Blaga: Este timp pentru a reconstrui partidul pana la alegerile din 2016

Autor: Ana Ilie
Sambata, 23 Martie 2013, ora 13:50
2572 citiri
Blaga: Este timp pentru a reconstrui partidul pana la alegerile din 2016

Vasile Blaga a luat cuvantul la Conventia PDL de la Romexpo, sambata, cu un mesaj adresat militantilor, romanilor si partenerilor europeni. Blaga le-a promis pedelistilor ca este timp pentru a reconstrui partidul pana la alegerile din 2016, care pot fi castigate daca se merge in teritoriu si se munceste "de la firul ierbii".

"Am guvernat in 2012 intr-o perioada foarte grea, ne-am asumat masuri aspre, stiam ca vom plati si am platit, asa cum au platit toti in Europa care au procedat la fel", a inceput Blaga.

Liderul pedelist a amintit ca in urma cu un an spunea ca "daca nu gasim un just echilibru intre masuri si interesele partidului, o sa castigam batalia cu criza - asa e, am castigat-o, cu ajutorul Guvernului Boc, dar am platit pentru asta. Si spuneam ca s-ar putea sa pierdem si inimile romanilor. Si din pacate si asta s-a intamplat".

Blaga a apreciat ca "2012 a fost cel mai polarizat, cel mai politizat an politic din istoria Romaniei moderne, asta a facut ca munca foarte multor primari si presedinti de consilii judetene sa nu mai poata fi valorificata". "Am ajuns sa pierdem guvernarea. Nu mi-o imputati mie, ati vrut capul lui Boc din 2010!".

Conventia PDL - Ponta comenteaza pe FB: Blaga a pierdut fara drept de apel LIVE

Presedintele PDL a facut si o recapitulare a evenimentelor din 2012, care au condus la caderea partidului in sondaje. "A venit vara. Am fost de partea buna a lucrurilor, l-am aparat pe domnul presedinte si statul de drept, am fost pe scena la fiecare miting alaturi de dansul. Si a venit toamna, ca un tur doi al referendumului, si am luat cam cat am luat si la locale, ca am tot adunat toate statisticile ca sa scoatem 23%", a arata acesta.

Blaga: Un partid unit, puternic, de la firul ierbii

Militantilor partidului, Blaga le-a transmis ca PDL va ramane un partid unit "pentru ca va trebui sa reconstruim de la firul ierbii. Avem timp, nu mai avem de impartit functii, nu mai avem Mercedesuri in Modrogan. Va trebui sa mergem in teritoriu".

"Un PDL unit inseamna ca suntem unul langa altul, eu v-am demonstrat ca sunt omul care aduna nu dezbina. Voi fi poresedintele unui partid in care au loc toti de la 20 de ani la 100, pentru ca fiecare a muncit pentru partid".

In al doilea rand, Blaga a promis un partid puternic, vioara intai la guvernare dupa alegerile din 2016, "cu valori si proiecte viabile si lucide pentru natiune, nu gogosi".

Pentru Blaga, "un PDL puternic incurajeaza dezbaterile, democratia interna, dar inseamna si mai multa responsabilitate. Nu te poti pune pe tine mai presus, nu poti fi si in partid si in afara lui.PDL trebuie sa fie un partid al solutiilor. O data ce ne-am asumat aceste solutii sunt obligatorii pentru toti membrii de partid. Spun din nou, chiar daca se supara unii colegi, trebuie sa revenim la cei trei D: democratie dupa ce luam decizia, dupa care disciplina".

Al doilea angajament al lui Blaga a fost fata de partenerii europeni. "La inceputul saptamanii am prezentat proiectul nostru secretarului general PPE si este indiscutabil ca de numele PDL se leaga integrarea noastra in UE (...) Tot de numele nostru se va lega si deplina integrare in UE, intrarea in Schengen si moneda euro (...) Dorim sa fim tratati ca cetateni de rangul unu peste tot in UE, in aeroporturi, dorim ca marfurile si cetatenii nostri sa se miste liberi in UE, pana in Norvegia, chiar daca nu e regat si nu e in UE".

Mesaj pentru clasa de mijloc

"Al treilea angajament este cel fata de romani", a continuat Blaga.

"De fiecare data noi am fost de partea buna a lucurilor si ne-am definit foarte bine obiectivul pe care il avem pentru romani, o viata mai buna", a aratat acesta.

Vasile Blaga a facut referire in special la romanii din clasa de mijloc, pe care a recunoscut ca partidul a facut putine lucruri, si care vor trebui convinsi prin actiuni ale PDL ca exista dreapta romaneaca.

"Nu sunt de acord cu unii dintre colegi care spun ca nu exista dreapta romaneasca. Exista, dar nu este un club de teoreticieni care discuta doct doctrina, ci sunt milioane de romani care isi castiga cinstit painea, care creaza locuri de munca pentru alti romani, care isi platesc cinstit taxele la stat, care vor sa fie respectati de statul asta. Ori taxe mai mici ori stat de-birocratizat. Pentru oamenii astia, in ultimii 4 ani, am facut putine lucurri. Ei nu au venit la 9 decembrie la vot".

Presedintele PDL a aratat ca "uniti, puternici, cu solutii pentru acesti oameni, dovedim ca suntem bratul politic al clasei de mijloc, cream programe clare de locuri de munca, reducem taxele. Aducandu-i alaturi de noi vom castiga alegerile din 2016 si va promit acest lucru!".

Blaga a incheiat aratand ca dupa conventie nu vor fi nici invinsi nici invingatori, invingator va fi PDL "daca vom ramane uniti in jurul valorilor care ne-au consacrat si a proiectelor noastre pentru Romania. Partidul poate fi invins daca vom pleca de aici dezbinati, daca miraje politice, cantece de sirena, camere de hotel si mancaruri gratuite ne vor indeparta de la drumul nostru si ne vor scoate din inimile romanilor. Bun noroc PDL!".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#Vasile Blaga presedintie PDL, #Vasile Blaga Conventie PDL , #presedinte PDL