri, in termen normal, ar trebui sa voteze cei 300.000 de membri democrat-liberali.

"S-a practicat si in Franta, cu rezultate foarte bune pentru Francois Hollande", a explicat Vasile Blaga.

Lideri PDL, despre candidatii la prezidentiale: Videanu, unul din numele vehiculate

PDL nu are deocamdata un candidat pentru alegerile prezidentiale, spre deosebire de USL, al carui reprezentant va fi presedintele PNL Crin Antonescu.

Presedintele PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, a declarat ca partidul are mai multi candidati la prezidentiale, dar ca nu vrea sa dezvaluie numele lor, insa Vasile Blaga a inaintat sambata si un nume, precizand ca Adriean Videanu se afla pe aceasta lista.

"Domnul Videanu este una din persoanele care ar putea candida. Daca il va sustine partidul la momentul acela, si aici vorbim de 2014, nu vad de ce atata graba, inclusiv de la unii colegi, pentru 2013", a spus atunci presedintele democrat-liberal.

Tariceanu vrea prezidentiale la termen si vot in PNL pentru stabilirea candidatului

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu doreste sa se organizeze alegeri interne in PNL pentru stabilirea candidatului liberal pentru alegerile prezidentiale din 2014, dupa modelul partidelor din Statele Unite ale Americii.

"Vreau sa fac propunerea ca, in PNL, desemnarea candidatului sa se faca pe baza unui scrutin intern si alegeri interne - in America se numeste 'primaries', alegeri interne pentru desemnarea candidatului la Presedintie.

Acest sistem da posibilitatea unui membru al PNL sa aleaga. Alegerile interne vor permite de asemenea sa selectam dintr-un manunchi de candidati pe cel mai bun si sa aiba cele mai mari sanse de izbanda apoi", a declarat Calin Popescu Tariceanu, vineri, intr-o conferinta de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Blaga alegeri interne prezidentiabil, #Blaga prezidentiabil PDL, #alegeri interne PDL candidat prezidentiale, #Calin Popescu Tariceanu alegeri interne prezidentiabil , #presedinte PDL