Blaga: L-as vrea pe Tariceanu si pe Rus in PDL. Udrea sa fie mai modesta

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 07:54
2821 citiri
Blaga: L-as vrea pe Tariceanu si pe Rus in PDL. Udrea sa fie mai modesta
Foto: Digi 24

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminica seara, ca i-ar vrea pe Calin Popescu Tariceanu si pe Ioan Rus in PDL, desi stie ca cei doi nu ar parasi niciodata partidul din care fac parte.

Liderul PDL a spus: "Da, as vrea ca Tariceanu sa intre in PDL, dar stiu ca este imposibil. Sau domnul Rus. Va spun doua nume care atat de mult tin la partidele lor incat nu ar intra niciodata in alt partid".

Pe de alta parte, Blaga a precizat, la Digi 24, ca PDL si-ar dori fuziuni prin absorbtie cu alte partide de dreapta.

"Daca liderul Fortei Civice, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, va veni in PDL si va dori sa se inscrie in cursa interna pentru a fi desemnat candidat la Cotroceni, atunci alegerile interne in PDL pentru nominalizarea prezidentiabilului ar putea fi amanate dupa termenul de 15 decembrie", a spus Vasile Blaga.

In opinia liderului democrat-liberal, o dreapta unita ar avea sanse sa castige viitoarele alegeri prezidentiale.

Blaga: PNL cauta o solutie pentru a iesi de la guvernare, pentru ca urmeaza o "iarna complicata"

"PDL e deschis in a aduna in jurul lui toate fortele de centru-dreapta, toti oamenii care gandesc si impartasesc aceleasi valori. Nu inseamna ca suntem aroganti, dar am dori fuziuni prin absorbtie cu celelalte partide de centru-dreapta", a declarat Vasile Blaga. El a explicat ca PDL inseamna un brand, are structuri puternice in teritoriu si a dovedit ca este un partid capabil sa ajunga la 18-19-20 de procente, desi a fost lovit "din toate partile".

Liderul PDL a mentionat ca probabil dupa alegerile europarlamentare (mai 2014 - n.r.) se va pune problema cautarii unui singur candidat al dreptei pentru viitoarele alegeri prezidentiale, desi nu a exclus posibilitatea ca aceasta idee sa fie discutata mai devreme.

Intrebat daca la alegerile parlamentare din 2016 ar putea vedea o apropiere de PNL, care este un partid de dreapta, Blaga nu a respins categoric ideea.

Relatia cu Traian Basescu este "normala si institutionala", iar pe Elena Udrea a sfatuit-o sa dea dovada de mai multa modestie.

Lui Vasile Blaga i s-a cerut sa comenteze si afirmatia Elenei Udrea, potrivit careia orice candidat al dreptei trebuie sa fie "girat" de Traian Basescu. "Exista oameni politici care simt nevoie, pentru a se legitima, sa invoce alte nume. Eu nu o fac", a punctat Vasile Blaga.

Intrebat tot despre o remarca a Elenei Udrea - ca Emil Boc ar fi cel mai potrivit candidat la prezidentiale al PDL -, Vasile Blaga a spus ca fostul premier e un om respectat in PDL, mai ales ca a contribuit foarte mult la unitatea PDL dupa Conventia Nationala. "Acelasi respect, a precizat Vasile Blaga, il am si pentru domnul Stolojan, pentru ca ne-a intins o mana, atunci cand ne-a fost cel mai greu, in 2001-2002".

In ceea ce priveste o eventuala candidatura a Elenei Udrea, Vasile Blaga a spus ca fiecare dintre cei care vor dori sa candideze trebuie sa-si faca o analiza proprie si sa prezinte un proiect pentru Romania. "E o mare responsabilitate", a adaugat el, explicand ca viitorul candidat va trebui sa convinga nu numai partidul, ci si intreg spectrul de centru-dreapta si apoi electoratul. "Deci nu e simplu sa intri intr-o asemenea batalie", a conchis presedintele PDL.

Cat despre Noua Republica si liderul ei, Mihail Neamtu, Vasile Blaga a spus ca "este o problema mai complicata", pentru ca Mihail Neamtu a purtat deja discutii si a fost cooptat intr-o alta structura europeana, nu in Partidul Popular European (PPE).

"El are o relatie foarte buna cu conservatorii britanici. Deci, e intr-o alta zona. Cei care doresc sa discute cu noi trebuie sa inteleaga ca PDL e un partid de centru-dreapta, membru al PPE", a explicat Vasile Blaga.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Blaga Tariceanu Rus PDL, #Blaga Udrea, #candidat dreapta prezidentiale , #presedinte PDL