Blaga le-a spus pensionarilor din PDL povesti de bunic, partidul vrea proiect "Bunicul de rezerva"

Joi, 27 Iunie 2013, ora 19:12
1131 citiri
Blaga le-a spus pensionarilor din PDL povesti de bunic, partidul vrea proiect "Bunicul de rezerva"

Presedintele PDL Vasile Blaga le-a spus, joi, pensionarilor din partid reuniti in Conventie nationala, ca de sapte luni el este bunic si ca spera ca nepotul sa-l iubeasca, iar colega sa de partid Andreea Paul a propus un proiect de lege privind "bunicul de rezerva", inspirat de modelul danez.

"As spune ca intalnirea cu dumneavoastra pentru mine este astazi si mai emotionanta. De sapte luni, sunt si eu bunic si intotdeauna, stiam de altfel, o traisem pe pielea mea, bunicii tin la nepoti mai mult decat la copiii lor, lucrul asta nu mai trebuie demonstrat.

Dar e vorba despre inca o responsabilitate pe care o am si as vrea eu, la fel ca dumneavoastra, nepotul sa ma iubeasca si as vrea si eu sa-l protejez, dar cu demnitate si dependent de un stat care nu trebuie sa considere ca face favoruri celor de varsta a treia atunci cand primesc pensii. De fapt este rasplata pentru munca de o viata facuta in folosul romanilor", a spus Vasile Blaga.

Blaga a fost aplaudat de pensionarii democrat-liberali atunci cand le-a spus ca este de sapte luni bunic.

La randul sau, colega sa de partid, prim-vicepresedintele Andreea Paul a sustinut ca PDL este singurul partid care are o organizatie a persoanelor de varsta a treia si a apreciat ca pensionarii sunt "aurul alb al PDL".

Mentionand ca "peste 20 de ani pensionarii vor fi nevoiti sa lucreze ca sa nu moara de foame", Andreea Paul a vorbit despre cele doua bunici ale sale si despre sfaturile primite de ea de la acestea.

Ea a vorbit si despre un proiect de lege care sa fie initiat de PDL si care sa aiba in vedere modelul danez legat de programul "Bunicul de rezerva".

"Trebuie sa ne gandim la modelul danez fata de pensionari. Ei au un program numit 'Bunicul de rezerva' si putem face o initiativa legislativa", a spus Andreea Paul, fara a da detalii.

Conventia Nationala a Organizatiei de pensionari si a persoanelor de varsta a treia a PDL, care s-a desfasurat la Palatul Parlamentului, a debutat cu un moment de reculegere propus de presedintele organizatiei fata de pensionarii democrat-liberali care au murit in perioada dintre cele doua Conventii ale organizatiei.

"Sa tinem un minut de reculegere pentru toti cei care ne-au parasit in acest interval de la ultima Conventie Nationala", a spus presedintele organizatiei.

Atat Vasile Blaga, cat si alti democrat-liberali din conducerea partidului au sustinut ca pensionarii sunt "sufletul si echilibrul" partidului, ca ei au o mare contributie in campaniile electorale ale PDL si au respins ideea ca PDL ar fi fost cel care le-a taiat pensiile.

Citește și:
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi, 23 martie, la Chişinău, o întrevedere cu omologul din Republica Moldova şi au decis reactivarea grupului de lucru pe domeniul energiei. ”Cu...
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Comisia Europeană va reveni asupra fondurilor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia, au declarat joi seară,...
#Vasile Blaga bunic, #PDL intalnire pensionari, #PDL proiect Bunic de rezerva , #presedinte PDL
Comentarii