Blaga: Locomotive ca Basescu sau Iliescu nu mai gasesti nicaieri in politica

Joi, 18 Iulie 2013, ora 21:38
3345 citiri
Blaga: Locomotive ca Basescu sau Iliescu nu mai gasesti nicaieri in politica
Foto: B1 Tv

Presedintele PDL, Vasile Blaga, este de parere ca presedintele Traian Basescu sau Ion Iliescu reprezinta "locomotive" ce nu se mai intalnesc nicaieri in politica romaneasca actuala.

Intrebat, joi seara, daca se simte ca o "locomotiva" in PDL, Blaga a raspuns: "Locomotive de tip Traian Basescu sau Ion Iliescu nu vad, macar in perspectiva politica, pe nicaieri".

"Pana sa fie nominalizat premier, Ponta a fost sub scorul PSD", a spus Vasile Blaga, la B1 Tv, punandu-l pe actualul prim-ministru in contextul intrebarii anterioare.

Vorbind si despre PDL, Blaga a precizat ca, in anul 2016, va exista un alt presedinte al democrat-liberalilor.

"Tin foarte mult la acest partid, a facut mult bine Romaniei, a facut si greseli, nu incape discutie. De aceea cred ca in 2016 garantat vom avea un alt presedinte al partidului care isi va castiga postul intr-o competitie in interiorul partidului. Am sentimentul ca lucrurile in PDL se schimba", a mai afirmat liderul democrat-liberalilor.

Totodata, acesta a sustinut ca in fiecare sector din Bucuresti si in fiecare organizatie judeteana din tara "au intrat cadre universitare si vor intra", acestia urmand sa fie prezentati la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie.

"Avem semnale din partea partidelor de centru-dreapta sa ne reunim in jurul unor proiecte comune - si Mihai Razvan Ungureanu, si Mihail Neamtu, chiar si PP-DD doresc sa participe la proiectele noastre.

Toate analizele de acum ne dau cel mai rau la 18 la suta, asta inseamna ca avem obligatia sa propunem proiecte in jurul carora sa ne adunam. (...) Nu cred in fuziuni pur si simplu, pentru ca daca vroiau acest lucru, cand i-am invitat puteau sa intre in PDL", a afirmat Vasile Blaga, care a completat ca nu intra in preocuparile sale "viitorul Miscarii Populare".

Nu in ultimul rand, vorbind despre Catalin Predoiu, care a fost primit recent in partid si a primit chiar si o functie de prim-vicepresedinte, liderul PDL l-a catalogat pe acesta drept "un om care se inhama la munca si n-a cerut absolut nicio functie in partid".

Posibil candidat PDL la presedintie: Predoiu, Boc...

Intrebat pe cine ar sustine PDL, la presedintie, in turul doi al alegerilor prezidentiale, Blaga a spus ca partidul pe care il conduce va sustine "orice candidat impotriva candidatului USL".

Vorbind despre posibilitatea ca fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu sa fie candidatul democrat-liberal la functia de presedinte al Romaniei, senatorul PDL a raspuns: "De pilda! Dar sunt si alti colegi, si domnul Boc si altii pot candida pentru functia asta".

"Doctrina noastra se adreseaza oamenilor liberi, cei care gandesc cu capul lor, nu yesmen-ilor", a adaugat Blaga.

Acesta a sustinut ca nu crede ca fostul premier Mihai Razvan Ungureanu ar putea intra in PDL: "L-am invitat sa faca acest lucru in vara anului trecut".

Abordand si subiectul europarlamentarului Cristian Preda, suspendat din PDL, Vasile Blaga a replicat: "Daca imi spuneti un singur act de constructie al lui Cristian Preda, eu ma inchin".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vasile Blaga locomotive politica, #Blaga situatie PDL, #Blaga declaratii Predoiu, #Blaga candidati PDL prezidentiale , #presedinte PDL
Comentarii