Blaga, despre demisie: Dupa razboi, multi viteji se arata

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 12:51
2998 citiri
Blaga, despre demisie: Dupa razboi, multi viteji se arata

Vasile Blaga a declarat ca analiza rezultatelor obtinute de PDL la alegerile parlamentare din 9 decembrie se va face in partid, dupa aparitia rezultatelor oficiale, cand se vor discuta si solutiile pentru reconstructia dreptei.

Liderul PDL a mai adaugat ca a facut "extraordinar de bine" ca a convocat pentru vineri Colegiul Director, atunci urmand sa se poarte toate discutiile cu colegii din conducere si sa se vada cu ce s-au confruntat candidatii la alegeri sau "ce ne-a reprosat populatia".

El a subliniat ca se va face o analiza a PDL pe ultimii 4 ani, nu doar pe ultimele 5 luni de cand este o noua conducere, argumentand ca in ultimele luni partidul nu a putut fi reorganizat din cauza referendumului si a alegerilor parlamentare.

Intrebat insistent de jurnalisti daca are in vedere propria demisie, Vasile Blaga a spus ca acest gen de discutii se poarta in interiorul partidului si a reamintit ca dupa ce a pierduri alegerile la Bucuresti si-a dat demisia si la fel a facut cand a trebuit sa faca "un pas in spate" la Ministerul de Interne.

"De data asta situatia e mai complicata. Va trebui sa reconstruim dreapta", a explicat Blaga.

De asemenea, rugat sa comenteze declaratiile colegilor sai democrat-liberali care spun ca ARD a fost o greseala politica, Vasile Blaga a replicat "Dupa razboi multi viteji se arata", reamintind ca decizia de constituire a Aliantei Romania Dreapta a fost luata inca din iunie si votata in unanimitate la toate nivele de conducere ale PDL.

In opinia sa, "o conventie extraordinara a PDL ar fi oportuna in primavara", urmand ca atunci sa se stabileasca directiile de evolutie ale PDL.

Pana atunci insa, trebuie sa se faca si o analiza a activitatii ARD.

"Am colaborat in aceasta campanie(...) O sa putem colabora si mai departe, dar analizand obligatiile si fiecare partid cum s-a achitat de ele", a punctat liderul PDL, referindu-se la Forta Civica, PNTCD si Noua Republica, celelalte formatiuni din ARD.

Intrebat insistent daca se gandeste sa demisioneze, asa cum a facut Cezar Preda, Vasile Blaga a precizat ca decizia o sa o ia "in forurile interne". "Am vazut ca unii care au luat 12% si-au dat demisia. E treaba lor", a mai adaugat liderul PDL.

Prezent si el la sediul ARD pentru o analiza premergatoare a rezultatelor alegerilor parlamentare, Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, a declarat ca ARD si-a incetat activitatea din punct de vedere legal, pentru ca era o alianta electorala, dar proiectul politic va continua, pentru ca "e nevoie de o coagulare a dreptei".

"ARD ramane ca intelegere politica. Din punct de vedere juridic, alianta electorala se face numai pentru alegeri, dar intelegerea ramane si vom discuta mai departe acest parteneriat care cu siguranta va continua", a declarat liderul PNTCD.

Citeste si:
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Florin Cîțu, despre restricțiile decise la Cotroceni. ”Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite”
Florin Cîțu, despre restricțiile decise la Cotroceni. ”Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite”
Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite cu specialiştii, a anunțat șeful executivului, Florin Cîțu, în urma...
Sursa: Ziare.com