Blaga: Din partea mea, garantez o conventie PDL corecta

Duminica, 10 Martie 2013, ora 16:10
2188 citiri
Blaga: Din partea mea, garantez o conventie PDL corecta

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat, duminica, la Brasov, intr-o conferinta de presa inaintea prezentarii motiunii pentru un nou mandat la conducerea PDL ca, in ceea ce il priveste, garanteaza pentru organizarea unei conventii corecte.

"Tot ceea ce va garantez in tot ceea ce ma priveste si am convingerea ca si comisia de organizare a Conventiei va proceda la fel, va fi o Conventie corecta in care colegii vor putea sa-si exprime optiunile in cabine de vot care nu vor mai fi supravegheate cu camere de luat vederi ca acum trei ani si sigur nimeni nu le va mai cere sa-si fotografieze buletinul de vot sa vada cum au votat. Convingerea mea este ca 5.000 de oameni sunt greu de manipulat de oricine si cu atat mai mult cu cat oamenii sunt militantii nostri de baza.

Domnul Scripcaru si ceilalti presedinti de organizatii judetene vor aduce primari, consilieri locali, consilieri judeteni, presedinti de organizatii, oameni care au fost in batalia din anul 2012. Ei vor judeca si vor avea propriile optiuni. Nu discutam de oameni iresponsabili ci, dimpotriva, de oameni cu mult discernamant politic care au facut mult pentru acest partid", a subliniat Vasile Blaga.

El a precizat ca le va spune membrilor PDL de la Brasov cu care se intalneste ca este nevoie de o reconstructie in interiorul partidului.

Blaga a afirmat ca angajamentul sau fata de partid se refera la faptul ca PDL trebuie sa devina un partid puternic, al solutiilor si care sa-i reprezinte pe toti membrii acestuia.

De asemenea, este nevoie de o recastigare a increderii romanilor, demers care, potrivit lui Blaga, nu va fi usor din moment electoratul a acordat, in proportie mare, incredere USL.

"Dar se vor convinge in fiecare zi ca au fost mintiti pentru ca domnul Ponta in loc sa-si respecte promisiunile, in fiecare zi da cate o taxa si desigur va fi o batalie dura cu USL. Imi doresc ca USL sa nu se rupa cel putin pana la alegerile generale si sa plateasca pentru toate minciunile pe care le-au spus atunci cand erau in opozitie, pentru toate promisiunile neonorate", a subliniat Vasile Blaga.

Stolojan il sustine pe Blaga

Prezent la prezentarea motiunii lui Vasile Blaga, Theodor Stolojan a declarat ca il sustine pe actualul lider al PDL pentru ca a fost singurul care si-a asumat conducerea partidului dupa anuntarea rezultatelor de la alegerile locale.

"Discutam despre a alege presedintele partidului, nu de a alege procurorul Romaniei sau concursuri de cuvantari frumoase sau de frumusete. E vorba de presedintele partidului. Nu oricine are aceasta experienta de a conduce un partid cum e PDL in aceasta perioada dificila.

Doamna Macovei avem nevoie de dansa in partid, dar dansa nu a condus in viata ei o organizatie a partidului. Deci experienta ei in munca efectiva de reconstructie a unui partid politic si a PDL nu exista. Deci dansa are acum prilejul de a cunoaste partidul, este un prilej minunat si o dorim langa noi", a spus Stolojan.

De asemenea, el a mentionat ca partidul are nevoie de experienta ei in tot ce inseamna lupta privind statul de drept si lupta impotriva coruptiei.

Cat despre celalalt candidat, Elena Udrea, Stolojan o lauda ca a condus o organizatia PDL din Bucuresti.

"Acum dansa recunoaste ca a gresit ca nu a candidat pentru primaria Bucurestiului, ca nu a candidat pentru Parlament in Bucuresti. Deocamdata rezultatele in activitatea de partid ale doamnei Udrea nu-mi spun mie ca dansa ar fi mai potrivita, ca ar fi mai in masura sa conduca in aceasta etapa PDL decat domnul Blaga", a explicat Theodor Stolojan.

#Blaga alegeri sef PDL, #Blaga alegeri presedinte PDL, #Blaga conventie PDL alegeri presedinte PDL , #presedinte PDL