Blaga, dupa alegeri: Lucrurile se incheie aici. Aritmetica e aceeasi de 3.000 de ani

Sambata, 23 Martie 2013, ora 19:48
4067 citiri
Blaga, dupa alegeri: Lucrurile se incheie aici. Aritmetica e aceeasi de 3.000 de ani
Foto: Ziare.com

Vasile Blaga a subliniat, la finalul alegerilor de sambata la care a fost declarat castigator in ciuda contestatiei depuse de contracandidata sa Elena Udrea, ca, pentru el, lucrurile sunt incheiate. Blaga nu s-a ferit sa o atace dur pe principala sa contracandidata.

"Si eu am pierdut cum am pierdut in 2011, dar niciodata nu am pus la indoiala corectitudinea alegerilor", a declarat Blaga de la tribuna Conventiei, vizibil iritat de scandalul declansat de Elena Udrea prin contestarea rezultatului alegerilor, o premiera in politica romaneasca.

"Din punctul meu de vedere, lucrurile se incheie aici, batalia este cu USL. Pot sa inteleg foarte multe si incerc sa fiu calm. Eu nu am umblat azi-noapte prin hoteluri, nu am venit sa va dau masa calda si cazare", a atacat-o Blaga pe Udrea, in aplauzele sustinatorilor sai.

Liderul PDL a spus ca asteapta sa se formeze o echipa puternica, unita, din reprezentanti ai tuturor celor 3 motiuni alaturi de care sa porneasca "reconstructia partidului".

Blaga a castigat sefia PDL la mustata. Udrea contesta rezultatul

"O batalie continua cu USL, nu cu prietenii USL. Eu nu am fost nici in PSD, nici in PNL(...) Nu accept ca cineva sa imi puna la indoiala loialitatea fata de partid, dupa ce te-ai plimbat peste tot", a spus Blaga vizibil nervos, referindu-se tot la Elena Udrea.

Liderul PDL a anuntat clar de la ce porneste reconstructia PDL: "cu portocaliu, cu trandafir si cu 'Verde-nrourat' ".

Vasile Blaga a anuntat ca roaga membrii Colegiului Director National sa vina in jumatate de ora la partid pentru o prima reuniune, conform calendarului stabilit. De asemenea, le-a urat drum bun delegatilor, spunand ca ii asteapta la Consiliul National de Coordonare la care vor fi alesi prim-vicepresedintii, vicepresedintii si ceilalti membri ai conducerii PDL.

"Aritmetica e veche de 3.000 de ani"

La iesirea din sala unde s-a desfasurat Conventia, Vasile Blaga a fost asaltat de jurnalisti.

El s-a aratat foarte nemultumit de contestarea rezultatului votului. "Nu am mai vazut asa ceva! (...) A fost un rezultat foarte strans, nu au fost lucruri manarite. Nu au mai fost organizatii care sa asculte de comanda de la centru", a declarat Blaga.

Intrebat ce parere are despre declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, Vasile Blaga a raspuns sec: "Eu am spus ce am avut de spus si azi in Conventie: nu depinde de mine".

Blaga s-a aratat convins ca presedintele "a iubit si iubeste in continuare" PDL.

In ciuda insistentelor jurnalistilor, Vasile Blaga a refuzat sa comenteze suplimentar pe tema contestatiei depuse de Udrea, spunand doar: "Aritmetica e aceeasi de 3.000 de ani, nu poate sa o intoarca nimeni".

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...