Blaga, despre revenirea lui Basescu la sefia PDL: Eu nu sunt proprietarul partidului

Luni, 04 Martie 2013, ora 08:04
1928 citiri
Blaga, despre revenirea lui Basescu la sefia PDL: Eu nu sunt proprietarul partidului

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminica, la Galati, intr-o conferinta de presa, referitor la posibilitatea ca Traian Basescu sa revina in functia de presedinte al partidului, ca nu se considera proprietarul PDL si daca cineva doreste sa fie seful acestui partid, trebuie sa castige competitia interna.

"Oricine a fost sau este presedintele partidului este pentru o perioada limitata de timp, dar a fi presedinte nu inseamna a fi proprietar al partidului. Eu nu sunt proprietarul PDL, deci nu am nimic de dat sau de luat. Colegii mei, care participa in diverse structuri de decizie, conventii nationale, consilii nationale de coordonare, vor decide in Conventie cine va conduce partidul si echipa in Consiliul National de Coordonare, deci nu-i de dat si de luat...

Daca cineva doreste sa fie presedintele partidului va trebui sa castige aceasta functie pe competitie in partid", a afirmat Vasile Blaga.

El a precizat ca va fi facuta oricum o modificare in statutul PDL astfel incat fostii presedinti ai partidului sa fie membri ai Biroul Permanent National. Blaga a adaugat ca este ultima Conventie Nationala la care mai candideaza pentru functia de presedinte al PDL.

"Este ultima convetie la care mai candidez la functia de presedinte, pentru ca eu cred ca una dintre principalele sarcini ale mele si ale colegilor care ma sustin este de a pregati o echipa de conducere tanara, bine pregatita profesional, care sa iubeasca partidul si care sa preia din mers fraiele acestuia. Este ca o cursa de stafeta nu ca una de o suta metri plat. Adica alergam impreuna unii cu altii si pe meritocratie alcatuim echipa care sa preia mai departe destinele acestui partid", a mai spus liderul PDL.

"Eu nu-mi schimb valorile de la an la an"

De asemenea, Blaga a mai spus ca nu isi schimba valorile de la an la an, raspunzand astfel declaratiilor Elenei Udrea care a lasat sa se inteleaga ca motiunea acestuia se bazeaza pe idei invechite.

"Doamna Udrea a preluat o idee a domnului europarlamentar Cristian Preda in legatura cu acest subiect. Raspunsul pe care il dau este acelasi pe care i l-am dat si domnului Preda: eu nu-mi schimb valorile de la an la an. Valorile in care cred sunt aceleasi. Eu nu am auzit de ideea de autoplagiat si eu nu i-am schimbat valorile. Iar domnia sa a fost ales prim-vicepresedinte al partidului tocmai pe aceleasi valori, anul trecut, pe 30 iunie, in Consiliul National de Coordonare", a afirmat Vasile Blaga.

In ceea ce priveste motiunea Elenei Udrea care sustine ideea atragerii electoratului de 40 de ani, Blaga a spus ca nu trebuie luat in calcul doar criteriul varstei.

"PDL este un organism viu si care se schimba in permanenta. Hai sa fim seriosi, electoratul nostru din 2008 nu a mai fost acelasi din 2004. in 2004 eram pe stanga. In 2008 construisem Dreptate si Adevar impreuna cu PNL-ul condus la acea vreme de domnul Stolojan. Electoratul nostru din 2012 nu a mai fost deloc electoratul nostru nici macar cel din 2008.

De aceea eu cred ca partidul se schimba permanent si aici nu trebuie luat in calcul doar criteriul varstei. De ce 40 de ani si nu 35, de ce nu 50 sau 60? Avem un dublu limbaj. Spunem pe de-o parte ca ne bucuram daca ar reveni presedintele in partid, dar acesta are 62 de ani acum", a mai spus Blaga.

Vasile Blaga s-a aflat duminica la Galati pentru a-si sustine motiunea "Romania dreapta - PDL, politica dincolo de lozinci" in fata a peste 200 de membri PDL. Alaturi de Vasile Blaga s-au mai aflat, printre altii, liderii PDL Gheorghe Flutur, Radu F. Alexandru, Theodor Stolojan si Raluca Turcan.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Blaga Basescu revenire PDL, #Blaga candidat alegeri PDL, #alegeri interne PDL , #presedinte PDL