Blaga: De Miscarea Populara se ocupa Alba ca Zapada. Unificarea dreptei, dupa europarlamentare

Luni, 03 Iunie 2013, ora 20:40
2320 citiri
Blaga: De Miscarea Populara se ocupa Alba ca Zapada. Unificarea dreptei, dupa europarlamentare

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a comentat luni seara suspendarea europarlamentarului Cristian Preda din partid, aratand ca nu a fost de acord cu propunerile de excludere a "reformistilor".

"PDL, cand este in Opozitie, este in Opozitie! Noi n-am avut niciodata protocoale de colaborare cu Opozitia, indiferent cine a fost ea", a declarat liderul democrat-liberal, la B1 Tv.

Acesta a refuzat comentarii pe marginea fundatiei Miscarea Populara, sustinuta si de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu.

"Nu ma preocup de parcursul Miscarii Populare, se ocupa Alba ca Zapada de Miscarea Populara, nu e treaba mea", a explicat senatorul PDL.

Blaga a facut, astfel, referire la consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, care a prezentat, in vara anului 2010, un sondaj in care formatiunea pe care a denumit-o "Alba ca Zapada" ar fi primit cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din 2012.

Blaga ii raspunde lui Preda: Nu se face Guvernul din umbra in biroul meu

Liderul PDL a vorbit si despre suspendarea pe o perioada de sase luni a europarlamentarului Cristian Preda, afirmand ca partidul se afla intr-un amplu proces de reconstructie, urmand un an 2014 "extrem de greu".

Cristi Preda - suspendat din PDL pentru 6 luni. Ceilalti reformisti au scapat

"In aceasta perioada, o serie de colegi, folosind retorica USL, au criticat in mod repetat partidul, invocand diferite motive, cele mai multe calate pe discursul lui Ponta - ca nu facem Opozitie, mai nou ca nu am promovat Guvernul din umbra.

In primul rand, nu este o data de formare a Guvernului din umbra. (...) Nu se va face Guvernul din umbra in biroul meu, ci intreg partidul va decide", a explicat Vasile Blaga.

Presedintele democrat-liberal a spus ca sedinta de luni a BPN nu a fost una tensionata, iar lui Preda i s-a aplicat cea mai aspra sanctiune posibila, in afara de cea de excludere din partid.

"Eu cred ca va avea timpul necesar sa analizeze foarte limpede toate lucrurile spuse azi in BPN. Domnul Preda lucreaza numai pe blog in ultimii trei ani de zile", a precizat Blaga, care a subliniat ca nu a fost de acord cu parerile vicepresedintelui PDL Alin Popoviciu, cel care a propus excluderea lui Preda si a altor "reformisti" din partid.

"Ne-am delimitat de declaratiile sale, pentru ca trebuia sa le faca in interiorul PDL", a aratat liderul democrat-liberal, care a marturisit ca au fost patru abtineri la votul de suspendare a lui Preda, dintre care trei doreau o excludere, iar a patra a fost o abtinere de la suspendare.

Preda si Baconschi, aproape de excludere. De ce i-au suparat pe mai marii PDL?

Vorbind si despre alegerile europarlamentare din anul 2014, Vasile Blaga s-a declarat multumit de activitatea din Parlamentul European a Monicai Macovei, a lui Theodor Stolojan, Marian Jean Marinescu si Traian Ungureranu. Intrebat daca este multumit si de Cristian Preda, liderul PDL a raspuns: "O sa vedem...".

Totodata, senatorul PDL a spus despre Theodor Paleologu ca este "un dragut" si ca intelege prietenia acestuia cu Cristian Preda, remarcand faptul ca deputatul "merge in Parlament si isi face treaba". Cat despre o excludere a deputatului PDL, Blaga a marturisit ca nu s-a pus niciodata problema, spre deosebire de demisia din partid a lui Daniel Funeriu, care "risca o suspendare, daca nu isi dadea demisia; extrem de elegant divortul".

Blaga: N-am fost in Opozitie cu Basescu, nu noi am spus "Adio, PDL!"

Vasile Blaga a subliniat ca PDL nu a fost in Opozitie cu presedintele Traian Basescu si nici nu intentioneaza acest lucru.

"Nu ne propunem sa fim in Opozitie cu presedintele. N-am mai vorbit. Dansul are probleme legate de functia pe care o are, noi avem problemele noastre, ne ocupam de PDL. N-avem ce sa explicam, nu noi am spus 'Adio, PDL!'", a mentionat liderul democrat-liberal.

Intrebat ce i-ar spune lui Traian Basescu, daca s-ar intalni, acesta a raspuns: "I-as spune 'Buna seara, ce mai faceti domnule presedinte?'. Eu nu m-am certat niciodata cu domnul presedinte".

Totodata, presedintele PDL a afirmat ca partidele de dreapta "ar trebui sa faca un pact de neagresiune", afirmand ca o unificare a dreptei ar fi posibila dupa europarlamentare, dar si ca spera sa nu mai fie plecari importante din partid, ci "intrari importante", care "sa faca Opozitie USL".

Nu in ultimul rand, senatorul democrat-liberal a declarat ca parlamentarii PDL iau in considerare o greva japoneza parlamentara, fara a preciza cu exactitate cand se va intampla acest lucru: "La momentul oportun".

"Ma mir ca nu i-au taiat Internetul" - Reactiile reformistilor din PDL dupa suspendarea lui Preda

Blaga a anuntat, luni, ca in sedinta BPN s-a decis suspendarea lui Cristian Preda din partid pentru o perioada de sase luni. In schimb, ceilalti reformisti, amenintati si ei cu excluderea in ultimele zile, au scapat de orice sanctiune.

Eveniment Quarterly Report

Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă...
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ne îndeamnă joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, să ne inspirăm din exemplul Ocrotitorului României, să fim curajoşi şi înţelepţi pentru a...
#Vasile Blaga Miscarea Populara, #Blaga Alba ca Zapada, #Blaga Preda suspendat PDL, #Blaga declaratii Traian Basescu, #Cristian Preda suspendat PDL , #presedinte PDL