Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Blaga: Guvernul Ponta e las, se foloseste de primari ca sa pacaleasca CCR (Video)

Vineri, 10 August 2012, ora 15:54
2528 citiri
Blaga: Guvernul Ponta e las, se foloseste de primari ca sa pacaleasca CCR (Video)
Foto: B1TV

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat vineri ca memorandumul guvernului reprezinta o "incercare penibila" a USL de a valida referendumul. "Un referendum se pierde sau se castiga la urne, nu prin dispozitii de la guvern", le-a transmis liderul PDL adversarilor politici.

"Incearca sa schimbe realitatea! USL actioneaza in continuare in dispret fata de Constituitie si orice norma democratica. Practic, USL a demarat operatiunea de epurare electorala si a trecut la raschetarea listelor electorale. Pentru USL romanii sunt o masa de manevra care poate fi marita sau micsorata in functie de interesele lui Crin Antonescu, Victor Ponta si Dan Voiculescu.

Primarii PDL nu vor fi partasi la incalcarea legii si a deciziei CCR. Ei vor transmite exact listele cerute de CCR, adica acele liste actualizate pana la 11 iulie. Cerem tuturor primarilor sa respecte legile. Le atragem atentia ca nu trebuie sa intre in jocul periculos al USL", a declarat Vasile Blaga intr-o conferinta de presa tinuta la sediul PDL.

Ca si colegul sau Adriean Videanu, Vasile Blaga a subliniat faptul ca un memorandum nu are forta de lege. "Drept consecinta, operatiunea nu are baza legala. Guvernul nu poate modifica cifrele, micsorand sau marind listele in baza unui act oarecare", a subliniat Blaga.

Videanu, despre memorandum: Primarii PDL nu isi vor risca pielea

Vasile Blaga a mai declarat ca USL nu poate scoate de pe listele electorale niciuna din cele 9 categorii prezente in memorandum, si a enumerat articolele de lege in cazul unora.

"Singura tinta a guvernului este sa elimine cetatenii romani de pe listele permanente, fara sa ii adauge pe cei care au implinit 18 ani, care au dobandit cetatenia romana sau au recastigat deptul de vot(...)

Aceasta actiune arata cat de las este guvernul Ponta. Se foloseste de primari in incercarea de a pacali Curtea Constitutionala. Incearca sa ii forteze, in interesul politic al guvernului Ponta, in baza unui act lipsit de valoare juridica. Este un demers politic menit sa creeze confuzie", a mai declarat liderul PDL.

Vasile Blaga a atras atentia asupra faptului ca obiectivul urmarit de guvernul USL este "sa deruteze Curtea, punandu-i in fata mai multe randuri de date contradictorii", asa cum s-a intamplat si pe 2 august.

In opinia liderului PDL, USL face tot posibilul sa il "pastreze pe Crin Antonescu la Palatul Cotroceni".

"Ce ordona Crin Antonescu seara la Antena3, executa a doua zi Victor Ponta. USL trebuie sa aleaga intre stabilitatea Romaniei si confortul domnului Crin Antonescu, de fapt intre Romania si Crin Antonescu. Un referendum se pierde sau se castiga la urne, nu prin dispozitii de la guvern", a conchis Vasile Blaga.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Blaga memorandum referendum, #Blaga primari PDL referendum , #presedinte PDL