Blaga explica, dupa 10 zile, comparatia cu comunistii chinezi: Exprimare nefericita

Marti, 25 Iunie 2013, ora 15:55
1197 citiri
Blaga explica, dupa 10 zile, comparatia cu comunistii chinezi: Exprimare nefericita

Presedintele PDL, Vasile Blaga, revine asupra declaratiilor facute in China prin care isi exprima bucuria ca democrat-liberalii si comunistii chinezi impartasesc "aceleasi valori". "O exprimare nefericita", explica Blaga.

"Interviul din China a avut o parte, sa-i spun asa, o exprimare nefericita si asta a produs anumite controverse, dar vreau sa spun ca am citit cu atentie interventiile celor de buna credinta.

Pe de alta parte, un lucru este foarte clar si pentru a inlatura orice speculatie declar inca o data ca Partidul Democrat Liberal este profund atasat valorilor europene si a demonstrat acest lucru prin fapte pe tot parcursul anului trecut aparand statul de drept, institutiile statului, drumul nostru euro-atlantic, deci nu exista nicio problema din acest punct de vedere", a declarat Vasile Blaga, citat de EVZ.

Blaga, bucuros ca Partidul Comunist Chinez impartaseste "aceleasi valori cu noi"

In urma cu zece zile, in timpul unei vizite efectuate in China, Vasile Blaga a sustinut ca PDL si Partidul Comunist Chinez impart "aceleasi valori".

"Incredibil, dar colegii nostri chinezi, practic, si asta ma bucura, impartasesc aceleasi valori cu noi in tot ceea ce inseamna constructia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii in partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizatiilor, cat si a modului in care te raportezi la cetatean", a spus Blaga, potriviteditiei in limba romana a Radio China International.

Macovei cere BPN sa explice gafa lui Blaga privind valorile comune cu China

Declaratia lui Blaga au creat stupoare in randul unor membri de frunte ai PDL, europarlamentarul Monica Macovei afirmand ca aceasta este "incredibila si socanta".

#Vasile Blaga chinezi, #Vasile Blaga partidul comunist chinez, #Vasile Blaga China , #presedinte PDL