Blaga, la Congresul UDMR: Toata lumea se bate pe prietenia voastra

Sambata, 25 Mai 2013, ora 13:08
1802 citiri
Blaga, la Congresul UDMR: Toata lumea se bate pe prietenia voastra
Foto: B1TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat sambata, la congresul UDMR, ca in momentul in care se va face regionalizarea, va trebui tinut cont de criteriul istoric, precum si de cel cultural sau geografic.

In discursul sau, Blaga a precizat inca de la inceput ca UDMR a fost un "vechi partener" al PDL atat la putere, cat si in opozitie. El a reamintit ca in prezent cele doua formatiuni colaboreaza in opozitie, un exemplu fiind cel recent, cand "am reusit sa trecem proiectul de lege care prevede ca prima intabulare sa fie gratuita".

"Ar trebui sa imbunatatim aceasta colaborare, toata lumea se bate pe prietenia dumneavoastra, e normal. Si romanii si maghiarii simt ca au din ce in ce mai putine locuri de munca, libertatile economice sunt din ce in ce mai ingradite de taxele si impozitele care vin pe capul romanilor", a declarat Blaga.

Liderul democrat-liberalilor a subliniat: "Cu UDMR se negociaza foarte greu, dar in momentul in care lucrurile sunt foarte clare, UDMR este un partener loial, care niciodata nu a tradat pe nimeni", fiind puternic aplaudat de sala.

Congresul UDMR: MRU - Voi nu ati votat motiunea si nu ati tradat! LIVE

Blaga a abordat si subiectul regionalizarii, spunand ca "de criteriul istoric trebuie tinut cont, de criteriul cultural, de criteriul geografic", ceea ce a starnit, de asemenea, o furtuna de aplauze. Liderul PDL a subliniat ca "aceste criterii sunt intr-o directiva europeana, trebuie avute in vedere daca vrem cu adevarat binele Romaniei".

Vasile Blaga a mai declarat ca spera ca la congresul UDMR sa se ia "cele mai bune decizii pentru uniune si pentru maghiari", punctand ca UDMR este de 23 de ani reprezentantul "autentic" al maghiarilor.

#Blaga congres UDMR, #Blaga regionalizare, #Blaga UDMR , #presedinte PDL