Blaga, despre Romania si Libia: Gaddafi au fost Ponta si Antonescu

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 14:11
1684 citiri
Blaga, despre Romania si Libia: Gaddafi au fost Ponta si Antonescu

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca, prin faptul ca Victor Ponta "inconstient" a asemanat tara cu Libia, "recunoaste ca a vrut sa dea o lovitura de stat", precizand ca marea asemanare intre Romania si tara africana este ca "Gaddafi in Romania au fost Ponta si Antonescu".

"Si, repet inca o data, sunt absolut indreptatite pozitiile doamnei Reding. Ce s-a intamplat in ultimele doua luni in Romania ii da dreptul sa faca declaratiile pe care le-a facut.

De fapt, domnul Ponta inconstient vrand sa faca o gluma ieri asemana situatia din Romania cu cea din Libia. Deci recunoaste dansul ca a vrut sa dea o lovitura de stat. Asta spune domnul Ponta ieri cand spunea ca la cererea noastra ar fi fost bombardata in ghilimele Romania. Pe urma, are un pic de adevar aici", a spus liderul democrat-liberal.

Ponta: Situatia din Romania, asemanatoare celei din Libia

Presedintele PDL a precizat ca marea asemanare dintre Romania si Libia este ca Gaddafi in tara noastra "a fost Ponta si cu Antonescu".

"Adevarul este ca intr-adevar a incercat o lovitura de stat, incercand sa isi acapareze institutiile statului in mod nedemocratic, iar pe de alta parte putem spune ca exista o mare asemanare - imi pare rau ca trebuie sa o fac - intre Romania si Libia din momentul lui Gaddafi, numai ca Gaddafi in Romania au fost dansul si cu Antonescu", a conchis Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, in cadrul reuniunii anuale a diplomatiei romanesti, ca situatia politica din Romania poate fi asemanata cu cea din Libia, cand "Opozitia din tara cerea partenerilor externi sa bombardeze tara", insa a adaugat ca face aceasta comparatie sub forma de gluma.

"Daca pot sa fac o anumita gluma, si sper sa fiu inteles bine, in ultima perioada am vazut o situatie care semana cu ceea ce am vazut in Libia, in urma cu ceva timp. Opozitia din tara cerea partenerilor externi sa bombardeze tara ca sa arate ca lucrurile nu merg bine", a declarat prim-ministru.

El a adaugat ca este "absolut convins" ca "orice fel de problema pe plan intern intre fortele politice reprezentate democratic in Parlamentul Romaniei si in conducerea tarii nu trebuie si nu este bine sa afecteze reprezentarea noastra in UE si interesele noastre ca tara".

Citeste si:
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, 30 noiembrie, că nu a făcut nicio solicitare din partea primarului general Nicușor Dan privind subvenţia la gigacalorie....
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...
Comentarii