Blaga: Guvernarea USL, un dezastru pentru Romania. Calea noastra este dreapta

Miercuri, 29 August 2012, ora 16:52
2858 citiri
Blaga: Guvernarea USL, un dezastru pentru Romania. Calea noastra este dreapta
Foto: B1 TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, la ceremonia de semnare a manifestului politic "Romani, sus inima! Romania are viitor", ca guvernarea de doua luni a USL a reprezentat un dezastru, dreapta fiind calea de urmat.

Manifestul a fost semnat de toate partidele care constituie platforma de dreapta, respectiv PDL, Initiativa Civica de Centru Dreapta (ICCD), Noua Republica, PNTCD si Fundatia Crestin Democrata (FCD).

Blaga a explicat ca alianta este una pentru apararea statului de drept si a democratiei, atat de atacate de catre USL prin gruparea Ponta-Antonescu.

"Astazi PDL isi exprima clar intentia de a-si uni fortele in mod natural cu alte formatiuni atasate valorilor democratice si statului de drept. Aceasta alianta se naste in mod natural, fortele civice responsabile isi unesc fortele in momentele grele pentru tara.

Romania a traversat in aceste doua luni cea mai grava criza politica si economica dupa 1989. Am vazut cum gruparea Ponta-Antonescu incalca brutal Constitutia si incearca sa confiste institutiile statului de drept. Doua luni de zile care au reprezentat un dezastru pentru Romania", a spus Blaga.

Acesta a prezentat si obiectivele aliantei, recasticarea credibilitatii in UE si NATO a Romaniei, modernizarea statului si independenta Justitiei.

"Noi, semnatarii, ne angajam intr-un efort comun pentru recredibilizarea Romaniei. Suntem impreuna pentru ca ne leaga credinta in dreapta politica si increderea in viitorul european al Romaniei. Consolidarea democratiei, modernizarea statului si asigurarea bunastarii Romaniei. Vrem recasticarea credibilitatii UE si NATO, independenta Justitiei si ca Romania sa devina un stat deschis cetatenilor ei. Adversarul comun este stanga socialista, USL, care doreste acapararea statului, noi aparam libertatile cetateanului. Avem incredere in calea noastra dreapta", a incheiat Vasile Blaga.

Initiatorul ICCD, Mihai Razvan Ungureanu, a luat de asemenea cuvantul, spunand ca manifestul cuprinde toate valorile si principiile in care partidele mentionate cred, acesta fiind semnalul de lupta si finalul perioadei de acomodare.

"Un text care cuprinde toate valorile si toate principiile in care credem. Semnarea acestui manifest reprezinta finalul perioadei de acomodare si inceputul luptei adevarate, pentru un castig al dreptei. Am asistat la cel mai grav atentat asupra statului de drept si asupra democratiei. Manifestul este un legamant, intentia de a lupta impreuna intr-o formula coeziva", a spus MRU.

Miscarile de dreapta din Romania au lansat manifestul "Romani, sus inima! Romania are viitor", ceremonia de semnare fiind organizata in prezenta lui Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (ICCD), Aurelian Pavelescu (PNTCD), Mihail Neamtu (PNR) si Adrian Papahagi (FCD).

"Am ascultat glasul societatii, am inteles nemultumirile si nazuintele cetatenilor romani, am luat nota de exigentele partenerilor nostri occidentali si suntem gata sa ne asumam imperativul acestui moment istoric.

Propunem societatii romanesti o platforma politica articulata in jurul valorilor de centru-dreapta.

Vom coagula energiile reformatoare, vom recladi increderea in domnia legii si in democratie, vom reda speranta in viitorul Romaniei europene.

Suntem animati de orientarile doctrinare ale dreptei populare europene, in pluralitatea sa de optiuni crestin-democrate, conservatoare si liberale.

In centrul platformei se afla o alianta electorala intre partide.

Aceasta este sprijinita de organizatii neguvernamentale menite sa capteze suflul civic de centru-dreapta existent la toate nivelurile societatii romanesti.

Scopul nostru imediat este castigarea alegerilor parlamentare.

Pe termen mediu si lung misiunea dreptei unite este consolidarea statului de drept, justitie pentru toti si prosperitate pentru fiecare.

Facem apel la toti oamenii vrednici care se recunosc in principiile de centru-dreapta sa vina alaturi de noi si sa sustina aceasta platforma.

Constructia noastra ramane deschisa pentru partide, organizatii si persoane care se revendica de la valorile noastre", se arata in manifest.

Manifestul dreptei: "Romani, sus inima! Romania are viitor" .

PDL, ICCD, PNTCD, Noua Republica si FCD s-au unit pentru a contracara formatiunea USL de stanga, constituita din PSD, PNL si PC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#manifest dreapta PDL, #manifest ICCD Noua Republica, #manifest Blaga Ungureanu Neamtu, #manifest Papahagi USL , #presedinte PDL